Planul de sus­tinere a clientului meu

 

Sustinere 1Faceti un plan pentru a vedea cum puteti sa va sustineti si sa va pastrati clientii.
Puteţi, de asemenea, să completaţi pe măsură ce descoperiţi idei noi, inovatoare, despre relaţiile cu clienţii.

Brainstorming

Alături de prieteni, faceţi o sesiune de brainstorming pen­tru a alege programe de sustinere a clientului (proprietarii magazinelor şi distribuitorii, dar şi clientul final).

Folosiţi reclama de 30 de secunde şi apoi întrebaţi oamenii:

Cum pot face lucrurile mai uşoare şi mai distractive pentru ca oamenii să facă afaceri cu mine?

Completaţi-vă lista punându-i pe ei să vă împărtăşească poveşti despre orice fel de sprijin acordat clienţilor în trecut.
De exemplu, puteţi să trimiteţi o felicitare de mulţumire sau un mic dar celor care vă fac o comandă mare.

Ascultaţi tot ceea ce zic prietenii voştri şi potenţialii clienţi.

 

Idei pentru procesul de sustinere a clientului

Definiţi un proces prin care să le puneţi clienţilor în­trebări, ascultându-le răspunsurile foarte atent, şi imple­mentaţi orice idee pertinentă pe care aceştia o propun.

Nu uitaţi să răsplătiţi clienţii care vă aduc idei noi. Unele idei pe care clienţii mei le-au folosit pentru a investiga cererile şi ideile clienţilor lor sunt acelea de a instala o cutie pentru sugestii, de a trimite prin poştă chestionare auto-adresate, sau prin e-mail, şi chiar de a efectua sondaje în magazine.

Creati un plan care să facă relaţia de afaceri cu voi memorabilă.

Rezultat- Un plan de susţinere a clientului care vă va ajuta produsul să iasă în evidenţă pe piaţă.

Aţi putea face chiar şi un concurs pentru cea mai bună sugestie şi să oferiţi câştigătorului un premiu.

Sugestii de imbunatatire

Cea mai bună întrebare pe care o puteţi pune clienţilor voştri este:

  „Ce idei aveţi pentru a mă ajuta să îmi îmbunătăţesc afa­cerea?”

 Această întrebare le arată oamenilor că sunteţi deschis la orice sugestie. Ţineţi minte, atunci când cereţi ajutorul, îl primiţi.

 Creaţi un ghid care explică procesul furnizării materia­lelor de marketing către clienţii care cer mai multe infor­maţii despre afacerea voastră şi al menţinerii relaţiei cu aceştia.

Aceste proceduri asigură informaţii precise pentru ca toţi clienţii să fie trataţi egal. Odată ce aţi dezvoltat un proces trebuie să îl şi actualizaţi. Asiguraţi-vă că includeţi proceduri pentru: a răspunde la telefon, întrebări puse frecvent, baza de date a clienţilor etc. Oamenii adoră să primească informaţii exacte şi rapide. Dacă veţi reuşi acest lucru, sunteţi deja cu mult înaintea competiţiei.

Creaţi modalităţi simple prin care clienţii voştri să poată comanda şi plăti produsul.

Puteţi face aceste proceduri de sustinere a clientului pas cu pas, pentru ca întotdeauna clienţii voştri să cunoască starea comenzilor făcute. Puneţi aceste proceduri în scris pentru ca toată lumea să se poată documenta.

 

Cum sa-i facem pe potentialii cumparatori sa fie interesati de oferta noastra…

Alcătuiţi o listă pe care niciun vizitator să nu o poată ignora!

Regula #1: Scoateţi în evidenţă beneficiile de de care se vor bucura, NU caracteristicile produselor.
Pentru a-i determina pe vizitatori să se înscrie pentru a primi oferta voastră, trebuie să răspundeţi la întrebarea fundamentală:
„Ce câştig eu dacă mă înscriu la această listă?”

Regula #2: Întotdeauna includeţi un îndemn
Dacă vreţi ca vizitatorii să acţioneze, trebuie să-i indemnaţi să facă acest lucru, să le daţi un imbold. De exemplu, pentru ca vizitatorii să se înscrie la lista voastră (cu siguranţă doriţi acest lucru!) atunci includeţi un îndemn şi o legătură:

„Înregistraţi-vă aici şi veţi primi o carte în format electronic, GRATUIT!”

Poate vă gândiţi că este evident ca oamenii să se inscrie pe lista voastră – mai ales dacă le-aţi oferit o serie de explicaţii. Indiferent cât de convingătoare este scrisoarea de vanzare, trebuie întotdeauna să îi îndemnaţi pe potenţialii clienţi să cumpere.

Regula #3: Includeţi o referinţă către politica de confidenţialitate
Foarte mulţi oameni sunt reticenţi atunci când trebuie să dea informaţiile lor personale altor persoane pe care nu le-au întâlnit niciodată. Trebuie să le spuneţi întotdeauna că vă luaţi angajamentul de a le proteja intimitatea.

Astfel, îi veţi face să se simtă confortabil ca să vă ofere adresele lor de email.

Vezi pagina: Confidentialitate

 

OFERIŢI DIFERITE AVANTAJE CLIENŢILOR DEJA ÎNREGISTRAŢI

Una dintre cele mai simple metode de a vă încuraja vizitatorii să trimită datele lor personale este să oferiţi o reducere pentru membri!
De exemplu, puteţi trimite următorul mesaj:

„Vreţi să acceptaţi oferta noastră specială – valabilă numai pentru MEMBRII ÎNREGISTRAŢI? Vă garantez că nu veţi găsi o astfel de ofertă în altă parte.
Pentru a primi această ofertă, nu trebuie decât să vă înregistraţi aici!

În acest mod, îi veţi face pe clienţi să acţioneze, în speranţa obţinerii unei oferte deosebite. Se subînţelege faptul că, sub nici o formă nu trebuie să-I dezamăgiţi.

În toate aceste cazuri, trebuie să evidenţiaţi faptul că veţi respecta intimitatea vizitatorilor voştri. Trebuie să le promiteţi că nu veţi transmite mai departe sau veţi vinde informaţiile lor personale – şi, bineînţeles, să vă ţineţi această promisiune!

Există foarte multe stimulente pe care puteţi să le oferiţi pentru a intocmi o listă cu emailuri – trebuie numai să daţi dovadă de puţină creativitate pentru a o alege pe cea mai potrivită! Dar şi cele mai bune oferte pot fi ignorate dacă nu ştiţi cum să le prezentaţi vizitatorilor voştri.

Vă recomandăm și Tehnici si strategii de fidelizare a clientilor