Programarea sitului web

Primul lucru pe care trebuie sa-l stim legat de programare site este ca paginile web pot fi: statice sau dinamice.

Paginile statice

Asa cum le spune si numele, sunt paginile in care nimic nu se misca, nimic nu se transforma.
Ele sunt stramosii paginilor moderne si sunt inca folosite pentru timpul de incarcare mic. Odată create şi publicate pe internet, ele vor fi afisate tuturor utilizatorilor care doresc să le vadă fără să li se modifice conţinutul.

Un site web static este format dintr-o colectie de pagini web, scrise in cod HTML, al caror continut trebuie modificat ori de cate ori se doreste afisarea unui continut diferit de cel initial.

Asta inseamna ca daca un client are un site web static si la un moment dat firma isi schimba numarul de telefon sau adresa, pentru a face aceasta actualizare pe pagina de contact, clientul va trebui sa apeleze la cei care au realizat site-ul.

Acestia trebuie sa faca modificarea cu pricina in fisierul pagina_contact.html si apoi sa suprascrie aceasta pagina pe server.
La fel ar trebui sa procedeze si in cazul in care ar avea de adaugat texte, imagini noi sau chiar pagini noi.

Paginile dinamice

Ele sunt realizate cu ajutorul unor programe care le generează sau le modifică conţinutul – de exemplu, Wordpress.
O astfel de pagină se construieşte „pe loc” atunci când este cerută.
Când un utilizator doreşte să vadă pagina respectivă programul execută şi generează conţinut care, de obicei, depinde de utilizator sau de opţiunile acestuia.
Utilizatorul va primi conţinutul generat după ce programele se termină.

In paginile urmatoare veti gasi foarte multe informatii despre cum puteti sa realizati singuri un sit in Wordpress:

http://wptut.ro/

http://creare-site.com/

http://www.cumfaciunsite.net/

https://delazero.biz/tutoriale-wordpress

https://videotutorial.ro/cum-se-face-un-website-partea-3-wordpress-sau-cum-sa-ti-faci-un-site-in-5-minute-tutorial-video/

Dupa ce ati creat situl, trebuie sa imbunatatiti performantele acestuia:

Cele mai bune practici in optimizarea performantelor site-urilor Wordpress

Ghid pentru a creste viteza siturilor Wordpress

Sfaturi pentru programare site propriu

Daca nu doriti sa va faceti singuri situl web , puteti apela la serviciile unui webdesigner sau ale unei firme de webdesign.

Daca nu dispuneti de bugetul necesar pentru programare site sau pur si simplu doriti sa faceti totul de unul singur, atunci va trebui sa ajungeti la un nivel mediu de cunostinte in acest domeniu.

Link-urile pe care vi le-am oferit mai sus va pot aduce deja la un nivel minim. Mai departe depinde numai de dvs. daca doriti sa treceti la pasul urmator si sa luati lectii de programare site profesionale.

Desigur, a ajunge la un nivel pro nu este chiar la indemana oricui. Sa presupunem ca ati avea timpul necesar pentru a invata tot ceea ce este nevoie – ati putea fi mirat sa constatati apoi ca nu veti reusi sa faceti totul exact asa cum v-ati propus.

Nu trebuie sa dezarrnati, pe undeva este normal sa se intample asa. Pentru ca nu toata lumea are abilitatile necesare de a fi autodidact, adica de a invata de unul singur, fara ajutorul unei persoane specializate, tot ceea ce isi doreste.

Ce este de facut in acest caz?

O solutie ar fi sa ne intoarcem la ceea ce spunem in cele de mai sus si anume sa apelam la ajutorul unui profesionist. Pentru aceasta insa trebuie ma intai sa ne asiguram ca persoana respectiva chiar merita acest statut.

Ii vom cere deci un portofoliu ca sa vedem ce a lucrat pana acum si daca proiectele sale se muleaza pe ceea ce dorim si noi sa facem.

Mai apoi ne vom interesa si de cateva referinte in legatura cu persoana respectiva.

Daca nu avem insa bani pentru a colabora cu cineva de acest calibru si daca nu putem face nici noi o programare site la nivel profesionist, poate ca ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte de a ne avanta intr-o asemenea afacere.

Domenii

Despre Domenii, Subdomenii si Directoare In primul rand recomandam ca numele de domeniu sa nu fie achizitionat odata cu oferta de hosting deoarece exista multe companii care nu numai ca te determina in scurt timp sa renunti la serviciile de gazduire...

Cele mai bune practici in optimizarea performantelor WordPress

Cele mai bune practici in optimizarea performantelor WordPress Dupa instalarea unui caching plugin si optimizarea imaginilor, veti observa ca site-ul dvs. incepe sa se incarce mult mai repede. Dar daca doriti sa aveti website-ul cat mai rapid cu putinta,...

Ghid pentru a creste viteza siturilor WordPress

Tutorial care te ajuta sa cresti viteza in WordPress Vrei sa cresti viteza site-ului tau WordPress? Daca paginile se incarca mai repede, experienta utilizatorilor se imbunatateste, se imbunatateste numarul vizualizarilor paginilor dvs. si ajuta, deasemenea...

Strategii de pagina-Formulare ascunse si utilizarea CSS

Strategia nr. 13: Formulare ascunse si formulare de selectie Se stie ca formularele HTML sunt de cele mai multe ori utilizate in combinatie cu anumite scripturi CGI spre exemplu, pentru trimiterea datelor de la user catre server, la declansarea unui...

Strategii de pagina-IP Delivery

Strategia nr. 12: IP Delivery alias Cloacking   IP Delivery numita adeseori Cloacking este probabil cea mai controversata ca de asemenea si cea mai eficienta si spectaculoasa strategie de marketing utilizata in prezent. In opinia generala, marea...

Strategii de pagina-Pixel fantoma

Strategia nr. 10: Secretul „pixelului fantoma” Vom aborda unul dintre cele mai ingenioase trucuri intalnite in paginile web optimizate. Am numit acest truc „pixelul fantoma”. Sa presupunem ca avem o imagine atat de mica incat nu poate fi vazuta pe ecran. E...