Unde si cum sa gasesti cele mai bune idei de afaceri?
Dragă prietene,
Te afli într-un moment de cumpănă, gândindu-te la idei afaceri care să-ţi aducă milioane? Am o formulă de succes, care să te scoată din impas şi să producă mai multe produse profitabile. Mai întâi, să vedem de ce oamenii motivaţi „se lovesc” de un perete gol, atunci când încearcă să găsească soluţii. Adevărul trist este că mintea noastră este un pic cam leneşă. Mintea urăşte concentrarea susţinută şi caută mereu scurtături, calea cea mai simplă şi rapidă de a rezolva o problemă. Atunci când te aşezi, cu un creion şi o foaie în mână şi te întrebi „Ce anume vreau să creez?”, tocmai i-ai oferit creierului tău o întrebare extrem de confuză.
Din moment ce vei avea o afacere online, aceasta se va baza pe obţinerea de profit din vânzarea anumitor produse. Alegerea produselor este decizia cea mai importantă pe care trebuie să o iei pentru a avea o afacere de succes, de aceea te sfătuiesc să te gândesti bine la acest lucru şi să nu te grăbesti.
Cum sa incepi sa gasesti idei afaceri?
Mai întai, trebuie să… >>>Începi cu ceea ce ştii să faci cu adevărat <<<
Prima întrebare pe care trebuie să ti-o pui nu este: “cum pot să mă imbogăţesc cu ajutorul Internetului”
ci mai degrabă: “la ce mă pricep?” sau ”ce îmi place sa fac?”.
Dacă vrei să ai o afacere de succes, trebuie să cunosti avantajele care pot rezulta făcand lucruri pe care stii să le faci sau care iti fac plăcere. Ce hobbyuri aveţi? Aveţi un domeniu de care vă simţiţi atras? Probabil că aveţi multe cunoştinţe într-un anumit domeniu de activitate. Le puteţi folosi cu success ca să creaţi un produs original, sau să oferiţi un anumit serviciu.
Raspundeti la intrebari
Cautaţi să răspundeţi la următoarele întrebări atunci când vă gândiţi să începeţi o afacere online sau să lansaţi un produs nou.
Aţi reflectat asupra tuturor avantajelor sau beneficiilor ideii de afacere? Există o nevoie reală pentru ea?
Aţi identificat nevoile sau problemele exacte cărora se adresează aceste idei afaceri?
Ce câştiguri / rezultate imediate sau te termen scurt pot fi anticipate? Câştigurile previzionate sunt pe măsură? Factorul de risc este admisibil?
Care sunt veniturile estimate pe termen lung?
Aţi verificat neajunsurile sau restricţiile?
Există anumite lipsuri ale ideii dvs.? Care aspecte necesită schimbate?
Cât de simplă sau complexă va fi punerea în practică sau indeplinirea acestor idei afaceri?
Aţi elaborat mai multe variante ale ideii de afacere? Aţi putea să propuneţi alternative?
Cât de atrăgătoare/interesantă va fi ideea dvs? Piaţa este pregătită? Cumpărătorii vor dispune de mijloacele necesare pentru a cumpăra? Vor cumpăra?
Care este obiectul de activitate al concurenţilor în domeniul respectiv de activitate? Compania dvs. poate fi competitivă?
Cât de repede poate fi pusă în practică ideea dvs. de afacere?
Vă este teamă de eşec?
Vă îngrijorează faptul că ideea dumneavoastră nu va funcţiona şi că vă pierdeţi vremea degeaba?
Eşecurile nu sunt altceva decât nişte ocolişuri temporare pe drumul către succes, componente esenţiale ale reuşitei. Purtaţi-vă eşecurile şi greşelile ca pe nişte decoraţii. Dacă înţelegeţi unde aţi greşit şi dacă ştiţi cum să remediaţi eroarea, puteţi merge mai departe pe drumul ales.
Scopul oricărei afaceri este acela de a oferi rezolvare unei probleme; altfel spus, de a transforma problema respectivă într-o oportunitate şi, prin urmare, de a profita de pe urma ei.
Gasirea de idei afaceri viabile
Găsirea de idei afaceri viabile ţine de norocul fiecăruia şi este mai mult o artă dacât o stiinţă. Cateva idei de unde sa incepeti:
Folosiţi motoarele de căutare pentru a găsi idei afaceri bune
Studiaţi cele mai populare pagini din domeniul ales
Căutaţi produsele şi serviciile care se vând cu succes
Incercaţi să identificaţi unele goluri în oferta pieţei
Fiţi atenţi la noile tendinţe şi la nişele de piaţă nou aparute.
Iată şi alte metode de abordare:
Consultaţi-vă şi sfătuiţi-vă cu prietenii şi cunoştinţele
Discutaţi cu alţi oameni despre nevoile, preocuparile si frustrarile lor
Plecaţi de la o idee pentru a găsi si dezvolta o alta mai bună.
Vizitaţi forumurile de discuţii şi ştiri de pe Internet.
Abonaţi-vă la un newsletter gratuit din domeniul vostru de interes.
Citiţi principalele publicaţii financiare online
De fiecare dată când cineva spune: “trebuie să existe o cale mai uşoară să fac asta” sau ”aş vrea să găsesc o metodă să fac asta” ganditi-va ca poate reprezenta un punct de plecare in gasirea unei idei.
Ideile vă vor veni doar atunci când le veţi căuta cu adevarat. De aceea, fiţi în permananţă foarte atenţi la ce se întâmplă în jurul vostru.
In paginile urmatoare, veti gasi cum si unde puteti sa gasiti cele mai bune idei pentru a dezvolta propria afacere:
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.