Strategia nr. 5: Cuvinte cheie de 2 ori mai eficiente

 

Iata o tehnica standard pe care oricine o poate utiliza pentru a spori eficienta unora dintre cuvintele cheie intrebuintate. Este aplicabila pentru cuvinte atat in limba romana cat si in limba engleza.

Ori de cate ori pluralul unui substantiv se formeaza prin adaugarea unei litere la finalul formei de singular, se va folosi forma de plural in locul celei de singular, pagina putand fi gasita atat in cautarile dupa expresia sau cuvantul la singular, cat si in cele realizate dupa forma de plural.

Spre exemplu, stiut fiind faptul ca in limba engleza pluralul substantivelor se obtine de cele mai multe ori adaugand la sfarsitul cuvantului litera „s”, in cazul utilizarii spre exemplu a expresiei cheie book sales (vanzari de cate), se va inlocui aceasta forma cu forma optimizata: books sales (vanzari de carti). Sau, ca exemplu in limba romana, oua de strut cu oua de struti, sau stup de albine cu stupi de albine. In majoritatea cazurilor, se dovedeste extrem de util acest lucru, din moment ce unii vizitatori prefera singularul, in timp ce altii folosesc in cautari numai pluralul.

A nu confunda: chiar daca multe motoare de cautare vad din forma de plural si pe cea de singular, nu sunt valabile si echivalente de genul: carte <-> Carte sau carte <-> carti.

Observatie: Desi majoritatea motoarelor de cautare clasifica o pagina optimizata ca mai sus la fel de bine dupa forma de singular ca si dupa cea de plural, exista ca intotdeauna si cateva exceptii.

 

Strategia nr. 6: Clasament favorabil in cautari cu subiect complementar

Strategii de pagina-cuvinte cheie 1Aici este nevoie de urmatorul rationament…

Sa presupunem ca cineva, D-l X, detine un motel in apropiere de portul Constanta. Langa el se gaseste Bazinul Olimpic, un anume local extrem de popular „Vara Fierbinte”, feribotul de agrement Selenia, un loc dedicat activitatilor piscicole, etc…

X poate sa-si seteze pagina de asa natura incat sa obtina un clasament favorabil in cazul cautarilor efectuate dupa urmatoarele cuvinte si expresii cheie: port, Constanta, motel port Constanta, local, „Vara Fierbinte”, feribot, Selenia, activitati piscicole, local in portul Constanta, etc…

 

Justificare: in exemplul prezentat mai sus, vizitatorii care cauta informatii despre o multime de activitati sau locuri specifice acestor activitati ar putea avea nevoie si de o cazare confortabila, mai ales in cazul in care activitatile se pot prelungi in timp sau se incadreaza in sfera turistica. Daca serviciile oferite de diverse firme cu privire la anumite activitati sau locuri pot fi o punte de legatura cu afacerea proprie, atunci nu se va ezita sa concretizezi ocazia de a obtine trafic suplimentar cu ajutorul acestor servicii corelate indirect cu propria afacere.

Adaugand cateva pagini cu si despre obiective adiacente si conectandu-le tematic la continutul site-ului, acesta va putea capata relevanta si in sfera activitatilor complementare. Putini vor fi acei useri care, gasind printre rezultate serviciile lui X aparent fara nici o legatura cu scopul primar al cautarii, vor obiecta asupra prezentei lui X in listing. Mult mai multi surferi vor fi insa de acord cu faptul ca afisarea site-ului printre rezultate este relevanta pentru nevoile lor adiacente.

Regula capitala discutata cu cateva pagini in urma se mentine insa: orice s-ar intreprinde, este imperativ sa nu se insereze in paginile site-ului cuvinte cheie irelevante pentru continutul, tematica si scopul primar al existentei site-ului, in incercarea nejustificata de a obtine un scor favorabil in cautarile care nu au nici o legatura cu afacerea prezentata.