Initierea si dezvoltarea unei afaceri online

Inceperea unei afaceri online5 Etape de parcurs

Iniţierea si dezvoltarea unei afaceri pe Internet, la fel ca în cazul unei afaceri clasice, implică un proces îndelungat. Ca în orice astfel de proces, sunt cateva etape, caţiva paşi de parcurs.

Evident că primul pas este întotdeauna cel mai greu.

Dar, dacă sunteţi cu adevărat interesat să începeţi o afacere online, trebuie să începeţi… astăzi.  Chiar acum!

  • Nu lăsaţi pe maine sau pe săptămana viitoare!

Nu încercaţi să găsiţi scuze de genul: “Nu am timp” , “Nu am bani” sau “Nu mă pricep” pentru că astfel veţi pierde multe oportunităţi. Important este să treceţi la acţiune, chiar daca nu aveţi toate datele necesare.

Pentru că, daca nu faceţi NIMIC atunci este foarte clar că nu veţi castiga NIMIC!

  •  Intr-o afacere online un start greşit este mai bun decat statul pe loc.

O dată ce “v-aţi pus în mişcare”, adică aţi demarat afacerea, puteţi să învăţaţi pe parcurs, să corectaţi eventualele greşeli, sa rafinaţi sau chiar să schimbati strategia afacerii respective.

În fiecare zi veţi da peste un nou obstacol. Dacă îl depasiti, în ziua sau săptămana viitoare poate apare altul. Poate să fie un obstacol mai mic sau poate fi unul major.

Dar, dacă aţi depăşit un astfel de obstacol, atunci veţi putea trece cu uşurinţă peste barierele mentale de genul:

Nu pot să fac acest lucru” sau “Nu am cunoştinţele necesare”.

  • Veţi realiza că … PUTEŢI să faceţi acel lucru.

Drumul spre succes nu este întotdeauna drept şi fără greutăţi. Însă, după ce ati trecut peste ele, veti căpăta o încredere mult mai mare în propria persoană si veti descoperi ca ţinta finală va fi din ce in ce mai apropiată.

Toţi cei care au reuşit în afaceri au considerat că au de îndeplinit o anumită misiune. Din această cauză, nu au lăsat pe nimeni să-i distragă sau să-i împiedice să finalizeze misiunea lor. Dacă nu au ştiut cum să facă un lucru, au invatat! Daca nu au ştiut să utilizeze un program sau nu s-au descurcat într-o anumită situaţie, au invatat!

Au continuat să se autoeduce, au căutat să utilizeze la maxim toate resursele pe care le-au avut la dispoziţie, au descoperit noi căi pentru a merge mai departe. Au încercat, prin toate mijloacele legale, să-şi atingă ţinta propusă.

Iar această ţintă reprezintă de fapt SUCCESUL. Succesul financiar, succesul in cariera, succesul personal sunt lucruri către care se îndreaptă dorinţele şi aspiraţiile tuturor oamenilor.

  • Inainte de a vă apuca de o afacere online puneţi-vă întrebarea dacă doriţi cu adevărat să faceţi acest lucru.

De fapt, dacă stau bine şi mă gandesc, o afacere online nu este chiar pentru toată lumea.

Pentru a avea succes într-o afacere online este nevoie de o combinaţie de factori: dorinţa de succes, motivaţie, dedicare, organizarea timpului şi a efortului, creativitate etc. De aceea, consider un lucru înţelept să vă faceţi o autoevaluare inainte de a merge mai departe.

Sunt unele persoane care doresc  sa aibă un şef care să le spună ce au de făcut, şi nu vor să-şi asume responsabilităţile pe care le implică o afacere proprie. Le place rutina si un program zilnic, binestabilit, de 8 ore si weekendul liber (în cazul în care nu fac ore suplimentare).

  • Este adevărat, există o anumită doză de risc si chiar de sacrificiu dacă veţi dori să începeţi o afacere online.

Dar, acest lucru este perfect valabil şi în afacerile clasice.

Pe de altă parte, gandiţi-vă că indiferent de locul de muncă pe care-l aveţi, intr-o economie de piaţă nu vă garantează nimeni că veţi ieşi la pensie de acolo. Acesta este un risc asumat… De asemenea, nu vi se pare că trezirea în fiecare dimineaţă ca să mergeţi la serviciu reprezintă totuşi un sacrificiu? 😉

Pentru inceput, nici nu este nevoie să vă daţi demisia. De fapt, nu recomand nimănui să facă acest pas. În timp însă, o dată ce venitul din afacerile online va depăşi cu mult salariul, puteţi lua in calcul şi această opţiune.

Şi încă ceva. În lumea reală nu este loc pentru experimente. Nu puteţi crea şi dezvolta o afacere fără a avea un capital iniţial. Mai mult, nu puteti dubla, tripla, multiplica veniturile anuale. Aceste lucruri sunt posibile numai in mediul virtual.

Pe de altă parte, acele scheme de “îmbogăţire rapidă” de care sunt sigur că aţi auzit, nu funcţionează nici în mediul virtual. In mod normal şi legal, nu vă puteţi îmbogăţi peste noapte. În cazul în care căutaţi un sistem care să vă imbogăţească de pe o zi pe alta, trebuie să căutaţi în altă parte… Sau să jucaţi la loterie sau alte jocuri de noroc. Şansele să vă îmbogăţiţi sunt mult mai mari.

Articole din aceasta categorie:

Avantajele unei afaceri online

Libertatea- Avantajul major al unei afaceri pe Internet

Secretul unei afaceri reusite

Vis frumos sau un cosmar

Stabilirea obiectivelor unei afaceri online

Reguli de baza in stabilirea obiectivelor

 4 scopuri importante pe care le puteti realiza pe Internet

Calitatile necesare unui intreprinzator online

Componentele unei afaceri online de succes

Sfaturi pentru inceperea unei afaceri online