Ce este search marketing sau SEO?
SEO (Search Engine Optimization– Optimizarea sitului pentru motoarele de cautare) –
presupune realizarea de noi site-uri sau modificarea celor existente, cu scopul ca acestea să ocupe poziții superioare în afișările organice (neplatite sau naturale), pentru cuvintele cheie alese.
Prima intrebare care iti vine in minte atunci cand te gandesti la serviciile de optimizare seo este de ce site-ul meu are nevoie de search optimization si nu de altceva ca sa imi ajute mai bine afacerea. Ce are asa special traficul adus din optimizarea seo de poate sa aduca mai multe beneficii decat cel venit din reclamele platite? Deoarece optimizarea seo este cea mai eficienta metoda de a obtine vizitatori ce pot fi convertiti in clienti.
Pozitionarea cat buna in motoarele de cautare pentru cuvinte cheie relevante pentru domeniul tau ca urmare a optimizarii seo este esentiala pentru a obtine cat mai mult din traficul generat de motoarele de cautare, acesta putand ajunge pana la 80-90% din totalul traficului unui site. Astfel devine imperativ necesara o pozitionare cat mai buna in rezultatele motoarelor de cautare printr-un website optimizat.
Pe o piata online foarte competitiva, a avea un site foarte bine optimizat este esential pentru unei afaceri. Poti avea un site cu cel mai modern design si cel mai bun sistem de gestionare al siteului, acesta nu va aduce nici un beneficiu daca nu are vizitatori. Ce sens are sa ai un astfel de site pe care nimeni sa nu il gaseasca? Potentialii clienti trebuie sa caute si sa gaseasca site-ul tau dupa cuvinte cheie relevante pentru domeniul tau de activitate.
Optimizarea pentru motoarele de cautare este procesul prin care websiteul tau poate ajunge cat mai sus in rezultatele cautarii dupa cuvinte cheie specifice, iar ca urmare a acestei pozitionari creste numarul de vizitatori targetati. Realizarea unui website prietenos cu motoarele de cautare trebuie sa se desfasoare dupa anumite principii specifice seo, referitoare la continut, linkuri, navigatie si o multime de alti factori.
Daca cauti modalitati de crestere a vanzarilor companii tale prin mediul online, o optimizare seo este fara nici o indoiala vitala. Un consultant sau o firma de seo te poate ajuta pentru a creste performatele websiteului tau folosind diverse metode de optimizare, metode ce trebuie sa aiba ca rezultat final cresterea traficului de calitate si a numarului de clienti, deci o crestere a afacerii tale. Procesul de optimizare se realizeaza in etape astfel: analiza seo initiala, optimizarea on-site, optimizarea off-site, urmarirea si analizarea rezultatelor. Optimizarea este un proces de durata, iar rezultatele apar si se urmaresc in timp, pe o perioada de cateva luni.
Tipuri de search engine optimization
- Analiza seo initiala.
Analiza initiala, prima si una dintre cele mai importante etape, consta in analizarea afacerii tale, a pietei pe care activezi, a site-urilor concurente. Din aceasta analiza preliminara trebuie sa rezulte cuvintele cheie optime pentru care se optimizeaza pe search site-ul tau, cuvinte ce vor fi folosite in etapele urmatoare. - Optimizarea on-site. Optimizarea efectiva a siteului, a tuturor paginilor din care este alcatuit site-ul, se realizeaza prin optimizarea structurii interne a acestuia, prin optimizarea codului sursa si a continutului, prin asigurarea indexarii de catre motoarele de cautare si validarea codului sursa.
- Optimizarea off-site. Optimizarea off-site consta in obtinerea de linkuri catre website-ul de optimizat pentru a creste popularitatea si vizibilitatea acestuia pentru motoarele de cautare. Aceasta etapa este cea mai de durata, linkurile fiind obtinute numai prin metode agreate de catre principalele motoare de cautare.
- Masurarea si analizarea rezultatelor. Rezultatele optimizarii unui site sunt urmarite in timp, analizate, si ele constituie punctul de pornire pentru ajustarea si continuarea procesului de optimizare. Procesul de optimizare nu se incheie odata cu ultima etapa, el se desfasoara ciclic repetand etapele de mai sus, pana la atingerea obiectivelor propuse.
Afla mai multe informatii in paginile urmatoare:
Despre motoarele de cautareFormula matematica a indicativului PageRank
PageRank – un bun indicativ pentru calitatea paginii
PageRank – prezentarea in detaliu a acestui indicativ
Strategii de utilizare a textului bogat in Cuvinte Cheie
Strategii de alegere a Cuvintelor Cheie
Sfaturi esentiale in realizarea unei reclame