Cum sa reusesti pe o nisa de piata online?

Reusita 1Raspunsul nu este chiar aşa de simplu…

Pentru a începe să faci bani online, trebuie să găsiţi acele zone care sa nu fie deja suprasolicitate de alţi întreprinzători. Oricat de mult ar incerca, nici un furnizor (oricat de mare ar fi el) nu poate oferi orice pentru oricine. Mereu vor exista segmente de populatie ale caror nevoi pentru anumite produse sau servicii nu vor putea fi indeplinite – lasand astfel loc afacerilor mici sa obtina succesul indeplinind acele nevoi.

Cum poate afacerea ta sa capitalizeze aceste nevoi neindeplinite si sa gaseasca/sa domine piata?

Este un lucru binecunoscut faptul ca Internetul oferă foarte multe informaţii despre domenii diverse. Oamenii caută întotdeauna servicii si produse noi si inovatoare.

In general, majoritatea oamenilor caută informaţie gratuită. Totuşi, dacă este nevoie, ei sunt dispuşi să plătească pentru a obţine informaţia corectă.

Subiecte ca sănătatea, afacerile online, marketingul pe internet, jocurile de noroc, etc sunt foarte competititve dar, în acelaşi timp, dificile pentru întreprinzătorii neexperimentaţi.
Bineinţeles că, în timp, puteţi încerca să pătrundeţi şi pe aceste piete.

Procesul prin care puteţi reusi intr-o afacere de nisa

 

1.Găsiţi un produs sau serviciu care vă place sau cu care sunteţi obişnuit să lucraţi.

Acest lucru va imbunătăţi semnificativ şanşele de reuşită.
Doar astfel vă veţi putea dedica timpul si doza efortul intr-un mod constructiv şi, în acelaşi timp, să fiţi fericit cu ceea ce faceţi (să munciţi cu plăcere). Dacă nu aveţi încredere în produsul respectiv sau nu sunteţi pe deplin convins de calităţile acestuia, va fi destul de greu să-l promovaţi şi să-l vindeţi altor persoane.

Pentru ca alegerea să fie mai uşoară, căutaţi să răspundeţi la următoarele întrebări:

  • Deţineţi cunoştinţe speciale despre un anumit domeniu?
  • Aveţi anumite îndemanări sau hobby-uri legate de acest domeniu?
  • Sunteti capabil sa creati un produs deosebit, care să îi ajute pe oameni în vreun fel?
  • Puteţi să oferiţi ceva nou şi inovator în domeniul ales?
  • Există o cerere pentru ceea ce doriţi să realizaţi?

Chiar dacă nu aveti cunostintele necesare, nu este totul pierdut. Studiaţi piaţa, testaţi ofertele existente  şi alegeţi un produs de calitate pe care să îl promovaţi.  Ceva nou, deosebit, cu care sa iesiti in evidenta din multimea celorlalti furnizori.

De indata ce aţi sistematizat ideile necesare, împărtăşiţi-le prietenilor sau familiei.
Ascultaţi cu atenţie părerile lor şi luaţi-le in considerare. Veţi fi surprins de sfaturile utile pe care le veţi primi de la cei din jurul dvs.

  1. Definiţi şi analizaţi cu atenţie nişa de piaţă.

Reusita 2Aceasta este cea mai complicată etapă. Trebuie să analizaţi cu atenţie oferta şi cererea de pe potenţialele nişe inainte de a vă construi afacerea online. Nişa trebuie să dispună de potenţiali clienţi, dornici să işi cheltuiască o parte din venitul lunar pe serviciul sau produsul oferit de dvs.
Nu trebuie să fiţi neapărat un expert în domeniul pe care l-aţi selectat. Capacitatea de a analiza domeniul, de a analiza potenţialul profit şi de a alege un anumit produs sau serviciu sunt elementele cheie ale acestei etape.

Cercetaţi pe internet domeniul vizat şi produsele oferite, găsiţi site-uri dedicate lui şi identificaţi posibili concurenţi. In urma cercetării, vă puteţi pune în locul clienţilor pentru a descoperi ce işi doresc ei cu adevărat. Puteţi să revizuiţi idea initială sau să creaţi una nouă, îmbunătăţită, in funţie de ceea ce aţi descoperit pe piaţa existentă. Analizaţi cuvintele cheie din anumite domenii, pentru a avea o mai buna imagine asupra produselor ce au cerere pe piaţă.

Cautaţi o nişă de piaţă profitabilă unde puteţi satisface necesităţile şi dorinţele potenţialilor clienti. Nu incercaţi să împăcaţi pe toată lumea în acelaşi timp. Este indicat să vă specializaţi într-un anumit domeniu şi abia apoi să vă extindeţi.

Cand e vorba de marketingul de nisa, daca incerci sa urci direct in varf, o sa cazi imediat la loc.

  1. Publicitate, publicitate, publicitate

Marketingul este poate mai important pentru afacerile de nisa decat pentru oricare alte afaceri, fiindca ele sunt, prin definitie, necunoscute si succesul sau esecul lor depinde de legaturile pe care le au cu exact clientii potriviti.
Daca deschid o cafenea Starbuck’s, o PizzaHut sau un McDonald’s, de exemplu, oamenii vor sti imediat despre ce e vorba si la ce produse sa se astepte.

Dar, daca deschid o afacere cu produse de ingrijire pentru animale, produse de baie pentru copii sau ofer servicii catre populatia de varsta a treia, oamenii nu vor sti la ce sa se astepte. Nici macar nu vor auzi de afacerea mea daca nu voi face efortul de a ma face auzit si de a educa publicul. Asa ca faceti multa publicitate, si o data ce aveti un client mentineti contactul cu el in mod regulat.