Etapele strategiei de pastrare a clienTilor

 

Sunt TREI etape în strategia de pAstrare a clientilor:

Etapele strategiei de păstrare a clienţilor 1 1. Identificarea

Acesta este prima etapă – pur şi simplu să identificaţi şi să evaluaţi cei mai buni clienţi în comparaţie cu un criteriu de rentabilitate. Aceştia ar putea fi acei cumpărători care cumpără puţin, dar în mod regulat, şi care contribuie la creşterea profitului şi a valorii duratei de existenţă a clientului în comparaţie cu acei cumpărători care cumpără mult, dar o singură dată.

2.Analiza profilului clientului

Această etapă de pastrare a clientilor constă într-o analiză detaliată a profilului celor mai buni cumpărători ai dumneavoastră. O analiză detaliată a profilului clientului şi urmărirea evoluţiilor acestuia în calitate de cumpărător

3.Opţiunile strategiei şi evaluarea

Am examinat importanţa deţinerii unui plan de marketing   solid şi a deţinerii unor obiective clare şi măsurabile. Acum haideţi să aruncăm o privire asupra strategiei – gândirea din spatele planului.

Ce urmează acum?

Având stabilit punctul unde vreţi să ajungeţi, este timpul să întocmiţi un plan pentru a ajunge acolo!

Mai formal, strategia este arta proiectării unui plan, utilizând metode de planificare structurate, pentru a realiza un obiectiv.

Orice strategie trebuie să fie evaluată în comparaţie cu oferta produsului / serviciului, cu piaţa ţintă, cu locul de desfacere a produselor şi cu concurenţa, cu canalele curente de distribuţie, cu planul şi combinaţia mijloacelor media, cu situaţia financiară a companiei, cu capacităţile operaţionale interne ale companiei.

O parte a procesului de alcătuire a strategiei constă în a identifica posibilele blocări în realizarea strategiei şi apoi în găsirea metodelor pentru a le depăşi.