Nisa de piata

Nisa de piata 6Asadar, ai scapat de catusele muncii de birou si ti-ai început afacerea la care visai de mult: De exemplu, sa vinzi pe o nisa piata gen jucarii pentru copii pe internet. Ai gasit un furnizor en gros, ai construit o pagina web, ti-ai instalat cosul de cumparaturi, si ai inceput sa-ti promovezi afacerea online.

Acum, multumit de eforturile tale, stai cu mâinile încrucisate si astepti ca vânzarile sa înceapa.  si astepti… si astepti si astepti… Dar, comenzile intarzie sa apara. Din ce cauza?

Pai, haideti sa vedem…

Sa te arunci cu capul înainte pe o piata noua fara a face cercetarile adecvate înseamna o reteta sigura pentru dezastru. Se prea poate sa fi visat dintotdeauna sa vinzi pantofi pentru copii online, dar înainte de a face primul pas trebuie sa întelegi aceasta nisa piata.

O conceptie des intalnita este aceea ca daca ai o afacere online te vei imbogati automat.

Adevarul este ca, mai intai, va trebui sa gasesti nisa piata potrivita si apoi sa oferi produse si servicii care au potentialul sa atinga un nivel ridicat de succes pe Internet. Găsirea unei nişe pentru o afacere online înseamnă de fapt găsirea unui produs sau serviciu care se adreseaza unei game variate de clienţi.

Afacerile de calibru mare nu sunt interesate de pieţe de nişă reduse. Acestea doresc sa vandă unui număr cat mai mare de persoane. În schimb, întreprinzătorul care intră pe o piaţă de nişă poate să obtină un rezultat mulţumitor dacă promovează produsul corect.

O cale obisnuita de a avea succes intr-o afacere mica este sa stabilesti o nisa piata

Pentru ca oricat de mult ar incerca, nici un furnizor nu poate oferi orice pentru oricine, mereu vor exista segmente de populatie ale carei nevoi pentru anumite produse sau servicii nu vor fi indeplinite – lasand astfel loc afacerilor mici sa aiba succes prin indeplinirea acelor nevoi.

Calea clasică spre succes este să găsiţi un lucru de care lumea are nevoie şi să promovaţi acest lucru. Când vine vorba de vânzări pe Internet, această cerinţă se transformă în definirea unui produs/serviciu deosebit şi exploatarea acestei nişe de piaţă

>>>Concentraţi-vă asupra dorinţelor şi nu asupra nevoilor oamenilor! <<<

Există foarte multe nişe de piaţă care aşteapta să fie descoperite. Tot ce trebuie să faceţi este să găsiţi una şi să urmăriţi ce anume se doreşte în domeniul respectiv. Observaţi că am spus se doreşte şi nu este nevoie.

Daţi-mi voie să explic puţin ce am vrut să spun.

Piaţa pe care o căutaţi esta aceea care îşi doreste cu adevărat ceea ce aveţi de oferit.

Nise de piata si nevoile umane

Nisa de piata 7Cu toţii avem nevoi. Avem nevoie de mâncare, apă, un adăpost, haine. Toate aceste lucruri sunt nevoile zilnice pentru supravieţuire. Dar, nu avem neapărat nevoie de mâncăruri sofisticate, de băuturi scumpe, case impunătoare sau haine la modă. Ne dorim aceste lucruri dar nu avem neaparat nevoie de ele!

Dacă privim cu atenţie dorinţele şi nevoile noastre, vom descoperi că o dorintă este ceva după care râvnim sau ceva ce ne imaginăm. Niciunul din aceşti termeni nu defineşte o nevoie, o necesitate. Putem trăi foarte bine fără aceste lucruri. O dorintă este ceva pentru care oamenii sunt dispuşi să risipească bani şi timp pentru a obţine.

Are cineva nevoie cu adevărat de un Ferrari roşu, strălucitor, sau doar şi-l doreşte? Avem cu adevarat nevoie de o vacanţă de trei săptamâni la ski in Elvetia sau Austria sau este doar un lucru scump, dar pe care ni-l dorim de mult timp?

Întotdeauna vor exista şi vom găsi lucruri pe care ni le dorim. Acest lucru face parte din natura umană. Dacă ne-am fi mulţumit doar cu lucrurile necesare, atunci lumea nu ar mai fi avansat de la epoca primitivă.

De fapt, progresul este produsul dorinţei noastre de a avea lucruri mai bune.
Ca vânzători, este datoria voastră nu numai să identificaţi aceste dorinţe, dar şi să gasiţi noi metode de a le satisface.

 

Definitii nisa piata

Sa începem cu cateva definiţii:

O nisa reprezintă un grup restrans de potenţiali clienţi care au o anumită „necesitate”

O piaţă de nisa este compusă din indivizi şi afaceri care au interese si nevoi similare, care pot fi uşor de identificat şi de atins

Marketing-ul de nisa se referă la satisfacerea nevoilor şi dorinţelor unui anumit grup de oameni. Altfel spus, o nisa este un anume segment al populatiei catre care incerci sa indrepti eforturile de marketingului pe Internet si reprezinta subiectul principal al paginii tale web sau blogului tau.

Printre exemplele de nisa, se pot enumera:
* Relatiile interpersonale

* Sanatatea

* Jocurile Video

* Afacerile Imobiliare

* Bursa

* Asigurarile

* Colectionarea de Timbre, etc…

Exemple

In plus, pot exista subcategorii sau micronise in cadrul acestor categorii majore. De exemplu, in cadrul macronisei “sanatatii sunt mai multe micronise care includ “slabitul” sau “alimentele care ard calorii“, “dietele cu continut scazut de carbohidrati“, “suplimentele naturale pentru slabit“.

Gasirea unei micronise inseamna obtinerea unor rezultate mai bune si depasirea concurentei. Sunt multe piete bune pentru micronise si oportunitatile sunt nesfarsite.

Si exista programe afiliate pentru fiecare nisa posibila. De multe ori detinatorii de afaceri vad nisele ca ingustarea posibilitatilor vanzarilor, asa ca le este teama de ele. Adevarul este ca o nisa de piata poate fi definita ca o componenta care ii da afacerii tale PUTERE.

Gasirea nisei de piata– un pas critic in marketingul online

Nisa de piata 8Marketingul de nisa a fost intotdeauna un capitol important in marketingul on-line dar, in ultimul timp, a devenit o cheie a succesului. Multe carti, manuale, cursuri si site-uri s-au concentrat asupra marketingului de nisa.

Marketingul de nisa on-line este un segment distinct al marketingului pe Internet si este cea mai rapida cale de a obtine expunere maxima din partea motoarelor de cautare.

Gasirea unei nise inainte de demararea unei afaceri pe Internet este importanta pentru urmatoarele motive:

  • Trebuie sa ai posibilitatea de a maximiza bugetul de marketing prin tintirea nisei de piata definita. Vei sti exact unde sa faci publicitate. Vei sti unde sa te uiti pentru a gasi site-uri asemanatoare care furnizeaza pietei tale.
  • Pagina web poate fi optimizata pentru motoarele de cautare astfel incat nisa de piata sa poata fi gasita usor.
  • Vei putea furniza site-ul pentru nisa de piata. Poti dezvolta un site care sa ajute vizitatorii sa gaseasca solutiile sau produsele pe care le oferi si care sunt specifice problemelor des intalnite
  • O nisa de piata bine definita ajuta la dezvoltarea unor produse sau servicii noi care sunt mai atragatoare

Aşadar, soluţia castigătoare este găsirea unei nişe in care să se facă investiţii moderate şi care să aibă o bază de potenţiali clienţi nemultumiţi de produsele deja existente. Daca dezvoltaţi sau aţi gasit un produs sau  serviciu care să multumească acest tip de clienţi, este foarte bine.

Dar atenţie! Nu faceţi greseala clasică de a vă concentra intai asupra produsului şi abia apoi asupra pieţei. Învingeţi această tentaţie şi veţi obtine succesul mult dorit.

Marketingul de nisa poate fi biletul tau catre succes!

 

Cum poate afacerea ta sa capitalizeze aceste nevoi neindeplinite si sa gaseasca/sa domine piata?

Este un lucru binecunoscut faptul ca Internetul oferă foarte multe informaţii despre domenii diverse. Oamenii caută întotdeauna servicii si produse noi si inovatoare.

In general, majoritatea oamenilor caută informaţie gratuită. Totuşi, dacă este nevoie, ei sunt dispuşi să plătească pentru a obţine informaţia corectă.

Subiecte ca sănătatea, afacerile online, marketingul pe internet, jocurile de noroc, etc sunt foarte competititve dar, în acelaşi timp, dificile pentru întreprinzătorii neexperimentaţi.
Bineinţeles că, în timp, puteţi încerca să pătrundeţi şi pe aceste piete.

Procesul prin care puteţi reusi intr-o afacere de nisa

 

1.Găsiţi un produs sau serviciu care vă place sau cu care sunteţi obişnuit să lucraţi.

Acest lucru va imbunătăţi semnificativ şanşele de reuşită.
Doar astfel vă veţi putea dedica timpul si doza efortul intr-un mod constructiv şi, în acelaşi timp, să fiţi fericit cu ceea ce faceţi (să munciţi cu plăcere). Dacă nu aveţi încredere în produsul respectiv sau nu sunteţi pe deplin convins de calităţile acestuia, va fi destul de greu să-l promovaţi şi să-l vindeţi altor persoane.

Pentru ca alegerea să fie mai uşoară, căutaţi să răspundeţi la următoarele întrebări:

  • Deţineţi cunoştinţe speciale despre un anumit domeniu?
  • Aveţi anumite îndemanări sau hobby-uri legate de acest domeniu?
  • Sunteti capabil sa creati un produs deosebit, care să îi ajute pe oameni în vreun fel?
  • Puteţi să oferiţi ceva nou şi inovator în domeniul ales?
  • Există o cerere pentru ceea ce doriţi să realizaţi?

Chiar dacă nu aveti cunostintele necesare, nu este totul pierdut. Studiaţi piaţa, testaţi ofertele existente  şi alegeţi un produs de calitate pe care să îl promovaţi.  Ceva nou, deosebit, cu care sa iesiti in evidenta din multimea celorlalti furnizori.

De indata ce aţi sistematizat ideile necesare, împărtăşiţi-le prietenilor sau familiei.
Ascultaţi cu atenţie părerile lor şi luaţi-le in considerare. Veţi fi surprins de sfaturile utile pe care le veţi primi de la cei din jurul dvs.

  1. Definiţi şi analizaţi cu atenţie nişa de piaţă.

Nisa de piata 9Aceasta este cea mai complicată etapă. Trebuie să analizaţi cu atenţie oferta şi cererea de pe potenţialele nişe inainte de a vă construi afacerea online. Nişa trebuie să dispună de potenţiali clienţi, dornici să işi cheltuiască o parte din venitul lunar pe serviciul sau produsul oferit de dvs.
Nu trebuie să fiţi neapărat un expert în domeniul pe care l-aţi selectat. Capacitatea de a analiza domeniul, de a analiza potenţialul profit şi de a alege un anumit produs sau serviciu sunt elementele cheie ale acestei etape.

Cercetaţi pe internet domeniul vizat şi produsele oferite, găsiţi site-uri dedicate lui şi identificaţi posibili concurenţi. In urma cercetării, vă puteţi pune în locul clienţilor pentru a descoperi ce işi doresc ei cu adevărat. Puteţi să revizuiţi idea initială sau să creaţi una nouă, îmbunătăţită, in funţie de ceea ce aţi descoperit pe piaţa existentă. Analizaţi cuvintele cheie din anumite domenii, pentru a avea o mai buna imagine asupra produselor ce au cerere pe piaţă.

Cautaţi o nişă de piaţă profitabilă unde puteţi satisface necesităţile şi dorinţele potenţialilor clienti. Nu incercaţi să împăcaţi pe toată lumea în acelaşi timp. Este indicat să vă specializaţi într-un anumit domeniu şi abia apoi să vă extindeţi.

Cand e vorba de marketingul de nisa, daca incerci sa urci direct in varf, o sa cazi imediat la loc.

  1. Publicitate, publicitate, publicitate

Marketingul este poate mai important pentru afacerile de nisa decat pentru oricare alte afaceri, fiindca ele sunt, prin definitie, necunoscute si succesul sau esecul lor depinde de legaturile pe care le au cu exact clientii potriviti.
Daca deschid o cafenea Starbuck’s, o PizzaHut sau un McDonald’s, de exemplu, oamenii vor sti imediat despre ce e vorba si la ce produse sa se astepte.

Dar, daca deschid o afacere cu produse de ingrijire pentru animale, produse de baie pentru copii sau ofer servicii catre populatia de varsta a treia, oamenii nu vor sti la ce sa se astepte. Nici macar nu vor auzi de afacerea mea daca nu voi face efortul de a ma face auzit si de a educa publicul. Asa ca faceti multa publicitate, si o data ce aveti un client mentineti contactul cu el in mod regulat.

În acest moment, sunt sigur că mă veţi întreba: Bine, bine dar cum putem să facem acest lucru?

Va voi explica in paginile urmatoare…

 

          Tactici de succes in alegerea unei nise de piata

3 factori care influenteaza alegerea unei nise de piata

Cuvintele cheie si nisa de piata profitabila

 Relevanta cuvintelor cheie

Alegerea cuvintelor cheie

Cuvinte cheie de 2 ori mai eficiente

Elementele unui plan de marketing eficient

Analiza clientelei

Analiza concurentei

Analiza pietii

Piata Tinta

Strategii de marketing (comerciale)

Studii de caz

[elfsight_youtube_gallery id=”1″]

Dar asta e secret!

Dar asta e secret! Care să fie oare adevărul: teama poate ucide sau, dimpotrivă, teama apără şi conservă o idee? Ce trebuie să faceţi pentru a proteja o idee şi pentru a-i asigura succesul? Dacă vorbiţi despre ea cu prietenii dumneavoastră, există vreun risc să vi-o...

Prezentari audio-video

Prezentarile audio si video Într-o eră dominată de conținut digital, prezentările audio și video au devenit esențiale pentru comunicarea eficientă și captivarea audienței. Aceste formate permit transmiterea informațiilor într-un mod dinamic, vizual și auditiv,...

Transforma o Viziune într-o Afacere Profitabilă

Transforma o Viziune într-o Afacere Profitabilă Există mulţi oameni care în trecut au nutrit aspiraţia secretă de a conduce propria lor afacere. Pentru cei mai mulţi, acest gând rămâne doar o simplă dorinţă. Pentru alţii, ceva se întâm­plă în vieţile lor şi le oferă...

Oportunitati de dezvoltare afaceri pe net

Oportunitati de dezvoltare     Oportunitatea nr.1: Biroul Organizat Noii veniti vad Internetul ca pe o metoda de Publicitate. Dar un site pentru afaceri e mai bine inteles daca e organizat intr-un loc unde se fac afaceri. Este ca si cum ati deschide inca un birou unde...

Avantaje afacere online

Avantaje afacere online   Dacă te-ai gândit vreodată să îți deschizi propria afacere sau să îți extinzi prezența pe piață, atunci acest articol este perfect pentru tine. Vom explora cum se diferențiază o afacere online de una tradițională și care sunt beneficiile...

Sistemul acţiunii si reactiunii- cum sa te descurci cu oboseala

 Sistemul acţiunii si reactiunii Uneori se întâmplă să ne simţim secătuiţi de puteri, fără a înţelege prea bine de ce, şi în aceste momente visurile sau ideile noastre încep să pălească. Dacă vă veti afla vreodată într-o astfel de situaţie, iată cum trebuie să...