Studiu de caz

 

  1. Studiu de caz 1Terapiile naturiste

Sunt eficiente si non agresive, insa de multe ori (din pacate) prea putin cunoscute. In schimb, ele sunt foarte usor de urmat, si majoritatea sunt bazate pe ingrediente aflate la indemana noastra! Eficienta unor tratamente naturiste este dovedita de mii de ani, si ele sunt folosite si imbunatatite in continuare. Cei mai multi dintre noi am auzit poate, la un moment dat, de cateva dintre aceste tratamente, de la bunici sau alte rude mai in varsta.

Si chiar daca uneori ni se pareau niste “leacuri babesti caraghioase”, ele se dovedesc a fi eficiente. Mai mult decat atat, tot mai multe remedii naturiste incep sa fie recunoscute si de medicina clasica. Foarte multe persoane consumă astăzi suplimente naturale si sunt interesate de medicina naturista. In anul 2003 am inceput constructia unui sit dedicat acestui domeniu http://www.terapii-naturiste.com   La momentul respectiv, am cautat pe Internet si am gasit foarte putine situri, in limba romana, care tratau acest subiect. Aşadar, era o nisă de piaţă neexploatata corespunzator. In timp, asa cum s-a dovedit dealtfel, cererea de informatii si produse de medicina naturistă a crescut continuu.

2. Afaceri.net

Din ce în ce mai multe persoane sunt interesate să-şi dezvolte o afacere online. In anul 2001, cand am inceput constructia sitului http://www.afaceri.net, nu erau prea multe situri unde puteai gasi documentatie despre modul de realizare a siturilor web, carti electronice, afaceri online, etc. In schimb, cererea pentru astfel de informaţii era foarte mare. La fel ca si astazi, este o nişă de piaţă cu un potenţial de dezvoltare extraordinar.

Dar acum, competitia este mult mai mare in acest domeniu. Asa cum se vede din aceste doua exemple, am căutat şi am găsit doua nişe de piaţă profitabile, cu un potential de crestere urias. Am realizat doua situri web unde am oferit oferit informatii de calitate, care au atras si au fidelizat clienţii. In permanenta, am studiat competitia. Am căutat să învat din greselile lor si sa fiu cu un pas inainte, prin oferirea de articole, cursuri, carti gratuite etc. Nu as fi reusit in ceea ce mi-am propus daca nu as fi oferit PRODUSE avand caracteristici net superioare celor oferite de competitorii mei. Trebuie să vă concentraţi asupra unei pieţe deja existente, să vă daţi seama ce vor oamenii să cumpere şi apoi să creaţi ceva ce se potriveşte cerinţelor lor. Dar, acest lucru nu se poate face fără o planificare temeinică…

Elementul cheie într-o afacere online de succes este  găsirea unei nişe de piaţă cu un potenţial de creştere mare.

 

Alegeti  un produs care vă va individualiza în comparaţie cu ceilalţi competitori.