Cum sa obtineti finantare

Finantare 1Iata câteva idei utile pentru finantare:

Fondurile personale

Puteţi investi în propria voastră afacere. Folosirea fondurilor personale este o metodă bună de a vă finanţa produsul, deoarece rămâneţi la putere şi puteţi păstra şi tot profitul. Cu toate acestea, există şi riscul de a vă pierde toţi banii şi să mai rămâneţi şi cu o sumă mare ca datorie. Sursele de fonduri personale includ:

  • Economiile voastre, cărţile de credit, ipotecarea casei, împrumuturi la bancă sau obţinerea unui împrumut de la biroul de dezvoltare economică al oraşului.
  • Împrumuturi girate de persoane apropiate vouă. De exem­plu, părinţii voştri pot fi giranţi pentru a obţine împrumutul de care aveţi nevoie.

Partenerii de afaceri

Există distribuitori sau alte organizaţii care ar putea să profite de pe urma investiţiei în produsul vostru? Dacă deschideţi o cafenea, credeţi că ar putea fi interesaţi să investească alături de voi cei care vă aduc cănile, ceştile de cafea sau aparatele? Sau credeţi că furnizorul unui produs care nu are legătură cu cafeaua (cum ar fi sucul) v-ar putea asigura fondurile de care aveţi nevoie dacă îi puneţi numele pe uşă (de exemplu, „Sucul X  disponibil înăuntru”)? Posibili parteneri de afaceri:

  • Firme locale care doresc o promovare specială.
  • Alţi inventatori ale căror produse se pot vinde alături de al vostru.
  • Proprietarii de magazine care ar putea face bani de pe urma produsului vostru.
  • Furnizorii de bunuri pe care aveţi de gând să le vindeţi.

Investitorii privaţi

Finantare 2Aceşti potenţiali investitori sunt oameni care au bani pe care doresc să îi investească. De obicei, aceştia aşteaptă un profit mare deoarece companiile nou-apărute constituie un risc destul de mare. Potenţiale surse:

  • Indivizi bogaţi, capitalişti aventuroşi, colegi, sau chiar clienţi entuziasmaţi ai magazinelor în care produsul vostru se va vinde.
  • Cluburile antreprenoriale sau investiţionale locale.
  • Nume de investitori pe care le găsiţi în diferite articole.
  • Proprietarii de magazine.

 Băncile

De obicei, băncile nu sunt o sursă bună de capital la început de afacere. Restricţiile de creditare nu le permit să investească în afacerile ce au mai puţin de doi ani vechime. Cu toate acestea, puteţi obţine o carte de credit de la o bancă şi să folosiţi opţiunea de retragere de fonduri pentru a face rost de nişte bani.

Ce trebuie facut in continuare:

Creati o lista cu potentialii investitori ai afacerii

Pregatiti intalnirea cu investitorii (cum trebuie sa va prezentati la intalnire)

Specificati clar oferta dvs si care este nevoia de capital (ce riscuri si oportunitati sunt)

Cum sa raspundeti la intrebarile pe care vi le pun investitorii

Cateva intrebari utile pe care sa vi le puneti inainte de a incepe o afacere

 

7 Idei de afaceri cu buget mic

7 Idei de afaceri care nu necesitamai mult de 500€ pentru a fi puse pe picioareCautati idei de afaceri simple si accesibile?In randurile de mai jos va prezentam 7 idei de afaceri simple, cu bani putini, afaceri ideale pentru a lua un start optimist si...

Relevanta cuvintelor cheie

Relevanta cuvintelor cheie  Deseori apar confuzii in ceea ce priveste Relevanta Cuvintelor Cheie. In mod evident, cuvintele cheie vizate trebuie sa fie relevante pentru tema sau mai bine zis continutul site-ului pentru care au fost utilizate. Motoarele de...

Plan de afaceri-Anexe

Plan de afaceri - Anexe  Anexele sunt locul în care ar trebui să adunaţi toate documentele care susţin conţinutul planului de afaceri. Ca şi planul per ansamblu, ar trebui să fie complete, dar la obiect. Includeţi acele documente care sunt solicitate (ex....

Plan de afaceri-Solicitarea de fonduri

Plan de afaceri - Solicitarea de fonduri Dacă aţi decis să căutaţi capital, atunci ar trebui să oferiţi unui potenţial investitor o parte din afacerea dvs. în schimbul unei anumite sume de bani. Dacă vă interesează un împrumut, trebuie să solicitaţi unui...