De ce ținem cont atunci când

implementăm idei de afaceri?

 

De ce este importantă implementarea ideilor de afaceri?

implementarea ideilor de afaceri

Amintiţi-vă că toate marile civilizaţii au fost clădite pe abilitatea individuală de a transpune în viaţă marile idei.

Daţi uitării ceea ce aţi citit cu cinci ani în urmă sau chiar anul trecut; mişcarea antreprenorială se află abia la început.

Aşa cum veţi descoperi curând, în fiecare zi apar noi oportunităţi de dezvoltare, promoţionale şi comerciale.

Este de datoria noastră să vi-le facem cunoscute şi să vă arătăm cum le puteţi folosi.

Nu contează ce profesie aveţi, dacă sunteţi doctor în filozofie sau doar absolvent de liceu.

 

Secretul

Constă în identificarea combinaţiei optime de înţelepciune şi curaj – nu neapărat în această ordine.

Deşi nu credeţi în miracole, ştiţi că, pregătindu-vă intens, organizându-vă şi având uneori un dram de noroc, puteţi face minuni. Sunteţi dispus să munciţi din greu, dar nu vreţi să vă irosiţi energia, şi mai cu seamă banii, într-o direcţie greşită. Nu vă lipsesc hotărârea şi devotamentul, speranţa şi încrederea în ideile dumneavoastră.

Aveţi însă şi unele temeri, adesea pe deplin justificate; la urma urmei, hotărârea şi încrederea nu pot face, singure, mare lucru. Trebuie să susţineţi un proiect şi să plătiţi unele facturi, astfel încât, oricare ar fi situaţia dumneavoastră financiară, nu vă puteţi permite să risipiţi banii. De fapt, nimeni nu-şi permite aşa ceva. Daţi-ne însă voie să vă demonstrăm că imaginaţia şi spiritul dumneavoastră de iniţiativă vă vor oferi mai mult decât aţi visat vreodată.

 

1. Încercaţi să evaluaţi direcţia actuală – Vă îndreptați spre obiectivele propuse?

,,Am o idee genială!” De-a lungul vieţii, toţi avem uneori câte un asemenea moment de inspiraţie, dar important e să poţi păstra beculeţul acela aprins tot timpul.

Dacă aveţi deja o idee clar conturată în minte, haideţi să o studiem atent şi să ne asigurăm că nu doriţi să renunţaţi la ea.

Dacă nu aveţi încă o idee, e bine şi aşa. Vom privi îndeaproape modul în care se nasc ideile şi vom vedea cum ne putem adapta la acest proces.

Pentru început, trebuie să promiteţi că niciodată nu veţi impune limite propriei dumneavoastră imaginaţii. Poate că aţi avut câteva revelaţii în viaţă sau poate că nu, iar în acest ultim caz înseamnă că nu ştiţi încă dacă dispuneţi de o idee pe care s-o dezvoltaţi şi apoi s-o vindeţi. Oricine are un dar anume ce poate fi comercializat cu succes. Să fie oare prăjitura aceea deosebită, sau mica unealtă pe care aţi imaginat-o pentru vecin? Ori poate talentul dumneavoastră de a aplana conflictele, sau vreo idee benefică pentru întreaga comunitate? Nu trebuie decât să recunoaşteţi ceea ce aţi avut dintotdeauna şi apoi să aplicaţi procedeele expuse în următoarele două capitole.

 

2. Explorați noi oportunități

Creativitatea implică explorarea diverselor posibilităţi. Va trebui să învăţaţi un joc nou, de genul „Ce-ar fi dacă…”, şi să-l jucaţi până la epuizare. Dacă nu sunteţi dispus să vă asumaţi simplul risc mental de a vă uimi şi chiar a vă şoca pe dumnea­voastră înşivă, riscaţi să nu vă puteţi surprinde şi, prin urmare, riscaţi să nu înaintaţi, să nu vă dezvoltaţi şi să nu progresaţi vreodată din punct de vedere financiar.

Începeţi prin a purta mereu asupra dumneavoastră un carneţel în care veţi nota toate ideile pe care aţi dori să le dezvoltaţi. Ce gen de visuri şi dorinţe sunt în acord cu stilul de viaţă pe care îl practicaţi? Ce gânduri vă trec fugar prin minte? Notaţi-le pe toate.

Atunci când veţi dori să faceţi o selecţie, orice scânteie, cât de mică, este impor­tantă. Idei răzleţe fulgeră pentru o clipă, venite parcă de nicăieri, şi vă surprindeţi adesea alungându-le aproape automat: „Aiurea, e o prostie!”

De acum înainte, ori de câte ori vi se va mai întâmpla aşa ceva, reţineţi gândul fugar şi notaţi-l pe hârtie.

Niciodată să nu spuneţi: „Aiurea!”

În fiecare săptămână înşiraţi aceste notiţe pe masă şi încercaţi să vedeţi dacă nu cumva unele dintre ele încep să prindă un contur clar.

Nu scrieţi prea multe detalii şi nu vă lăsaţi copleşit de nervozitate. Mulţumiţi-vă să plantaţi câte o sămânţă ici-colo, urmărind continuu un model general. Priviţi şi ascultaţi totul în stilul dumneavoastră personal; la urma urmei, vă pregătiţi să porniţi la drum alături de ceea ce va fi o parte importantă din „acolo unde doriţi să ajungeţi”.

 

3. Nu vă stabiliţi limite

Nu vă stabiliţi limite, considerând că o problemă sau o activitate este prea complexă sau prea complicată pentru dumneavoastră. Şi nouă, la început, scrierea acestei cărţi ni se părea un proiect uriaş, dar totul s-a schimbat pe măsură ce paginile au început să se adune una după alta, până când, într-o zi, am observat că terminasem treaba.

La fel se vor petrece lucrurile şi cu ideea dumneavoastră. Gândurile vor căpăta tot mai multă consistenţă şi, încetul cu încetul, veţi percepe mereu mai clar ce anume urmează să faceţi. Oamenii abordează adesea activităţi care, la prima vedere, par să nu aibă nimic comun cu stilul lor de viaţă. Dorinţele reale reprezintă de multe ori manifestarea unor pasiuni ascunse ce necesită a fi corect canalizate.

Nu are importanţă dacă sunteţi prea ocupat, sau leneş, sau bolnav; ideea îşi va găsi ea singură forţa de a răzbate. Renunţaţi la orice reţineri şi profitaţi de darul nepreţuit al libertăţii de gândire şi de acţiune. Deşi mulţi oameni nu şi-au permis niciodată un gând cu adevărat lipsit de constrângeri, vă asigurăm că oricine poate învăţa să facă acest lucru. Lăsaţi-vă mintea să hoinărească. O puteţi aduce oricând înapoi.

Continuaţi să vă trăiţi viaţa în mod normal, mărginindu-vă pentru început să vă gândiţi la diversele posibilităţi care vă stau în faţă. Cât de curând veţi observa că aveţi mai multe idei decât v-aţi fi putut imagina vreodată. Această descoperire constituie de obicei o surpriză îmbucurătoare şi incitantă.

Continuaţi astfel, până când veţi găsi cu adevărat o idee pe care s-o dezvoltaţi şi s-o comercializaţi, un concept alături de care să progresaţi.

Nu uitaţi: dacă aflaţi „unde doriţi să ajungeţi”, veţi descoperi, cu siguranţă, şi mijloacele necesare pentru a o face.

In continuare, haideti sa vedem:

 

Cum descriu ideea mea?

         Cum o dezvolt?

Cum confer ideii mele o forma concreta?

         Cum o protejez?

Protectia de baza a ideii de afaceri

Cum protejez ideea sau produsul pe care-l dezvolt?

        Cum o implementez?

         La final, cum evaluez rezultatele? 

               Teste de evaluare a ideii de afaceri

Cum sa gasesti Idei care-ti aduc Bani? 

Exploreaza noi directii posibile

         Cauta Idei noi pentru afacerea ta

        Cele mai importante 10 Recomandari pentru afacerea ta

        25 de Ponturi pentru a gasi idei de afaceri inovatoare