Cum sa obtineti finantare

Finantare 3Iata câteva idei utile pentru finantare:

Fondurile personale

Puteţi investi în propria voastră afacere. Folosirea fondurilor personale este o metodă bună de finantare a produsului, deoarece rămâneţi la putere şi puteţi păstra şi tot profitul. Cu toate acestea, există şi riscul de a vă pierde toţi banii şi să mai rămâneţi şi cu o sumă mare ca datorie. Sursele de fonduri personale includ:

  • Economiile voastre, cărţile de credit, ipotecarea casei, împrumuturi la bancă sau obţinerea unui împrumut de la biroul de dezvoltare economică al oraşului.
  • Împrumuturi girate de persoane apropiate vouă. De exem­plu, părinţii voştri pot fi giranţi pentru a obţine împrumutul de care aveţi nevoie.

Partenerii de afaceri

Există distribuitori sau alte organizaţii care ar putea să profite de pe urma investiţiei în produsul vostru? Dacă deschideţi o cafenea, credeţi că ar putea fi interesaţi să investească alături de voi cei care vă aduc cănile, ceştile de cafea sau aparatele? Sau credeţi că furnizorul unui produs care nu are legătură cu cafeaua (cum ar fi sucul) v-ar putea asigura fondurile de care aveţi nevoie dacă îi puneţi numele pe uşă (de exemplu, „Sucul X  disponibil înăuntru”)? Posibili parteneri de afaceri:

  • Firme locale care doresc o promovare specială.
  • Alţi inventatori ale căror produse se pot vinde alături de al vostru.
  • Proprietarii de magazine care ar putea face bani de pe urma produsului vostru.
  • Furnizorii de bunuri pe care aveţi de gând să le vindeţi.

Investitorii privaţi

Finantare 4Aceşti potenţiali investitori sunt oameni care au bani pe care doresc să îi investească. De obicei, aceştia aşteaptă un profit mare deoarece companiile nou-apărute constituie un risc destul de mare. Potenţiale surse:

  • Indivizi bogaţi, capitalişti aventuroşi, colegi, sau chiar clienţi entuziasmaţi ai magazinelor în care produsul vostru se va vinde.
  • Cluburile antreprenoriale sau investiţionale locale.
  • Nume de investitori pe care le găsiţi în diferite articole.
  • Proprietarii de magazine.

Finantare de la bănci

De obicei, băncile nu sunt o sursă bună de capital la început de afacere. Restricţiile de creditare nu le permit să investească în afacerile ce au mai puţin de doi ani vechime. Cu toate acestea, puteţi obţine o carte de credit de la o bancă şi să folosiţi opţiunea de retragere de fonduri pentru a face rost de nişte bani.

Fonduri nerambursabile

Toata lumea a auzit de fondurile europene, insa nu toti proprietarii de firme stiu cum pot intra in posesia lor. Primul lucru avut in vedere cand luati in calcul o asemenea sursa de finantare este faptul ca acestea nu se acorda pentru orice tip de afacere. De asemenea, e bine de stiut ca se obtin foarte greu si doar dupa ce ati investit bani din alte surse de finantare.

Ce trebuie facut in continuare:

Creati o lista cu potentialii investitori ai afacerii

Pregatiti intalnirea cu investitorii (cum trebuie sa va prezentati la intalnire)

Specificati clar oferta dvs si care este nevoia de capital (ce riscuri si oportunitati sunt)

Cum sa raspundeti la intrebarile pe care vi le pun investitorii

Cateva intrebari utile pe care sa vi le puneti inainte de a incepe o afacere

 

4 paşi importanţi într-o afacere pe internet

  4 paşi importanţi într-o o afacere pe internet   1. O idee sclipitoare. Iată câteva exemple pentru un plan bun de afaceri: o pastilă cu ajutorul căreia se poate slăbi mai repede. secretul reglării metabolismului la adolescenţi. strategia prin care să aveţi...

20 de idei ușoare pentru afaceri online

20 de idei de afaceri online   2020 va fi anul în care veți crea în sfârșit o afacere online profitabilă? V-ați gândit la asta în fiecare an. Ați trecut peste nenumărate idei de afaceri online și vi-ați imaginat cum ar fi viața dacă ați putea renunța la serviciu...

Excursia de vis

Excursia de vis Visarea aceea cu ochii deschişi şi schimbarea peisajului reprezentau cele două elemente care declanşau instinctul creator: locuri noi = idei noi. Pentru dumneavoastră, exerciţiul este mult mai simplu: trebuie doar să aveţi mereu la dispoziţie, oriunde...

Avantajele unei afaceri online

Avantajele unei afaceri onlineV-ati intrebat care sunt principalele avantaje în dezvoltarea unei afaceri online? Iata mai jos, cele mai importante avantaje:Oferirea de servicii non-stop pentru clienții tăiAvantajul aici este reprezentat de faptul ca...