PROPUNEREA UNICA DE VANZARE

 

LA CE SE REFERA TERMENUL propunere unica de vanzare

Este timpul să facem o pauză şi să vedem ce am învăţat pană acum.

Aşadar, am aflat cum să găsim o nişă de piaţă profitabilă, am ales produsul pe care sa-l comercializam online si am vazut cum se realizează un sit web.
Ei bine, nu este suficient! Putem să oferim un produs cu calităţi deosebite, să avem un sit nemaipomenit şi, cu toate acestea, comenzile să intarzie să apară.
Ce este de făcut? Haideţi să ne gandim puţin…

Care este elementul ce face ca o afacere să fie unică şi/sau diferită faţă de toate celelalte existente pe piaţă?
De ce ar trebui să cumpere oamenii de la dvs. şi nu de la ceilalţi competitori?
Promiteţi să le acordati anumite cadouri,  beneficii sau alte avantaje suplimentare?”

Avantajele pot include factori de genul unei game mai largi a produselor, un service dezvoltat pentru clienţi, o calitate deosebită, cele mai bune preţuri şi aşa mai departe.

Cu alte cuvinte, trebuie să faceţi astfel ca afacerea proprie să fie specială în ochii clienţilor. Puteţi face acest lucru, creandu-vă o propunere de vanzare unică pe care să o transmiteţi ulterior publicului ţintă printr-un marketing susţinut.

Cum definim o propunere unică de vanzare?

Este o frază care explică succint de ce afacerea pe care o propuneţi este deosebită. Ea le dă posibililor clienţi un impuls şi, în acelaşi timp, un motiv de a face afaceri cu dvs şi nu cu ceilalţi competitori.

O propunere bună vă poate uşura activitatea de marketing deoarece vă acorda un statut dominant asupra unei nişe de piaţă. Cand incercaţi să găsiţi o propunere, puneţi-vă în locul clienţilor 

  • Gandiţi prezentarea produselor şi serviciilor din punctul de vedere al celui ce le va cumpăra
  • Notaţi ce este cu adevărat important pentru clienţi
  • Descoperiţi care ar fi motivul pentru care aceştia ar achiziţiona produse şi servicii de la dvs şi nu de la ceilalţi competitori

Interesul clienţilor este focalizat asupra a ceea ce produsul respectiv poate face pentru ei, cum îi poate ajuta concret, cum li se poate uşura viaţa sau cum pot scăpa de un anume disconfort.

Aşadar, cheia succesului este oferirea de cat mai multe beneficii care să contracareze oferta competitorilor. Dar atenţie! Este vorba de beneficii, nu de trăsături/caracteristici.

Care este diferenţa între ele?

Beneficiile

se referă în primul rand la modul în care produsul aduce o valoare mai mare in ochii clientului.

Trăsăturile

se referă la caracteristicile produsului, modul de livrare, condiţii de plată, etc.

De exemplu, o garantie pe viaţă asupra unui produs reprezintă o anumita trăsătură.
Beneficiul este subliniat de faptul că vanzătorul îşi asumă toate riscurile tranzacţiei. Ceea ce inseamna că respectivul client nu îşi asumă nici un risc atunci cand cumpără produsul.

Acesta este un beneficiu care trebuie scos în evidenţă!

Concluzia 

O propunere de vanzare bună trebuie focalizată asupra beneficiilor aduse de oferta dvs.