Redactarea unei declaratii de intentii

 

Redactarea unei declaratii de intentii 1O privire ageră necesită o bună focalizare, iar focalizarea reprezintă cârma care ne ajută să menţinem direcţia către scopul propus. Dar ce este, la urma urmei, scopul?

Este o ţintă, însă una aflată în mişcare. De aceea nu trebuie să fiţi excesiv de rigid deoarece, pe măsură ce ideea dumneavoastră se va dezvolta, ea va suferi unele schimbări, incluzând toate datele şi informaţiile pe care le veţi aduna între timp. Valoarea rezultatului final este direct proporţională cu abilitatea dumneavoastră de a încorpora numeroasele descoperiri făcute pe parcurs.

PRIMA SARCINĂ

Scrieţi o declaraţie de intenţii concisă: o singură frază. Ce anume încercaţi să realizaţi? Începeţi fraza cu conjuncţia „să”.

Dedesubt adăugaţi: „Subiecte de modificat – o mulţime”.

Apoi fixaţi acest text pe un perete din biroul dumneavoastră, unde să-l puteţi vedea zilnic. În foarte scurt timp, el va suferi numeroase schimbări, declaraţia iniţială modificându-se din ce în ce mai mult.

Dacă credeţi că vă ajută, realizaţi un colaj care să exprime vizual misiunea propusă: decupaţi fotografii din reviste sau desenaţi dumneavoastră înşivă ceva. Lipiţi această „creaţie artistică” pe un carton, împreună cu declaraţia de intenţii, şi agăţaţi „tabloul” pe perete.

Paşii întreprinşi

  1. Perfecţionaţi-vă cunoaşterea de sine.
  2. Identificaţi cea mai bună idee.
  3. Acceptaţi noi moduri de gândire, astfel încât să faceţi alegerea optimă pentru acţiunea dumneavoastră.

Asta să fie oare totul? Îmi voi putea găsi şi eu un locşor pe piaţă? Care este totuşi potenţialul meu ?

Dificile probleme! Ce rol avem noi? Vă putem ajuta oare să obţineţi ceva mai mulţi bani, sau poate mult mai mulţi? Dintre miile de clienţi cărora le-am oferit asistenţă şi consultanţă, aproape toţi ne-au adresat aceleaşi întrebări – cu o singură diferenţă însă: ei făcuseră deja primii paşi, încercând să obţină ceva.Hotărârea urmată de acţiune este cea care poate schimba complet situaţia în afacerea dumneavoastră.

Chiar dacă vi se pare că ideea dumneavoastră este gata pregătită, la numai un pas de piaţă, nu săriţi peste exerciţiul următor; acest capitol are menirea de a vă oferi certitudinea că v-aţi ales drumul corect şi în cunoştinţă de cauză. Veţi afla probabil că ideea respectivă este cea potrivită pentru dumneavoastră, că astfel vă puteţi utiliza

Ce puteţi învăţa de aici?

□ A veţi încredere în dumneavoastră.

□ Acţionaţi pe baza rezultatelor obţinute la exerciţii; este singura modalitate prin care puteţi depăşi actuala etapă din viaţă.

□ Acceptaţi modificările survenite în aceste rezultate pe măsură ce veţi realiza activităţile descrise anterior.

 

Acceptaţi noi moduri de gândire

Redactarea unei declaratii de intentii 2Experimentarea unor idei şi activităţi noi implică totdeauna şi un oarecare grad de explorare a universului interior, fapt ce poate părea puţin înspăimântător sau, pur şi simplu, neplăcut. Mulţi dintre clienţii noştri, având o anumită experienţă profesională, nu-l consideră dificil.

Alţii însă nu pot spune cu certitudine cine sunt şi ce posibilităţi au. Interesant este faptul că, de obicei, din cea de-a doua categorie fac parte persoane cu un ridicat potenţial creator, care nu au fost excesiv rigidizate sau marcate de anumite limite impuse ori deprinse.

Ţinem să vă reamintim faptul că, în viaţă, orice situaţie poate fi privită din două unghiuri de vedere: ca fiind copleşitoare, lipsită de speranţă şi deprimantă, sau, dimpotrivă, ca abundând în posibilităţi, promisiuni de viitor şi aventuri incitante, indiferent de persoana în cauză sau de situaţia ei din acel moment. Descoperiţi partea interesantă a vieţii, aventura, sau mai bine spus,creaţi dumneavoastră înşivă aventura şi frumuseţea. De aici înainte, orice moment poate constitui punctul de plecare.