Pretul, o strategie esentiala
in succesul afacerilor pe Internet

Acest pas vă ajută să stabiliţi pretul estimativ pentru produsul vostru. A stabili preţul corect din prima este un aspect important deoarece schimbarea preţurilor trebuie întotdeauna să fie justificată clienţilor. Decideţi care este cel mai bun preţ posibil ascultând ce spun ceilalţi oameni şi luând decizii bazate pe sugestii, cercetări, calcule şi instinct.

Oricine, fie că vă place sau nu, este un consumator – poate fi superficial, extravagant, sceptic sau impulsiv. Vorbiţi cu oamenii care spun că de-abia aşteaptă ca produsul vostru să iasă pe piaţă şi întrebaţi alţi întreprinzători care consideră ei că ar fi preţul potrivit pentru produsul vostru.

Vorbiţi cu cei care ştiu cel mai bine cât sunt dispuşi să plătească, clienţii.
Fiecare are o experienţă diferită pe care ar vrea să v-o împărtăşească, aşa că ascultaţi-i pe toţi!
Ascultaţi, învăţaţi şi aplicaţi ceea ce aţi învăţat eforturilor voastre de a stabili un preţ.

Învăţaţi cum să stabiliţi un preţ pentru produsul vostru creând un sistem care reuneşte cercetarea voastră trecută şi orice nouă informaţie pe care o primiţi. Revizuiţi cercetarea pe care aţi făcut-o până acum şi vedeţi ce preţ a stabilit competiţia pentru un produs asemănător. Produsul vostru ar putea avea nişte beneficii în plus, pe care competitorii voştri nu le au. Aceste beneficii unice i-ar putea asigura produsului o valoare mai ridicată şi voi aţi putea cere un preţ mai mare decât al concurenţei.

Sau poate că produsul vostru are la bază aceleaşi beneficii, dar mai puţine componente, şi atunci puteţi cere un preţ mai mic. Voi vă cunoaşteţi produsul mai bine decât oricine, aşa că ascultaţi-vă intuiţia. Dacă aveţi un număr de produse de oferit, aţi putea dori să atrageţi atenţia oamenilor stabilind un preţ mai mic pentru primul produs, apoi încasând un preţ mai mare pentru viitoarele produse, în timp ce reputaţia şi experienţa voastră cresc.

Aţi putea, de asemenea, să oferiţi o mostră gratuită pentru a determina oamenii să încerce produsul.
De exemplu, producătorii de jocuri pe calculator oferă de obicei un demo al jocurilor, pentru a  stârni interesul oamenilor şi pentru a crea publicitatea prin viu grai.

Important

Stabilirea preţului este ca un joc.
Jucaţi cinstit, urmăriţi-vă competitorii şi creaţi diferite strategii pentru a câştiga.

In paginile urmatoare vom vedea :

Care sunt factorii de care trebuie sa tinem seama cand stabilim pretul
Cateva posibilitati de abordare a pretului
Strategii de stabilire a pretului
Cateva trucuri utile atunci cand stabilim un pretTehnici de stabilire a pretului pentru cartile electronice