Nisa de piata

Nisa de piata 5Asadar, ai scapat de catusele muncii de birou si ti-ai început afacerea la care visai de mult: De exemplu, sa vinzi pe o nisa piata gen jucarii pentru copii pe internet. Ai gasit un furnizor en gros, ai construit o pagina web, ti-ai instalat cosul de cumparaturi, si ai inceput sa-ti promovezi afacerea online.

Acum, multumit de eforturile tale, stai cu mâinile încrucisate si astepti ca vânzarile sa înceapa.  si astepti… si astepti si astepti… Dar, comenzile intarzie sa apara. Din ce cauza?

Pai, haideti sa vedem…

Sa te arunci cu capul înainte pe o piata noua fara a face cercetarile adecvate înseamna o reteta sigura pentru dezastru. Se prea poate sa fi visat dintotdeauna sa vinzi pantofi pentru copii online, dar înainte de a face primul pas trebuie sa întelegi aceasta nisa piata.

O conceptie des intalnita este aceea ca daca ai o afacere online te vei imbogati automat.

Adevarul este ca, mai intai, va trebui sa gasesti nisa piata potrivita si apoi sa oferi produse si servicii care au potentialul sa atinga un nivel ridicat de succes pe Internet. Găsirea unei nişe pentru o afacere online înseamnă de fapt găsirea unui produs sau serviciu care se adreseaza unei game variate de clienţi.

Afacerile de calibru mare nu sunt interesate de pieţe de nişă reduse. Acestea doresc sa vandă unui număr cat mai mare de persoane. În schimb, întreprinzătorul care intră pe o piaţă de nişă poate să obtină un rezultat mulţumitor dacă promovează produsul corect.

O cale obisnuita de a avea succes intr-o afacere mica este sa stabilesti o nisa piata

Pentru ca oricat de mult ar incerca, nici un furnizor nu poate oferi orice pentru oricine, mereu vor exista segmente de populatie ale carei nevoi pentru anumite produse sau servicii nu vor fi indeplinite – lasand astfel loc afacerilor mici sa aiba succes prin indeplinirea acelor nevoi.

Calea clasică spre succes este să găsiţi un lucru de care lumea are nevoie şi să promovaţi acest lucru. Când vine vorba de vânzări pe Internet, această cerinţă se transformă în definirea unui produs/serviciu deosebit şi exploatarea acestei nişe de piaţă

>>>Concentraţi-vă asupra dorinţelor şi nu asupra nevoilor oamenilor! <<<

Există foarte multe nişe de piaţă care aşteapta să fie descoperite. Tot ce trebuie să faceţi este să găsiţi una şi să urmăriţi ce anume se doreşte în domeniul respectiv. Observaţi că am spus se doreşte şi nu este nevoie.

Daţi-mi voie să explic puţin ce am vrut să spun.

Piaţa pe care o căutaţi esta aceea care îşi doreste cu adevărat ceea ce aveţi de oferit.

Nise de piata si nevoile umane

Nisa de piata 6Cu toţii avem nevoi. Avem nevoie de mâncare, apă, un adăpost, haine. Toate aceste lucruri sunt nevoile zilnice pentru supravieţuire. Dar, nu avem neapărat nevoie de mâncăruri sofisticate, de băuturi scumpe, case impunătoare sau haine la modă. Ne dorim aceste lucruri dar nu avem neaparat nevoie de ele!

Dacă privim cu atenţie dorinţele şi nevoile noastre, vom descoperi că o dorintă este ceva după care râvnim sau ceva ce ne imaginăm. Niciunul din aceşti termeni nu defineşte o nevoie, o necesitate. Putem trăi foarte bine fără aceste lucruri. O dorintă este ceva pentru care oamenii sunt dispuşi să risipească bani şi timp pentru a obţine.

Are cineva nevoie cu adevărat de un Ferrari roşu, strălucitor, sau doar şi-l doreşte? Avem cu adevarat nevoie de o vacanţă de trei săptamâni la ski in Elvetia sau Austria sau este doar un lucru scump, dar pe care ni-l dorim de mult timp?

Întotdeauna vor exista şi vom găsi lucruri pe care ni le dorim. Acest lucru face parte din natura umană. Dacă ne-am fi mulţumit doar cu lucrurile necesare, atunci lumea nu ar mai fi avansat de la epoca primitivă.

De fapt, progresul este produsul dorinţei noastre de a avea lucruri mai bune.
Ca vânzători, este datoria voastră nu numai să identificaţi aceste dorinţe, dar şi să gasiţi noi metode de a le satisface.

În acest moment, sunt sigur că mă veţi întreba: Bine, bine dar cum putem să facem acest lucru?

Va voi explica in paginile urmatoare…

Definitia nisei de piata – Gasirea unei nise, inainte de demararea unei afaceri, este deosebit de importanta

Procesul prin care puteti reusi intr-o afacere de nisa

          Tactici de succes in alegerea unei nise de piata

3 factori care influenteaza alegerea unei nise de piata

Cuvintele cheie si nisa de piata profitabila

 Relevanta cuvintelor cheie

Alegerea cuvintelor cheie

Cuvinte cheie de 2 ori mai eficiente

Elementele unui plan de marketing eficient

Analiza clientelei

Analiza concurentei

Analiza pietii

Piata Tinta

Strategii de marketing (comerciale)

Studii de caz

[elfsight_youtube_gallery id=”1″]

Cum să Transformi o Viziune într-o Afacere Profitabilă

Cum să Transformi o Viziune într-o Afacere Profitabilă Există mulţi oameni care în trecut au nutrit aspiraţia secretă de a conduce propria lor afacere. Pentru cei mai mulţi, acest gând rămâne doar o simplă dorinţă. Pentru alţii, ceva se întâm­plă în vieţile lor şi le...

Elemente cu impact pentru succesul online

Afla care sunt Elementele succesului online Să le examinăm pe rând: 1. Diferenţiere Să fii pur şi simplu on-line nu este de ajuns. Pe internet vei găsi o mulţime de persoane care vând acelaşi tip de produse ca şi tine, pretinzând că ale lor sunt mai bune, acaparând o...

Cum sa planifici o afacere online

Cum sa planifici o afacere online Ideea de afacere în sine poate fi perfect viabilă pentru orice om de afaceri experimentat sau competent, dar alt do­meniu care trebuie să fie luat în considerare este dacă între­prinzătorul nostru începător are sau nu are capacităţile...

4 paşi importanţi într-o afacere pe internet

  4 paşi importanţi într-o o afacere pe internet   1. O idee sclipitoare. Iată câteva exemple pentru un plan bun de afaceri: o pastilă cu ajutorul căreia se poate slăbi mai repede. secretul reglării metabolismului la adolescenţi. strategia prin care să aveţi...

20 de idei ușoare pentru afaceri online

20 de idei de afaceri online   2020 va fi anul în care veți crea în sfârșit o afacere online profitabilă? V-ați gândit la asta în fiecare an. Ați trecut peste nenumărate idei de afaceri online și vi-ați imaginat cum ar fi viața dacă ați putea renunța la serviciu...

Excursia de vis

Excursia de vis Visarea aceea cu ochii deschişi şi schimbarea peisajului reprezentau cele două elemente care declanşau instinctul creator: locuri noi = idei noi. Pentru dumneavoastră, exerciţiul este mult mai simplu: trebuie doar să aveţi mereu la dispoziţie, oriunde...