Ce este un magazin electronic?

 

Un magazin online sau electronic este (simplificat vorbind) o pagină de internet care intruneşte minim urmatoarele conditii:

  • Prezintă informaţii despre produse sau servicii, inclusiv preţul acestora
  • Include un sistem prin care vizitatorii paginii pot selecta produsele dorite şi le pot adăuga într-un “coş electronic de cumpărături” (la fel cum intr-un supermarket vizitatorii pot lua produsele dorite de pe raft si le pot pune in coş)
  • Include un sistem de preluare şi transmitere a datelor personale ale cumpărătorului, pentru a putea fi contactat de către vanzător
  • Nu in ultimul rand, include un sistem de plată prin care vanzătorul sa işi poata incasa banii de la clientul “virtual“.

Dupa cum am precizat mai sus, acestea sunt doar caracteristicile de baza absolut necesare şi pe care vizitatorii paginii de internet le pot vedea. Ele reprezinta însă doar “vitrina” unui magazin electronic.

Un magazin electronic uzual vă include în plus, un sistem de administrare invizibil pentru vizitatorii obisnuiti. Prin intermediul acestuia se introduc şi actualizează informaţiile despre produse, se ţine evidenta comenzilor, a conturilor cumpărătorilor inregistrati, se urmăresc statistici despre produsele cele mai cautate şi, nu în ultimul rand, se trimit mesaje de promovare menite să informeze clienţii magazinului despre ofertele curente.

Cum difera comerţul electronic de cel clasic?

Am descris mai devreme ce este un magazin electronic. Să vedem acum ce înseamnă “comerţ electronic” şi cum difera acesta de cel obisnuit.

In viata de zi cu zi fiecare dintre noi intra in magazine pentru a cumpăra diverse produse. Intr-un magazin obisnuit suntem in contact direct cu vanzătorul, vedem produsele, le putem atinge, rasuci, citi instrucţiunile, testa, mirosi, asculta, gusta etc. Ne bazăm pe simţurile noastre pentru a lua decizia dacă dorim să cumpărăm acel produs sau nu.

Spre deosebire de comerţul clasic, cel electronic are la baza doar informatia ce poate fi transmisă nealterată prin intermediul unui computer. Asta înseamnă imagini şi text. Sau mai bine zis descrieri. Nu mai puteti “da mai tare” combina muzicala la care vă uitati ca să vedeti cum se aude ci trebuie să vă bazati pe informatie scrisă despre puterea boxelor (ex: Boxe 50W). Nu mai puteţi răsfoi o carte ci puteţi vedea o poza a copertii şi eventual citi un sumar al continutului. Nu mai puteţi proba un stilou sau un ceas ci trebuie să să vă multumiti cu o poză şi (eventual) cu o “promisiune emoţională” pe care o conferă marca produsului respectiv. Un alt aspect: intr-un magazin ce se respectă (cum sunt puţine din păcate) puteţi discuta cu vanzătorul pentru a afla mai multe informaţii, recomandari, sugestii. Acesta vă poate sugera produse alternative, vă poate descrie modul de utilizare, pe scurt: vă poate da incredere in alegerea făcuta.

Cand vizitati un magazin virtual nu aveti pe cine să intrebati daca produsul x e la fel cu produsul y. Va trebui să vă bazati pe informaţia prezentată pe pagina respectivă şi eventual pe cunostintele proprii pentru a lua o decizie.

Cand mergeti la cumpărături plătiţi pe loc şi ridicaţi produsul. Intr-un magazin electronic trebuie să existe un sistem prin care vanzătorul să işi primeasca banii şi să vă livreze marfa (ex: plata numerar la livrare, în sistem ramburs – prin posta, anticipat cu card sau prin ordin de plată, marfa livrandu-se ulterior primirii banilor de către comerciant).