Email Marketing (Marketing prin e-mail)

Asa cum stim, E-mailul este una dintre cele mai folosite metode de comunicare online.
Totodata, este si una dintre cele mai eficiente metode de comunicare a mesajului companiilor catre clientii sai, fie ei fidelizati, fie potentiali.
Timpul petrecut de acestia pe internet devine tot mai mult legat de schimbul de informatii obtinute cu ajutorul platformelor de e-mail.

Astfel, pentru o companie cu acces la o baza de date cu abonati sau clienti, e-mailul devine un instrument puternic de comunicare si interactiune cu acestia.

 

In aceasta pagina si in linkurile urmatoare îți voi împărtăși câteva sfaturi despre cum să îți îmbunătățești campaniile de email marketing.

 1. Ar trebui să te folosești în continuare de email marketing în 2021?
 2. Sau ar trebui să renunți la idee, să mergi mai departe și să începi să folosești cu totul alte metodă de marketing?

Dacă te gândești chiar acum la aceste întrebări, e posibil să fi auzit că marketingul prin e-mail este terminat.
Ei bine, da-mi voie sa-ți spun că această metodă este departe de a fi terminată. De fapt, continuă să producă rezultate semnificative și venituri considerabile întreprinzătorilor.

Email marketing 5

Vom vorbi în continuare despre importanța email marketingului în 2021 și despre câteva sfaturi și strategii pentru îmbunătățirea campaniilor de e-mail pentru micile afaceri.

Care este avantajul marketingului prin e-mail?

În primul rând, email marketingul este accesibil. Platformele de e-mail sunt adesea gratuite sau la prețuri foarte mici. În al doilea rând, campaniile de marketing prin e-mail sunt foarte ușor de implementat. Cu ajutorul instrumentelor de automatizare a e-mailurilor, se pot rula campanii de e-mail 24 din 24 de ore fără implicarea ta directă. Trebuie doar să faci configurarea inițială și totul rulează apoi de la sine.

În cele din urmă, este extrem de profitabil. Email marketingul oferă în mod continuu rentabilități substanțiale ale investițiilor, așa cum vei afla în secțiunile următoare ale acestui articol. Este o investiție de afaceri testată, care aduce rezultate uimitoare.

Beneficiile care fac ca email marketingul să fie crucial pentru strategia de conținut a micilor afaceri

Marketingul prin e-mail poate duce strategiile de conținut ale afacerii tale la nivelul următor. Prin adăugarea email marketing-ului la celelate strategii, te poți conecta cu publicul direct prin căsuța de e-mail a acestora.

Mai jos sunt câteva dintre beneficiile pentru care se merită să integrezi marketingul prin e-mail în strategia ta de conținut.

 1. E-mailurile generează rezultate mai bune decât majoritatea canalelor de marketing

Printre canalele de marketing, email marketingul produce cea mai mare rentabilitate a investiției. De asemenea, are cea mai mare rată de conversie (66%) pentru achizițiile efectuate ca răspuns la mesajele promoționale.

Pentru fiecare dolar cheltuit pe marketing prin e-mail, poți câștiga până la 44 de dolari, aproape 4,3% dintre cumpărători efectuând cumpărături în urma acestor campanii. În plus, în comparație cu rețelele sociale, e-mailul este considerat de 40 de ori mai eficient în achiziționarea de noi clienți. De asemenea, ai mai multe șanse să obții click-uri din email marketing decât decât din tweet-uri.

Obține rezultate mai bune din campaniile de marketing prin e-mail folosind sfaturile de mai jos:

 • Utilizează software de email marketing cu funcții de analiză și de optimizare a performanței. Acest lucru îți permite să faci ajustări bazate pe date în campaniile tale.

 

 • Urmărește în mod regulat valorile cheie ale performanței. Experimentează cu diferite tactici pentru a vedea care funcționează și îmbunătățește continuu.
 1. E-mailurile ajută la fidelizarea și păstrarea clienților

Conectează-te cu clienții colectând e-mailurile acestora și obținând consimțământul lor pentru a le include în campaniile de publicitate prin e-mail. E-mailurile promoționale sunt căi perfecte pentru educarea publicului și pentru prezentarea ofertelor fără a deveni prea insistent.

Amintește-ți aceste sfaturi atunci când contactezi clienții utilizând email marketing:

 • Conținutul de marketing prin e-mail trebuie să fie unul valoros dacă dorești să îți păstrezi clienții. Poți împărtăși sfaturi și trucuri, vorbind despre modul în care produsul tău rezolvă problemele acestora și despre caracteristicile sale principale .

 

 • Trimite conținut de mail cu format interactiv și diversifică tot timpul. Inserează videoclipuri, grafice, GIF-uri și diferite machete de buletin informativ.

 

 • Menține subiectele concise și fii direct sau pune întrebări care trezesc curiozitatea. Acest lucru va crește rata de deschidere a mail-urilor.
 1. E-mailurile îî fac pe clienți să acționeze

Folosește e-mail marketing-ul pentru a-ți influența publicul să acționeze în legătură cu ofertele tale. Să presupunem că ai trimis un e-mail cu un tutorial video al kitului de produse. În partea de jos a e-mailului, spune abonaților să facă click pe butonul „Cumpărați acum” pentru a achiziționa produsul. Poți chiar să oferi o reducere consistentă oricui face click pe butonul de îndemn (CTA) și face achiziția în aceeași zi.

Aplică aceste strategii de marketing prin e-mail pentru a-ți face mesajele mai convingătoare:

 • Fă în așa fel încât butoanele CTA să iasă în evidență cu culori contrastante sau strălucitoare și păstrează textul scurt.

 

 • Asigură-te că butoanele duc direct la pagină dorită, mai degrabă decât la pagina de pornire a site-ului.

 

 • Efectuează teste separate pentru a determina ce versiuni de e-mail aduc conversii mai bune, click-uri, deschideri și alte acțiuni dorite.
 1. E-mailurile îmbunătățesc gradul de cunoaștere a mărcii

Utilizează e-mailuri pentru a îmbunătăți cunoașterea mărcii de către clienți. Dacă vorbești despre valori, despre misiunea, produsele și serviciile tale, publicul va înțelege mai bine afacerea ta. Pe măsură ce gradul de cunoaștere a mărcii crește, este mai ușor pentru clienți să promoveze chiar ei produsele sau serviciile, deoarece le înțeleg mult mai bine.

 1. Marketingul prin email permite personalizarea conținutului

În loc să trimiți e-mailuri generice, încearcă să creezi conținut relevant pentru interesele destinatarilor, raportându-te la factori precum activitatea de cumpărături a acestora. Obține indicii despre interesele clienților, examinând produsele pe care le-au vizionat, postările de blog citite, articolele cumpărate și adăugate în coșurile lor și în listele de dorințe.

 

În funcţie de mijloacele şi metodele folosite, marketingul prin e-mail se poate clasifica astfel:

 1. marketing nediferenţiat ( bulk e-mail sau spam )
 2. marketing diferenţiat

1. Marketingul prin email nediferenţiat (SPAM)

Reprezintă o practică des întalnită, prin care se transmit mai multe mesaje online la o mulţime de adrese email sau grupuri de discuţii, fără ca persoanele respective să solicite acest lucru. Deoarece emailurile respective se trimit fără a se face nici o diferenţiere, mulţi oameni sunt deranjaţi în activitatea cotidiană de primirea unor mesaje care nu au nimic in comun cu preocuparile lor.

Aceasta metodă, pe langă faptul că este ilegală, este total contraproductivă. Cu toate acestea, este in continuare foarte răspandită deoarece este mult mai ieftină decat mijloacele de promovare online traditionale.

Dezavantajele spam-ului

Daca vreti sa folositi aceasta metodă, puteţi avea multe neplaceri. Astfel, este posibil ca persoanele care au primit astfel de mesaje sa faca o reclamatie la ISP-ul dvs., iar acesta va poate tăia contul de internet.

Dacă faceţi parte dintr-un grup de discuţii şi trimiteţi mesaje spam, moderatorul listei respective vă poate anula drepul de participare.
Şi nu în ultimul rand, puteţi să primiţi mesaje pline de indignare, cu un conţinut mai mult sau mai putin politicos de la persoanele care nu sunt de acord cu aceasta metodă.

De aceea este recomandabil să faceţi o promovare prin email diferenţiată, prin metodele descrise in continuare.

Promovarea prin email diferenţiată

Motivele pentru care promovarea prin e-mail diferenţiată este mult mai eficientă sunt următoarele:

– este relativ uşor de adunat un mare număr de vizitatori interesaţi

– este rapidă – primele rezultatele se văd în decurs de cateva ore sau zile

– este uşor de testat

In paginile urmatoare vei gasi multe alte informatii:

 

 

Stimuli psihologici in vanzarile online

Metode de folosire a stimulilor psihologici online   Sunt folosiţi în orice formă de advertising creată vreodată. Dacă nu mă crezi, intră într-un supermarket şi dă ocol. Vei vedea că cerealele pentru „adulţi” se află pe rafturile superioare, iar cele scumpe,...

Cum să scriem o metadescriere care sa genereze clickuri din partea cititorilor

Cum să scriem o metadescriere care sa genereze clickuri din partea cititorilor Dacă dorești să îți sporești în mod organic optimizarea  SEO, metadescrierile sunt esențiale. Asta, în cazul în care sunt și scrise corespunzător! O meta descriere excelentă ar trebui să îi...

Algoritm PageRank – Definitie, formula matematica, optimizare 

Algoritm PageRank -Definitie, formula matematica, optimizare  Definitie PageRank Page Rank este pe scurt mecanismul prin care Google masoara (sau contorizeaza) importanta paginii. Cand toti ceilalti factori (dintre cei pana acum discutati) au fost luati in...

Cum sa faci un Schimb de Linkuri avantajos

Schimb de linkuri -imbunatatirea popularitatii si reputatiei link-urilor externe 1.Concentreaza-te asupra colectarii de linkuri de la site-uri importante. Ce conteaza cu adevrat nu este atat numarul linkurilor cat gradul de relevanta al acestora si importanta in...

Alege cuvinte cheie potrivite ce sunt, cum le gasim, relevanta, strategii si instrumente

Alege cuvinte cheie potrivitece sunt, cum le gasim, relevanta, strategii si instrumente   Inainte de proiectarea designului propriuzis al paginii, este strategica intocmirea unei liste de cuvinte sau fraze cheie pe care potentialii clienti le-ar putea folosi...

7 secrete pentru o relație de succes între agenția de promovare online și clienții săi

7 secrete pentru o relație de succes între agenția de promovare online și clienții săi   Secretele unei relații fructuoase între o agenție de promovare online și clienții săi necesită un amestec de competență, creativitate, comunicare și încredere. Agențiile de...