Planul de sus­tinere a clientului meu

 

Sustinere 1Folosiţi această pagină pentru a scrie idei pe care le-aţi conceput în acest pas. Puteţi, de asemenea, să completaţi pe măsură ce descoperiţi idei noi, inovatoare, despre relaţiile cu clienţii.

brainstorming

Alături de prieteni, faceţi o sesiune de brainstorming pen­tru a alege programe de sustinere a clientului (proprietarii magazinelor şi distribuitorii, dar şi clientul final).

Folosiţi reclama de 30 de secunde şi apoi întrebaţi oamenii: „Cum pot face lucrurile mai uşoare şi mai distractive pentru ca oamenii să facă afaceri cu mine?

Completaţi-vă lista punându-i pe ei să vă împărtăşească poveşti despre orice fel de sprijin acordat clienţilor în trecut. De exemplu, puteţi să trimiteţi o felicitare de mulţumire sau un mic dar celor care vă fac o comandă mare.

Ascultaţi tot ceea ce zic prietenii voştri şi potenţialii clienţi.

 

intrebari si idei pentru procesul de sustinere a clientului

Definiţi un proces prin care să le puneţi clienţilor în­trebări, ascultându-le răspunsurile foarte atent, şi imple­mentaţi orice idee pertinentă pe care aceştia o propun.

Nu uitaţi să răsplătiţi clienţii care vă aduc idei noi. Unele idei pe care clienţii mei le-au folosit pentru a investiga cererile şi ideile clienţilor lor sunt acelea de a instala o cutie pentru sugestii, de a trimite prin poştă chestionare auto-adresate, sau prin e-mail, şi chiar de a efectua sondaje în magazine.

Creati un plan care să facă relaţia de afaceri cu voi memorabilă.

Rezultat- Un plan de susţinere a clientului care vă va ajuta produsul să iasă în evidenţă pe piaţă.

Aţi putea face chiar şi un concurs pentru cea mai bună sugestie şi să oferiţi câştigătorului un premiu.

 

 

Sugestii de imbunatatire

Cea mai bună întrebare pe care o puteţi pune clienţilor voştri este:   „Ce idei aveţi pentru a mă ajuta să îmi îmbunătăţesc afa­cerea?”

 Această întrebare le arată oamenilor că sunteţi deschis la orice sugestie. Ţineţi minte, atunci când cereţi ajutorul, îl primiţi.

 Creaţi un ghid care explică procesul furnizării materia­lelor de marketing către clienţii care cer mai multe infor­maţii despre afacerea voastră şi al menţinerii relaţiei cu aceştia.

Aceste proceduri asigură informaţii precise pentru ca toţi clienţii să fie trataţi egal. Odată ce aţi dezvoltat un proces trebuie să îl şi actualizaţi. Asiguraţi-vă că includeţi proceduri pentru: a răspunde la telefon, întrebări puse frecvent, baza de date a clienţilor etc. Oamenii adoră să primească informaţii exacte şi rapide. Dacă veţi reuşi acest lucru, sunteţi deja cu mult înaintea competiţiei.

Creaţi modalităţi simple prin care clienţii voştri să poată comanda şi plăti produsul.

Puteţi face aceste proceduri de sustinere a clientului pas cu pas, pentru ca întotdeauna clienţii voştri să cunoască starea comenzilor făcute. Puneţi aceste proceduri în scris pentru ca toată lumea să se poată documenta.

Vă recomandăm și Tehnici si strategii de fidelizare a clientilor