Avantajele unei afaceri online

Avantaje afacere online 1Principalele avantaje ale unei afaceri online sunt:

Piaţă mare de desfacere

Pentru prima dată puteţi intra în afaceri pe plan internaţional.

Milioane de oameni navighează pe internet in fiecare zi: un număr tot mai mare îl foloseşte pentru a cumpăra obiecte pe care nu le găsesc în oraşul sau ţara lor, sau pur şi simplu nu îi interesează unde se află produsul, atâta timp cât îl vor şi îl văd pe monitorul calculatorului.

Dacă sunteţi rapid vă puteţi face mulţi clienţi. Gândiţi-vă doar la România unde internetul a spart şi ultima bariera: lumea rurală. Nu contează cât de ingust este  domeniul tău de activitate, totdeauna vei găsi o clientela potrivita pentru afacerea respectiva.

Costuri mai mici

Dacă aveţi deja un produs de vânzare, atunci care poate fi costul unui site prin care să vi-l vindeţi? Un domeniu .com costă 10 euro pe an, găzduirea pe internet între 0 şi 10 de euro pe lună. O afacere pe internet este mai ieftină, nu trebuie să plătiţi chiria unui birou sau a echipamentului. Nu vă trebuie angajaţi. Odată ce aţi pus totul pe pilot automat (vă voi explica mai târziu acest concept) costurile de întreţinere vor fi aproape zero.

Ocoliţi intermediarii

Internetul a fost creat pentru publicitate încă de la început şi nimeni nu a ştiut către ce va evolua. Astăzi nu mai putem vorbi doar de publicitate, ci şi de comerţ, comunicare, stocare, informare etc. Vânzările directe pe internet vă permit să ocoliţi intermediarii (dealerii sau distribuitorii) care înseamnă costuri suplimentare.
Toate aceste a vă permit să cereţi un preţ mai mic clientului. Preţurile mai mici înseamnă şi un profit mai mare. Într-o afacere normală costurile de distribuţie şi vânzare ajung pana la 90 la sută din preţul final. Pe internet puteţi evita aceste costuri.

Vânzări automate

Aproape orice afacere pe internet ar putea fi trecută pe pilot automat. Toate acestea au loc în timp ce dvs. luaţi masa în oraş, sunteţi la o piesă de teatru, în concediu sau pur şi simplu dormiţi; avantaje imposibile în afacerile obişnuite.

Aşadar, aveţi mai mult timp să dezvoltaţi un alt proiect. Deci mai mulţi bani. Procesul de automatizare a însemnat mai mulţi bani pentru că a eliminat foarte multe operaţii de rutină. O afacere pe internet nu se închide la ora 16 sau în weekend, ea este permanentă.

Surse multiple şi nebănuite de profit

Acesta este rezultatul avantajelor discutate mai sus. Automatizarea vă oferă mult timp liber, iar timpul înseamnă bani. Într-o scurtă perioadă de la demararea primului proiect vă puteti dubla, tripla şamd. câştigurile şi veţi putea promova mai multe produse. Dacă unul dintre ele nu se vinde, din cauza unei pieţe saturate, puteţi sta liniştit pentru că aveţi deja, in rezerva, şi alte produse care vă aduc profit.
Odată învăţate şi puse în aplicare regulile unei afaceri online, poţi  foarte uşor să începi alta, ceea ce îţi oferă posibilitatea de a avea profit din mai multe locuri – profit multiplu. Imaginaţia dvs. este singura limita în afacerile pe internet.

Comunicare facilă cu clienţii şi vizitatorii siteului dvs

Avantaje afacere online 2Imaginaţi-vă că vreţi să promovaţi o carte în lumea reală. Cum faceţi asta? Cum vă veţi găsi clienţii atât timp cât nu ştiţi unde locuiesc, ce le place, câţi ani au etc.? Nu aveţi cum să-i contactaţi.
Pe internet însă, clientul vă găseşte, completează un formular, iar cartea electronica îi este livrată imediat. Dar afacerea nu se încheie aici. Vă mai puteţi informa clienţii despre noile apariţii pe site, le puteţi oferi discount (reduceri), cadouri, felicitări, le puteţi răspunde la întrebări. O comunicare bună înseamnă o şansă mai mare de a fi credibil; de a avea mai multe accesări, de a vinde mai mult şi de a avea servicii care se adresează direct clientului şi de a vă construi o întreagă reţea de clienţi.

 

Iata si alte motive pentru a începe o afacere pe internet:

  1. Poţi munci la tine acasă, poţi să-ti faci singur programul, fără prea multe dureri de cap sau probleme cu termenele limită.
  2. Costul găsirii şi atragerii de noi clienţi pe Internet este mult mai mic decât în cazul folosirii căilor si metodelor tradiţionale.
    Ca mediu de comunicaţie, Internetul este  de neîntrecut în materie de viteză şi eficacitate.
  3. Costurile de publicitate sunt foarte scăzute. Nu numai că poţi să îţi faci reclamă gratuit în multe feluri, dar poti să descoperi foarte repede şi uşor eficacitatea reclamelor şi să corectezi repede ce este în neregulă – uneori,  fără a cheltui prea multi bani
  4. Nu te costă nimic să încerci idei, produse sau servicii noi
  5. Într-o afacere online poţi beneficia de  un profit  considerabil intr-un termen scurt.Pe scurt…

Sunt atâtea şi atâtea avantaje.

Puteţi începe totul ca pe un hobby, păstrându-vă astfel slujba pe care o aveţi; puteţi încerca metode noi de a câştiga bani; puteţi întâlni noi prieteni.

Aşadar, puteţi avea profituri în condiţiile actualei crize economice? Unii oameni cred că nu.

Dar gândiţi-vă la asta: consumatorilor de internet nu le pasă de criză sau de schimbările care au loc pe internet. dimpotrivă statisticile dovedesc că există deja un motiv serios pentru a face cumpărături pe internet – preţurile mai ieftine.
Aceste statistici arată o cifră de afaceri de 5,7 miliarde de dolari pe lună. Deci cineva câştigă acesti bani! Oameni ca mine sau ca dvs. pot câştiga o foarte mică parte din aceasta suma , un procent de 0,00…01% şi este suficient.

Trei din patru afaceri pe internet sunt mici şi sunt conduse de o singură persoană, care stă acasă. Este loc suficient pentru toţi cei care vor să facă afaceri online. Sfatul meu este să vă documentaţi bine înainte, într-un mod profesionist. Profitaţi de ezitările concurenţei în aceste momente de criză economică şi căutaţi-vă locul dvs. în comerţul pe internet!!!

Articole din aceasta categorie:

Iniţierea si dezvoltarea unei afaceri pe Internet

Secretul unei afaceri reusite

Vis frumos sau un cosmar

Stabilirea obiectivelor unei afaceri online

Reguli de baza in stabilirea obiectivelor

 4 scopuri importante pe care le puteti realiza pe Internet

Calitatile necesare unui intreprinzator online

Componentele unei afaceri online de succes