15 metode sigure pentru atragerea clientilor

 

Importanta atragerii clientilor

Atragere 3Am stabilit deja ca una dintre solutiile cele mai bune si eficiente pentru a avea succes in afacerea online este sa aveti o buna relatie cu clientii. Nu va trebuie doar vizitatori pe sit, ci si clienti care sa cumpere serviciile si produsele pe care le oferiti.
Cu cat vizitatorii se vor intoarce pe sit, probabilitatea ca ei sa cumpere si altceva creste.
Trebuie sa va realizati o lista opt-in daca vreti sa aveti succes pe termen lung.

Majoritatea profitului vine din partea clientilor si vizitatorilor care se intorc pe pagina dvs., asta doar daca ati tinut legatura cu ei.

In continuare, va prezint:

 15 metode usoare pentru atragere clienti

 

1.Produse gratis, mostre – specialitati publicitare

Acesta este un pont sigur. Oferind ceva gratis – cu conditia sa fie si de calitate – este o cale sigura de a avea un trafic bun pe siteul dvs. si de a strange adrese de email. Daca vreti sa atrageti vizitatori dintr-un anumit sector al pietei si decat sa le dati produse traditionale gen creioane, pixuri, calendare si tot felul abtibilde, mai bine oferiti un lucru de care clientul se poate folosi (spre exemplu, un mic calculator de birou). Asigurati-va ca pe produsul pe care il oferiti exista inscriptionat logoul sau adresa siteului dvs.

Produsele gratuite pot fi descarcate online ca de exemplu carti electronice, programe, sau pot fi citite online, cum sunt DVD-uri.
Nu uitati ca produsele gratis descarcabile nu suporta taxe de livrare sau de depozitare s.a. Daca oferiti astfel de produse, ar fi bine sa alegeti ceva cu care clientul se intalneste zilnic (un obiect de birou, spre exemplu).

Un alt aspect important este ca atunci cand oferiti astfel de produse ar fi bine sa va inscrieti pagina dvs. pe unul din siteurile care mentioneaza toate adresele de unde se pot lua produse gratis. Pentru a face asta dati o cautare pe internet la “lucruri gratis” si inregistrati-va pe acele siteuri. Veti mai castiga astfel cativa vizitatori.

Ganditi-va acum si la altceva. Decat sa oferiti lucruri gratis tuturor celor care va viziteaza pagina, ati putea realiza o tombola la sfarsitul saptamanii. Va puteti anunta vizitatorii daca vor sa participe si daca vor sa li se anunta castigatorul. Numai asa veti putea tine o legatura permanenta cu ei.
Daca tot le-ati oferit o mostra gratis a produsului dvs., nu uitati sa-i intrebati si ce parere au despre acesta. Daca aveti mai multe produse puteti alterna ce oferiti gratis si-i puteti anunta pe clienti ce pot primi in saptamana care urmeaza.

2.Reducerile

Reprezinta a doua cale de succes dupa cea prezentata mai sus. Oferiti bonuri si reduceri care pot fi luate direct de pe site. Acestea pot fi schimbate saptamanal, astfel incat sa aveti un trafic mai mare. Aceste doua metode au un succes garantat. Daca oamenilor le-a placut mostra, atunci oferiti-le sansa ca printr-un cupon sa primeasca o reducere la produsul complet. Puteti sa anuntati clientii prin intermediul unui mesaj daca ati introdus noi cupoane. In acel mesaj adaugati si detalii referitoare la produs.
Nu uitati ca atunci cand folositi aceasta metoda sa precizati si o data de expirare a cupoanelor. Ii veti determina pe clienti sa le utilizeze mai repede.

3. O sectiune “Noutati

Prin aceasta va puteti anunta vizitatorii despre ofertele noi care au aparut, ii puteti tine la curent cu pretul, cu cel mai vandut produs, vizitatorul saptamanii etc.

4.O agenda cu principalele evenimente

Vizitatorii pot urmari astfel ce evenimente au avut sau vor avea loc pe siteul dvs. Ii puteti tine la curent cu tot ceea ce se intampla. In acest caz cuvantul cheie este “in legatura cu afacerea dvs....”.
In cazul meu, pot realiza o agenda a viitoarelor cursuri despre afaceri pe care le voi afisa.

5.Metoda “Intri si castigi

Atragere 4Avand permenent concursuri (saptamanale sau lunare) va puteti mari traficul si avea accesari repetate. Posibilitatile sunt nelimitate atat timp cat vizitatorul se inregistreaza pe pagina dvs., oferindu-si numele si adresa de email. Nu incercati sa pacaliti pe nimeni. Daca spuneti ca veti oferi un laptop nou-nout si performany ar fi bine sa o faceti. Exista legi care reglementeaza aceste promotii si ar fi bine sa va supuneti lor, daca se poate. Tipul de concurs pe care il desfasurati depinde si de obiectivele dvs. pe piata.

Daca vreti sa atrageti potentiali clienti dintr-o nisa pe care ati ales-o deja, atunci ar trebui ca premiul dvs. sa aiba legatura cu produsul. Informati-i pe vizitatori ca vor primi un mesaj in care le va fi anuntat castigatorul. Un astfel de concurs poate fi desfasurat saptamanal si intr-o extragere puteti oferi castigatorului o mostra a produsului dvs.

Puteti de asemenea sa cooperati si cu alte persoane care vor sa ofere premii. In schimbul acestor servicii oferiti-le colaboratorilor un spatiu de reclama pe site. Aceasta este o situatie in care toata lumea are de castigat. Ei primesc o reclama gratis, dvs. primiti produsul lor pe care il oferiti gratis intr-un concurs vizitatorilor.

Iata o alta idee: daca veti realiza concursul puneti-i pe participanti sa scrie un scurt eseu prin care sa motiveze de ce vor produsul. Nu numai ca veti afla mai multe despre ceea ce isi doresc clientii, dar veti avea si adresele lor de email si veti putea mentine legatura cu ei. Puteti cauta siteuri care se ocupa de astfel de concursuri si va puteti promova concursul si acolo.

Concursul poate face referire si la produsul dvs., spre exemplu, daca detineti o carte puteti pune o intrebare cleintilor care au cumparat-o sau puteti premia cel mai bun rezumat. Daca vindeti un produs alimentar puneti-va clientii sa mentioneze retetele in care l-ai folosit.

Oferiti premii mai mici, dar si premii mai mari.
Realizati un clasament si oferiti-le premii primilor trei.

6.Realizati o sectiune in care sa oferiti legaturi catre alte siteuri

Oferind aceasta posibilitate veti fi vizitat permanent si veti avea un bun trafic. Puteti de asemenea sa-i contactati pe detinatorii siteurilor la care faceti trimitere si sa le propuneti o colaborare. Daca asta nu se poate macar aflati daca ei fac parte dintr-un program afiliat la care va puteti alatura. Plasati aceste legaturi in partea inferioara a paginii, astfel incat ei sa parcurga partea superioara in care dati informatii despre produsele dvs. Intrebati-i pe vizitatori daca doresc sa fie anuntati despre modificarile care apar in lista siteurilor. Veti mai castiga astfel cateva adrese de email.

7.Gazduiti un mic forum pentru a imbunatati relatia cu clientii

Astfel de sectiuni sunt foarte populare, multi navigatori de internet sunt atrasi de ele pentru ca interactioneaza cu alte persoane. Daca intretineti discutiile aici va veti putea mari traficul garantat.

Schimbati periodic subiectul si adaugati fragmente din carti, din prezentari etc. care pot fi dezbatute.
Cel mai activ vizitator poate fi premiat.

8.Realizati un “Blog”

Aici toti vizitorii isi pot lasa mesajele importante. Prin Blog le puteti insufla vizitatorilor spiritul unei comunitati pe internet.
E destul de interesant sa vezi oameni din toata lumea accesand pagina dvs. si interactionand pe marginea unui subiect legat de afacerea dvs. Fiti atenti deoarece uneori trebuie sa urmariti mesajele si sa jucati rolul unui arbitru.

9.Oferiti indiciul zilei

Realizati o sectiune in care sa oferiti sfaturi si mici informatii despre afacerea dvs. Acestea pot fi oferite de dvs. sau de partenerii de afaceri si afiliati. Oferiti-le vizitatorilor posibilitatea de a le trimite mesaje cu aceste informatii, cel putin saptamanal.

10.Realizati o sectiune “Ultimele stiri

Sunt numeroase siteuri care ofera stiri despre lucruri diferite care au loc in lume. Oferiti titlul zilei si articole care v-ar putea creste afluenta. Selectati categoria de stiri pe care o considerati cea mai interesanta, verificati-o si daca are succes folositi-o mai departe.

11.Realizati o sectiune “Sondaj

Atragere 5Pentru ca vizitatorii sa participe la acesta trebuie sa alegeti un subiect interesant care face referire la afacerea dvs. sau la un eveniment important care a avut loc. Cu cat subiectul este mai controversat, cu atat mai mult vizitatorii isi vor aduce contributia si dvs. veti avea rezultate. Astfel veti putea primi tot mai multe informatii despre produsele dvs., sugestii etc. Puteti trimite aceste sondaje catre publicare daca ele sunt cu adevarat interesante.

Sondajele trebuie sa fie scurte si la obiect, intrebarile trebuie sa fie concise si clare, vizitatorii trebuie sa stie de ce facet sondajul si care este data limita. Raspunsurile trebuie sa fie cu “da” sau “nu” sau cu alegere multipla. Daca vizitatorii vor sa fie anuntati de rezultatele sondajului, atunci veti castiga cateva adrese de mail. Afisati rezultatele pe pagina dvs. si trimiteti-le si celor din lista de adrese.

12.Rasul, cel mai bun medicament

Afisati pe pagina dvs imagini amuzante, videoclipuri, glume etc. Aveti grija sa nu incalcati drepturile de autor.

13.Felicitari electronice

Inserati astfel de felicitari pe pagina si specificati pe acestea adresa si logoul dvs. Vizitatorii le pot folosii si trimite prietenilor la ocazii speciale.

14.Jocuri

Din ce in ce mai multe siteuri ofera o sectiune cu jocuri, asta ca un mod de atragere a vizitatorilor si de a-i face sa revina. Puteti gazdui tot felul de jocuri de la concursuri Trivia pana la Solitaire.

15.Serviciul “Memento”

Daca oferiti un produs sau un serviciu (carti, specialitati culinare, vinuri rare, organizari de petreceri) si orice altceva care face referire la vacante, ocazii speciale, zile de nastere, realizati aceasta sectiune.
Oferiti-le clientilor dvs. sansa de a-si nota datele importante. In acest fel le puteti trimite un email pentru a le reaminti ca acea data se apropie si ca pot arunca o privire peste lista cadourilor pe care le oferiti.

Asadar, aveti mai sus o serie de metode prin care sa va determinati clientii sa revina pe pagina dvs.

Tineti cont de acestea si cititi cu atentie totul. In concluzie fiti activi, creativi, inteligenti !!!

Atragere 6Sunt multe produse care se pot vinde online, insa prefer sa vorbesc despre acele produse care indeplinesc doua criterii fundamentale:

•Criteriu #1. Produsul trebuie sa fie digital

•Criteriu #2. Produsul trebuie sa poata fi revandut de un numar infinit de ori.

Asa cum v-am spus, puteti convinge cumparatorii spontani sa achizitioneze un produs punand un termen limita al ofertei sau diminuand numarul de copii pe care planificati sa le vindeti. Aceasta inseamna a crea efectul de limitare a stocului.

Limitarea stocului

Este un principiu economic prin care cererea va creste pe masura ce cantitatea produsului descreste. Cand limitezi vanzarea, fie prin scaderea unitatilor, fie printr-o limita de timp a ofertei, creezi de fapt efectul de limita de stoc.

Oamenii iau decizii bazate pe emotii si de cele mai multe ori isi doresc sa aiba cel mai nou produs sau sa beneficieze de ultima informatie. Daca stau prea mult sa se gandesca, s-ar putea sa rateze o ocazie unica si atunci dau buzna. De asemenea, fiinta umana simte nevoia de a iesi mereu in fata cu ceva, de a fi unica iar limita de stoc satisface tocmai aceasta nevoie.

Crearea limitei de stoc trebuie bine planificata si cantarita inainte de a fi implementata. Punand o limita de timp sau numar produsului sau ofertei, riscati sa nu ajungeti la potentialul de venit maxim pe care il asteptati de la proiectul vostru.

Cu cat creste oferta, cu atat est mai mica dorinta de cumparare a produsului, deoarece oferta se apropie de cerere. Daca oferta scade, creandu-se atunci efectul de linita de stoc, atunci va creste si dorinta pentru cumpararea produsului.

Dupa cum am mentionat anterior, fiti foarte atenti la restrictiile pe care le puneti ofertei, restrictii de felul:

“Doar 100 de copii sunt disponibile”  

Sau

“acest produs este disponibil pana la 15 Ianuarie 2010”

Ar fi complet neplacut ca, dupa o perioada de munca grea , sa fiti pe punctul de a pierde tocmai cand lucrurile incep sa mearga bine, pentru ca nu vreti sa va incalcati cuvantul dat iar clientii sa nu mai raspunda la ofertele voastre viitoare.

Fie ca decideti sau nu sa limitati produsul, este timpul sa incepeti organizarea modalitatilor de abordare.   Eu sugerez ca mai intai sa creati produsul. Odata produsul creat, este mult mai usor sa concepi oferta de vanzare pe baza a ceea ce ati creat.

Optiunile de prezentare

Atragere 7Aveti cateva optiuni de ‘ambalare’ sau prezentare a produsului.

Puteti sa inscriptionati produsul cu texte eBook (asiguarati-va ca prezentarea contine si grafice eCover atractive) sau puteti adauga valoarea perceputa mare incluzand diverse optiuni de prezentare, pe care intentionez sa vi le prezint in continuare.

Sunt trei mari optiuni de prezentare pe care le puteti folosi in cazul produselor cu informatie digitala: text, audio si video.  

Dupa cum deja stiti, texul poate fi prezentat in format eBook sau format on line- asemenea sitului de membru. Imediat ce ati pus infromatia intr-un format text, este foarte usor sa adaugati si prezentari audio.

Prezentarea textului  

Aveti un format eBook si un format online. O sugestie pentru a creste valoarea adaugata a produsului prezentat in format text este sa creati grafice eCover interesante pentru produs.

 

Mai multe informatii gasiti in articolele urmatoare:

10 Sfaturi care te ajuta sa depasesti asteptarile clientilor

Cele 6 etape din procesul de dobandire a clientilor

 

Pastrarea relatiilor cu clientii

Dobandirea VS Pastrarea clientilor (Despre arta fidelizarii clientilor)

Costul de marketing pentru dobandirea clientilor

Creeaza Baza de Date cu clientii tai

Analiza raspunsurile initiale ale clientilor

Realizarea profilului clientilor

Planul de sustinere a clientului meu

Cum sa cresteti portofoliului de clienti

Valoarea viitoare a clientilor

Cele Mai Bune Idei De Atragere A Clienților Pentru O Afacere Mică

Si in cartea electronica:

Cum sa faci Afaceri pe Internet – Ghidul Succesului Online, de la Idee la Bani

Oferte promoţionale pentru un magazin online

Oferte promoţionale pentru un magazin online   Bine ai venit la ghidul nostru complet despre ofertele promoţionale pentru un magazin online! Dacă ești în căutarea modalităților prin care îți poți promova produsele și atrage mai mulți clienți, atunci ai ajuns unde...

Abandonul cosului de cumparaturi

Abandonul cosului de cumparaturi Ați intrat vreodată într-un magazin plin de entuziasm și cu un coș de cumpărături gol, doar pentru a-l abandona mai târziu fără să achiziționați nimic? Nu sunteți singurii! Abandonul coșului de cumpărături este o problemă comună cu...

10 sfaturi care te ajuta sa depasesti asteptarile clientilor

10 sfaturi pentru a depasi asteptarile clientilor   Dobândirea clienţilor este procesul care constă în câştigarea de noi clienţi. Păstrarea clienţilor este procesul care constă în reţinerea acestora. Majoritatea obiectivelor şi strategiilor din marketingul   sunt...

Conversia traficului

Conversia traficului - 6 elemente cu impact asupra conversiei pe site Fred Flintstone traia in Epoca de Piatra, însa noi locuim in Epoca Informatiei. Ne confruntam cu un flux constant al informatiei provenite de la televizor, website-uri, email-uri, telefoane mobile,...