definitie nisa de piata

Definitie 1definitii posibile

Sa începem cu cateva definiţii:

O nisa reprezintă un grup restrans de potenţiali clienţi care au o anumită „necesitate”

O piaţă de nisa este compusă din indivizi şi afaceri care au interese si nevoi similare, care pot fi uşor de identificat şi de atins

Marketing-ul de nisa se referă la satisfacerea nevoilor şi dorinţelor unui anumit grup de oameni. Altfel spus, o nisa este un anume segment al populatiei catre care incerci sa indrepti eforturile de marketingului pe Internet si reprezinta subiectul principal al paginii tale web sau blogului tau.

Printre exemplele de nisa, se pot enumera:
* Relatiile interpersonale

* Sanatatea

* Jocurile Video

* Afacerile Imobiliare

* Bursa

* Asigurarile

* Colectionarea de Timbre, etc…

exemple

In plus, pot exista subcategorii sau micronise in cadrul acestor categorii majore. De exemplu, in cadrul macronisei “sanatatii sunt mai multe micronise care includ “slabitul” sau “alimentele care ard calorii“, “dietele cu continut scazut de carbohidrati“, “suplimentele naturale pentru slabit“.

Gasirea unei micronise inseamna obtinerea unor rezultate mai bune si depasirea concurentei. Sunt multe piete bune pentru micronise si oportunitatile sunt nesfarsite.

Si exista programe afiliate pentru fiecare nisa posibila. De multe ori detinatorii de afaceri vad nisele ca ingustarea posibilitatilor vanzarilor, asa ca le este teama de ele. Adevarul este ca o nisa de piata poate fi definita ca o componenta care ii da afacerii tale PUTERE.

Gasirea nisei de piata– un pas critic in marketingul online

Definitie 2Marketingul de nisa a fost intotdeauna un capitol important in marketingul on-line dar, in ultimul timp, a devenit o cheie a succesului. Multe carti, manuale, cursuri si site-uri s-au concentrat asupra marketingului de nisa.

Marketingul de nisa on-line este un segment distinct al marketingului pe Internet si este cea mai rapida cale de a obtine expunere maxima din partea motoarelor de cautare.

Gasirea unei nise inainte de demararea unei afaceri pe Internet este importanta pentru urmatoarele motive:

  • Trebuie sa ai posibilitatea de a maximiza bugetul de marketing prin tintirea nisei de piata definita. Vei sti exact unde sa faci publicitate. Vei sti unde sa te uiti pentru a gasi site-uri asemanatoare care furnizeaza pietei tale.
  • Pagina web poate fi optimizata pentru motoarele de cautare astfel incat nisa de piata sa poata fi gasita usor.
  • Vei putea furniza site-ul pentru nisa de piata. Poti dezvolta un site care sa ajute vizitatorii sa gaseasca solutiile sau produsele pe care le oferi si care sunt specifice problemelor des intalnite
  • O nisa de piata bine definita ajuta la dezvoltarea unor produse sau servicii noi care sunt mai atragatoare

Aşadar, soluţia castigătoare este găsirea unei nişe in care să se facă investiţii moderate şi care să aibă o bază de potenţiali clienţi nemultumiţi de produsele deja existente. Daca dezvoltaţi sau aţi gasit un produs sau  serviciu care să multumească acest tip de clienţi, este foarte bine.

Dar atenţie! Nu faceţi greseala clasică de a vă concentra intai asupra produsului şi abia apoi asupra pieţei. Învingeţi această tentaţie şi veţi obtine succesul mult dorit.

Marketingul de nisa poate fi biletul tau catre succes!