Plan de afaceri

Plan de afaceri 5Pana acum, ati vazut care sunt avantajele unei afaceri pe Internet fara a avea un plan afaceri si ati aflat care este secretul obtinerii succesului online.

Dupa ce ati  stabilit obiectivele, ati gasit o idee de afaceri nemaipomenita si ati identificat nisa de piata in care va veti dezvolta afacerea, trebuie să alocaţi o anumită perioadă de timp planificării şi cercetării.

Foarte puţine lucruri se petrec din întâmplare.
De aceea, dacă nu aveţi un plan bine stabilit după care să vă orientaţi, nu veţi ştii unde trebuie să ajungeţi şi ce trebuie să faceţi.

Pregătirea satisfăcătoare  a unui plan afaceri este un exerciţiu esenţial si obligatoriu.
Procesul de planificare forţeaza manageri sau antreprenori online sa înţeleaga mai clar ce vor sa realizeze, cum si cand o pot face.

Chiar dacă nu este nevoie de sprijin extern, un plan de afaceri poate juca un rol vital în evitarea greşelilor sau recunoaşterea unor oportunitati. Pentru mulţi, procesul de planificare este chiar mai util decât planul  final.

Deci, chiar dacă nu aveţi nevoie de un plan oficial, cautati sa treceti prin procesul de planificare.
Va fi extrem de benefic pentru afacerea dumneavoastra.

Un plan scris în mod clar şi intr-un “ambalaj  atrăgător” va face posibila atragerea unor potentiali sponsori, investitori, etc.
Un plan de afaceri bine pregatit demonstreaza că antreprenorii cunosc afacerea si ca au gandit-o pana la capat in ceea ce priveste dezvoltarea de produse, management, finanţe, şi, cel mai important, a pieţei şi concurenţei.

Beneficiile unui plan de afaceri sunt multiple. Si asta nu doar pentru proprietarul afacerii, ci si pentru clientii acesteia.

Insa daca in legatura cu prima parte a afirmatiei toata lumea este de acord, nu acelasi lucru putem spune in legatura cu cea de-a doua parte.

Cum, chiar si clientii beneficiaza de pe urma unui plan de afaceri?

Da, si inca foarte mult! Cum se intampla acest lucru, ei bine, toate astea le veti afla numai si numai daca veti avea curiozitatea sa parcurgeti in continuare tot ceea ce am scris pe aceasta pagina. Si pe cele conexe ei.

În următoarele secţiuni, va voi prezenta ideile de baza pentru pregătirea unui plan de afaceri şi completarea acestuia cu detalii.

In continuare, haideti sa vedem:

De ce este deosebit de important sa planificam o afacere (sa scriem un Plan afaceri)

Cine ar trebui sa intocmeasca un plan de afaceri?

10 motive pentru care ar trebui scris un Plan de afaceri

Tipuri de Planuri de afaceri 

Cateva Elemente esentiale de care trebuie sa tineti cont in Planificarea unei afaceri online

Cum se intocmeste un Plan afaceri 

Asadar, v-aţi decis să scrieti un plan de afaceri, şi sunteţi gata sa incepeti?


Descarca Ebook Gratuit “Cum sa faci un Plan de Afaceri, pas cu pas”

Felicitări!
Tocmai aţi crescut foarte mult şansele ca afacerea dumneavoastra sa reuseasca.
In paginile urmatoare, va voi arata pas cu pas, cum sa intocmiti un plan de afaceri imbatabil si eficient si ce capitole trebuie sa contina:

Orice plan de afaceri incepe cu un: Rezumat executiv
Apoi, continua cu:

Descrierea afacerii
Descrierea Produselor si Serviciilor

In continuare, trebuie facuta: Cercetarea de Piata

Analiza concurentei
Analiza de piata
Strategii de marketing
Strategii de pret
Strategii de Promovare si Publicitate
Strategii de vanzare

Apoi, prezentati modul în care intenţionaţi să vă îmbunătăţiţi si sa dezvoltati afacerea

De asemenea, orice plan de afaceri trebuie sa cuprinda si urmatoarele Capitole:

Operatiuni 
Cercetare-Productie
Personal/Legislatie
 Management

Cireasa de pe tort a oricarui plan de afaceri o reprezinta: Sectiunea financiara

Cum sa solicitati fonduri
Cum/de unde sa obtineti fondurile necesare inceperii unei afaceri
Planuiti inteligent cum sa cheltuiti fondurile

La sfarsit, puteti sa adaugati Anexe

La final, va voi arata cum sa faceti prezentarea unui Plan de afaceri, astfel incat cei care-l vad sa exclame : Wooow…


Descarca Ebook Gratuit “Cum sa faci un Plan de Afaceri, pas cu pas”

Cum să Transformi o Viziune într-o Afacere Profitabilă

Cum să Transformi o Viziune într-o Afacere Profitabilă Există mulţi oameni care în trecut au nutrit aspiraţia secretă de a conduce propria lor afacere. Pentru cei mai mulţi, acest gând rămâne doar o simplă dorinţă. Pentru alţii, ceva se întâm­plă în vieţile lor şi le...

Elemente cu impact pentru succesul online

Afla care sunt Elementele succesului online Să le examinăm pe rând: 1. Diferenţiere Să fii pur şi simplu on-line nu este de ajuns. Pe internet vei găsi o mulţime de persoane care vând acelaşi tip de produse ca şi tine, pretinzând că ale lor sunt mai bune, acaparând o...

Cum sa planifici o afacere online

Cum sa planifici o afacere online Ideea de afacere în sine poate fi perfect viabilă pentru orice om de afaceri experimentat sau competent, dar alt do­meniu care trebuie să fie luat în considerare este dacă între­prinzătorul nostru începător are sau nu are capacităţile...

4 paşi importanţi într-o afacere pe internet

  4 paşi importanţi într-o o afacere pe internet   1. O idee sclipitoare. Iată câteva exemple pentru un plan bun de afaceri: o pastilă cu ajutorul căreia se poate slăbi mai repede. secretul reglării metabolismului la adolescenţi. strategia prin care să aveţi...

20 de idei ușoare pentru afaceri online

20 de idei de afaceri online   2020 va fi anul în care veți crea în sfârșit o afacere online profitabilă? V-ați gândit la asta în fiecare an. Ați trecut peste nenumărate idei de afaceri online și vi-ați imaginat cum ar fi viața dacă ați putea renunța la serviciu...

Excursia de vis

Excursia de vis Visarea aceea cu ochii deschişi şi schimbarea peisajului reprezentau cele două elemente care declanşau instinctul creator: locuri noi = idei noi. Pentru dumneavoastră, exerciţiul este mult mai simplu: trebuie doar să aveţi mereu la dispoziţie, oriunde...