Nisa de piata

Nisa de piata 6Asadar, ai scapat de catusele muncii de birou si ti-ai început afacerea la care visai de mult: De exemplu, sa vinzi pe o nisa piata gen jucarii pentru copii pe internet. Ai gasit un furnizor en gros, ai construit o pagina web, ti-ai instalat cosul de cumparaturi, si ai inceput sa-ti promovezi afacerea online.

Acum, multumit de eforturile tale, stai cu mâinile încrucisate si astepti ca vânzarile sa înceapa.  si astepti… si astepti si astepti… Dar, comenzile intarzie sa apara. Din ce cauza?

Pai, haideti sa vedem…

Sa te arunci cu capul înainte pe o piata noua fara a face cercetarile adecvate înseamna o reteta sigura pentru dezastru. Se prea poate sa fi visat dintotdeauna sa vinzi pantofi pentru copii online, dar înainte de a face primul pas trebuie sa întelegi aceasta nisa piata.

O conceptie des intalnita este aceea ca daca ai o afacere online te vei imbogati automat.

Adevarul este ca, mai intai, va trebui sa gasesti nisa piata potrivita si apoi sa oferi produse si servicii care au potentialul sa atinga un nivel ridicat de succes pe Internet. Găsirea unei nişe pentru o afacere online înseamnă de fapt găsirea unui produs sau serviciu care se adreseaza unei game variate de clienţi.

Afacerile de calibru mare nu sunt interesate de pieţe de nişă reduse. Acestea doresc sa vandă unui număr cat mai mare de persoane. În schimb, întreprinzătorul care intră pe o piaţă de nişă poate să obtină un rezultat mulţumitor dacă promovează produsul corect.

O cale obisnuita de a avea succes intr-o afacere mica este sa stabilesti o nisa piata

Pentru ca oricat de mult ar incerca, nici un furnizor nu poate oferi orice pentru oricine, mereu vor exista segmente de populatie ale carei nevoi pentru anumite produse sau servicii nu vor fi indeplinite – lasand astfel loc afacerilor mici sa aiba succes prin indeplinirea acelor nevoi.

Calea clasică spre succes este să găsiţi un lucru de care lumea are nevoie şi să promovaţi acest lucru. Când vine vorba de vânzări pe Internet, această cerinţă se transformă în definirea unui produs/serviciu deosebit şi exploatarea acestei nişe de piaţă

>>>Concentraţi-vă asupra dorinţelor şi nu asupra nevoilor oamenilor! <<<

Există foarte multe nişe de piaţă care aşteapta să fie descoperite. Tot ce trebuie să faceţi este să găsiţi una şi să urmăriţi ce anume se doreşte în domeniul respectiv. Observaţi că am spus se doreşte şi nu este nevoie.

Daţi-mi voie să explic puţin ce am vrut să spun.

Piaţa pe care o căutaţi esta aceea care îşi doreste cu adevărat ceea ce aveţi de oferit.

Nise de piata si nevoile umane

Nisa de piata 7Cu toţii avem nevoi. Avem nevoie de mâncare, apă, un adăpost, haine. Toate aceste lucruri sunt nevoile zilnice pentru supravieţuire. Dar, nu avem neapărat nevoie de mâncăruri sofisticate, de băuturi scumpe, case impunătoare sau haine la modă. Ne dorim aceste lucruri dar nu avem neaparat nevoie de ele!

Dacă privim cu atenţie dorinţele şi nevoile noastre, vom descoperi că o dorintă este ceva după care râvnim sau ceva ce ne imaginăm. Niciunul din aceşti termeni nu defineşte o nevoie, o necesitate. Putem trăi foarte bine fără aceste lucruri. O dorintă este ceva pentru care oamenii sunt dispuşi să risipească bani şi timp pentru a obţine.

Are cineva nevoie cu adevărat de un Ferrari roşu, strălucitor, sau doar şi-l doreşte? Avem cu adevarat nevoie de o vacanţă de trei săptamâni la ski in Elvetia sau Austria sau este doar un lucru scump, dar pe care ni-l dorim de mult timp?

Întotdeauna vor exista şi vom găsi lucruri pe care ni le dorim. Acest lucru face parte din natura umană. Dacă ne-am fi mulţumit doar cu lucrurile necesare, atunci lumea nu ar mai fi avansat de la epoca primitivă.

De fapt, progresul este produsul dorinţei noastre de a avea lucruri mai bune.
Ca vânzători, este datoria voastră nu numai să identificaţi aceste dorinţe, dar şi să gasiţi noi metode de a le satisface.

În acest moment, sunt sigur că mă veţi întreba: Bine, bine dar cum putem să facem acest lucru?

Va voi explica in paginile urmatoare…

Definitia nisei de piata – Gasirea unei nise, inainte de demararea unei afaceri, este deosebit de importanta

Procesul prin care puteti reusi intr-o afacere de nisa

          Tactici de succes in alegerea unei nise de piata

3 factori care influenteaza alegerea unei nise de piata

Cuvintele cheie si nisa de piata profitabila

 Relevanta cuvintelor cheie

Alegerea cuvintelor cheie

Cuvinte cheie de 2 ori mai eficiente

Elementele unui plan de marketing eficient

Analiza clientelei

Analiza concurentei

Analiza pietii

Piata Tinta

Strategii de marketing (comerciale)

Studii de caz

[elfsight_youtube_gallery id=”1″]

Avantaje afacere online

Avantaje afacere online   Dacă te-ai gândit vreodată să îți deschizi propria afacere sau să îți extinzi prezența pe piață, atunci acest articol este perfect pentru tine. Vom explora cum se diferențiază o afacere online de una tradițională și care sunt beneficiile...

Protectia ideii de afaceri

Protectia ideii de afaceri Vrei să-ți transformi ideea de afacere în realitate? Ești gata să faci primul pas, dar te întrebi cum poți proteja această idee valoroasă de potențialii imitatori? Află în acest articol despre importanța protejării ideii tale de afaceri și...

Decizia de cumparare

Decizia de cumparare Descoperă secretele care stau la baza alegerilor noastre și află cum factorii interni și externi influențează procesul de luare a deciziilor. Hai să explorăm împreună ce anume ne determină să apăsăm butonul "cumpărare" atunci când facem achiziții...

Strategii de vanzare

Strategii de vanzari -Sfaturi, trucuri si tehnici care iti pot fi de folos   Indiferent dacă ești deja antreprenor sau abia îți deschizi propria afacere, este esențial să știi cum să crești vânzările în mediul digital. In acest articol, vom explora câteva...

Cum redactezi o declaratie de intentie

Cum redactezi o declaratie de intentie   Ești pe cale să faci un pas important în direcția realizării obiectivelor tale! Indiferent dacă aplici pentru un loc de muncă, pentru facultate sau vrei să îți conturezi viitorul profesional, redactarea unei declarații de...

Planificare afacere online

Planificare afacere online Te-ai gândit vreodată cât de importantă este planificarea unei afaceri online? Ei bine, astăzi vom explora împreună beneficiile și avantajele pe care le aduce o strategie bine pusă la punct. Așadar, haideți să descoperim împreună de ce este...