Tehnica AIDA in afaceri

 

Acum ştii cum să foloseşti titlurile, să formatezi şi să-ţi structurezi textele pe internet, pentru a face cele mai bune pagini de marketing pentru site-ul tău.

Următorul pas se referă la conţinut şi la „terenul” pe care vinzi. Felul în care arată documentele tale e foarte important, dar nu vei reuşi să vinzi niciodată un produs, dacă nu ai un „teren” adecvat, pe care să vinzi.
O pagina de vânzări web de succes va include beneficiile şi trăsăturile produselor tale, dar asta nu este suficient.

Trebuie să ai neapărat anumite cuvinte-cheie şi fraze pe pagina ta de internet, care să încurajeze clienţii să cumpere. Există mai multe variante de a dezvolta aceste fraze care captează atenţia. Oricum, îţi voi sugera cel mai simplu mod de a realiza vânzări de succes.

  • Vizitează alte site-uri care vând servicii şi produse similare şi „fură” titlurile lor (de promovare a produselor în scopul achiziţionării lor de către potenţiali clienţi) şi frazele care îţi reţin atenţia.
    Pune-le într-un fişier, de care te vei putea folosi atunci când îţi vei crea propriile pagini. Dar atentie, nu copia acele fraze de pe pagina lor pe pagina ta.
  • Adaptează-le, aşa încât să se potrivească paginii tale şi modifică-le pe alocuri, ca să nu pară copiate. Fişierul tău cu fraze „furate” te va ajuta să câştigi timp şi să realizezi pagini de vanzare de succes. Dacă eşti sigur că acele fraze funcţionează în cazul competitorilor tăi, foloseşte-le frecvent!

Titluri si propozitii cheie

Găsirea unor titluri care să te ajute să reuşeşti şi a unor fraze captivante te va ajuta să economiseşti timp şi bani.

Propoziţiile-cheie pe care le foloseşti ca titluri au rolul de a atrage interesul cititorilor şi să-i facă curioşi pană la capăt. Odată ce ai „obţinut” acele fraze care te fac să citeşti în continuare, introdu-le în pagina ta şi vei avea acelaşi succes. Cele mai multe dintre fraze contin stimuli psihologici fundamentali, folosite de ani de zile.

Ofera cititorilor tăi o modalitate de a stabili o legătură personală cu tine.

Am găsit multe posibilităţi de a face asta, dar cea mai eficientă metodă este aceea de a spune cititorilor o poveste personală.

Deşi e mai uşor să spui o poveste pe care ai trăit-o, poţi reproduce o poveste pe care o ştii de la un prieten sau chiar una în întregime inventată de tine. Indiferent de opţiunea ta, ai grijă ca povestea să conţină emoţii puternice. Povestea trebuie să fie o experienţă marcantă sau una care îţi creează multă plăcere.

Dacă le permiţi cititorilor tăi să vadă că nu eşti perfect, e foarte probabil să le câştigi încrederea şi să-i faci să-şi dorească să stabilească o conexiune cu tine. Dovedindu-le că te-ai aflat într-o situaţie similară, clienţii tăi vor simţi că eşti sincer. Lăsând impresia că vrei să ajuţi, nu doar să vinzi un produs, le vei câştiga încrederea.

De exemplu, daca vinzi produse naturiste, povestea ta va trebui să ilustreze cum ti s-a imbunatatit starea de sanatate. Desigur, va trebui să păstrezi pentru tine informaţiile confidenţiale, dar pur şi simplu fă tot ceea ce este necesar pentru a face povestea ta credibilă. Dacă alegi o altă variantă şi decizi să „fabrici” o poveste, trebuie să deţii informaţii pe care să se sprijine povestea ta.
Încearcă să stabileşti un contact cu cititorii tăi şi ei îţi vor răspunde.

Pe parcursul acestei perioade de încercări, am deprins mai multe tehnici de copywriting.
Am învăţat despre o modalitate de a-mi structura textele de aşa manieră încât ele să aibă succes, indiferent de produsele sau serviciile pe care le ofer.

CE este Tehnica AIDA?

Această tehnică se numeşte AIDA şi este discutată în multe manuale de copywriting.

AIDA nu este numai o binescuta opera de Giuseppe Verdi. In acest caz, ea inseamna initialele cuvintelor:

Atentie – Interes – Dorinta – Actiune

In continuare, vom discuta despre fiecare in parte.