Nisa de piata

Asadar, ai scapat de catusele muncii de birou si ti-ai început afacerea la care visai de mult: De exemplu, sa vinzi jucarii pentru copii pe internet. Ai gasit un furnizor en gros, ai construit o pagina web, ti-ai instalat cosul de cumparaturi, si ai inceput sa-ti promovezi afacerea online.

Acum, multumit de eforturile tale, stai cu mâinile încrucisate si astepti ca vânzarile sa înceapa.  si astepti… si astepti si astepti… Dar, comenzile intarzie sa apara. Din ce cauza?

Pai, haideti sa vedem…

Sa te arunci cu capul înainte pe o piata noua fara a face cercetarile adecvate înseamna o reteta sigura pentru dezastru. Se prea poate sa fi visat dintotdeauna sa vinzi pantofi pentru copii online, dar înainte de a face primul pas trebuie sa întelegi aceasta piata.

O conceptie des intalnita este aceea ca daca ai o afacere online te vei imbogati automat.

Adevarul este ca, mai intai, va trebui sa gasesti nisa de piata potrivita si apoi sa oferi produse si servicii care au potentialul sa atinga un nivel ridicat de succes pe Internet. Găsirea unei nişe pentru o afacere online înseamnă de fapt găsirea unui produs sau serviciu care se adreseaza unei game variate de clienţi.

Afacerile de calibru mare nu sunt interesate de pieţe de nişă reduse. Acestea doresc sa vandă unui număr cat mai mare de persoane. În schimb, întreprinzătorul care intră pe o piaţă de nişă poate să obtină un rezultat mulţumitor dacă promovează produsul corect.

O cale obisnuita de a avea succes intr-o afacere mica este sa stabilesti o nisa de piata.

Pentru ca oricat de mult ar incerca, nici un furnizor nu poate oferi orice pentru oricine, mereu vor exista segmente de populatie ale carei nevoi pentru anumite produse sau servicii nu vor fi indeplinite – lasand astfel loc afacerilor mici sa aiba succes prin indeplinirea acelor nevoi.

Calea clasică spre succes este să găsiţi un lucru de care lumea are nevoie şi să promovaţi acest lucru. Când vine vorba de vânzări pe Internet, această cerinţă se transformă în definirea unui produs/serviciu deosebit şi exploatarea acestei nişe de piaţă

>>>Concentraţi-vă asupra dorinţelor şi nu asupra nevoilor oamenilor! <<<

Există foarte multe nişe de piaţă care aşteapta să fie descoperite. Tot ce trebuie să faceţi este să găsiţi una şi să urmăriţi ce anume se doreşte în domeniul respectiv. Observaţi că am spus se doreşte şi nu este nevoie.

Daţi-mi voie să explic puţin ce am vrut să spun.

Piaţa pe care o căutaţi esta aceea care îşi doreste cu adevărat ceea ce aveţi de oferit.

Nise de piata si nevoile umane

Cu toţii avem nevoi. Avem nevoie de mâncare, apă, un adăpost, haine. Toate aceste lucruri sunt nevoile zilnice pentru supravieţuire. Dar, nu avem neapărat nevoie de mâncăruri sofisticate, de băuturi scumpe, case impunătoare sau haine la modă. Ne dorim aceste lucruri dar nu avem neaparat nevoie de ele!

Dacă privim cu atenţie dorinţele şi nevoile noastre, vom descoperi că o dorintă este ceva după care râvnim sau ceva ce ne imaginăm. Niciunul din aceşti termeni nu defineşte o nevoie, o necesitate. Putem trăi foarte bine fără aceste lucruri. O dorintă este ceva pentru care oamenii sunt dispuşi să risipească bani şi timp pentru a obţine.

Are cineva nevoie cu adevărat de un Ferrari roşu, strălucitor, sau doar şi-l doreşte? Avem cu adevarat nevoie de o vacanţă de trei săptamâni la ski in Elvetia sau Austria sau este doar un lucru scump, dar pe care ni-l dorim de mult timp?

Întotdeauna vor exista şi vom găsi lucruri pe care ni le dorim. Acest lucru face parte din natura umană. Dacă ne-am fi mulţumit doar cu lucrurile necesare, atunci lumea nu ar mai fi avansat de la epoca primitivă.

De fapt, progresul este produsul dorinţei noastre de a avea lucruri mai bune.
Ca vânzători, este datoria voastră nu numai să identificaţi aceste dorinţe, dar şi să gasiţi noi metode de a le satisface.

În acest moment, sunt sigur că mă veţi întreba: Bine, bine dar cum putem să facem acest lucru?

Va voi explica in paginile urmatoare…

Definitia nisei de piata – Gasirea unei nise, inainte de demararea unei afaceri, este deosebit de importanta

Procesul prin care puteti reusi intr-o afacere de nisa

          Tactici de succes in alegerea unei nise de piata

3 factori care influenteaza alegerea unei nise de piata

Cuvintele cheie si nisa de piata profitabila

 Relevanta cuvintelor cheie

Alegerea cuvintelor cheie

Cuvinte cheie de 2 ori mai eficiente

Elementele unui plan de marketing eficient

Analiza clientelei

Analiza concurentei

Analiza pietii

Piata Tinta

Strategii de marketing (comerciale)

Studii de caz

 

Relevanta cuvintelor cheie

Relevanta cuvintelor cheie  Deseori apar confuzii in ceea ce priveste Relevanta Cuvintelor Cheie. In mod evident, cuvintele cheie vizate trebuie sa fie relevante pentru tema sau mai bine zis continutul site-ului pentru care au fost utilizate. Motoarele de...

Plan de afaceri-Anexe

Plan de afaceri - Anexe  Anexele sunt locul în care ar trebui să adunaţi toate documentele care susţin conţinutul planului de afaceri. Ca şi planul per ansamblu, ar trebui să fie complete, dar la obiect. Includeţi acele documente care sunt solicitate (ex....

Plan de afaceri-Solicitarea de fonduri

Plan de afaceri - Solicitarea de fonduri Dacă aţi decis să căutaţi capital, atunci ar trebui să oferiţi unui potenţial investitor o parte din afacerea dvs. în schimbul unei anumite sume de bani. Dacă vă interesează un împrumut, trebuie să solicitaţi unui...

Plan de afaceri-Secţiunea financiară

Plan de afaceri - Secţiunea financiară  Este important ca aspectele şi argumentele financiare să fie bine construite. Dacă nu veţi putea arăta că ideea dvs. poate aduce mulţi bani, investitorii potenţiali şi ofiţerii de credit îşi vor pierde rapid...

Plan de afaceri-Personal/Productie

Plan de afaceri - Personal, Productie, Costuri, Legislatie Personal Alegerea personalului este cel mai important bun pe care o afacerea îl are. Angajaţii vor juca un rol important în operaţiunea totală a afacerii dvs. Este foarte important să ştiţi ce...

Plan de afaceri-Management

Plan de Afaceri - Management Intreprinzatorii spun de multe ori că există trei atribute importante ale antreprenoriatului: managementul, managementul şi iar managementul! Cateodata, ei vor investi într-o echipă bună de manageri cu o idee mediocră, dar vor...