Relatia cu clientii-
Secretul succesului unei afaceri online

 

Sunteti pe un site si sunteti cu adevarat interesat de un produs anume.
Ati citit scrisoarea de vanzare, ati citit pagina cu cele mai frecvente intrebari, mai precis ati vizitat fiecare pagina a siteului.Totusi, este o intrebare care va face sa ezitati: Se potriveste acest produs cu nevoile mele?

Cateodata suntem atat de interesati, incat trimitem mailuri cu intrebarile noastre direct catre administratorii siteurilor. Apoi asteptam, asteptam si iar asteptam. Dar, pana cand vom primi raspunsul la mesaj care dureaza cel putin 4 zile, o medie in aceste cazuri, ne vom pierde interesul si vom uita ce anume ne entuziasmase la inceput la acel produs sau serviciu. Deci, este prea tarziu si vanzarea a fost pierduta.

In aceasta situatie nu trebuie sa stati cu mainile in san. Afacerile mici care se desfasoara mai ales acasa trebuie sa faca fata schimbarilor rapide care au loc in  comertul pe internet.

Relatiiile dumneavoastra cu clientii au o importanta deosebita pentru  viitor, de aceea, trebuie sa va intrebati daca aveti o relatie speciala cu clientii dumneavoastra:

  • Cum luati legatura cu ei?
  • Cum iau ei legatura cu dumneavoastra?
  • Ce se intampla atunci cand clientii au intrebari?
  • Aveti raspunsul potrivit si intr-un timp cat mai scurt?
  • Clientii asteapta dupa un raspuns mai mult de o zi?Iata un set de intrebari esentiale pentru relatia dumneavoastra cu clientii.

lipsa interactiunii

Un mare dezavantaj in vanzarile pe internet a fost lipsa unei interactiunii intre vanzator si client. In realitatea de zi cu zi un client merge la un magazine, ia produsul in mana , il examineaza si apoi merge la primul vanzator pentru a ii adresa cateva intrebari: cum functioneaza, cat este de fiabil, ce caracteristici are, de ce este mai bun, carei nevoi ii raspunde, poate el rezolva problema aceasta…? Vanzatorul poate profita de entuziasmul si interesul clientului, ii va raspunde la intrebari imediat si se va folosi de acest moment pentru a incheia afacerea pe loc.

Pe internet acest proces nu are loc si de aceeea se pierd multe vanzari. Clientii sunt pe site, vor sa cumpere, dar au si ei cateva intrebari.

Cum rezolvati aceasta problema? Raspunsul il gasiti in paginile urmatoare:

  1. Cateva sfaturi de care sa tineti seama atunci cand stabiliti o buna relatie cu clientii
  2. Principii importante pe care sa le urmati intr-o relatie cu clientii
  3. 15 modalitati prin care puteti sa atrageti clientii