Decizia finala asupra nisei de piata optime

 

Trei factori esentiali ar trebui sa influenteze ce nisa iti alegi.

1. Tine cont de interesul si experienta ta

Acesta este un pas important. Este cunoscut faptul ca in mediul online de azi continutul unui site web il poate distruge sau ii poate oferi succes. Daca luam in considerare cantitatea de munca implicata in publicitatea si in crearea unei afaceri de succes pe Internet, daca poti evita adaugarea cerecetarii unei nise necunoscute pentru a crea continut bun pe site-ul tau atunci este indicat sa procedezi astfel.

Cand am intrat in aceata afacere, primul meu site a fost despre computere, un subiect despre care stiu cate ceva dar nu suficient pentru a crea continut cu usurinta. Am petrecut mult timp cu cercetarea pentru a scrie continutul site-ului meu, si chiar daca s-a dovedit a fi un site profitabil si o nisa profitabila, acest lucru mi-a facut treaba mult mai grea.

Ceea ce incerc sa spun este ca daca alegi o nisa pe care o stii si care prezinta si interes pentru tine o sa scapi de o mare povara.

 

2. Cerceteaza concurenta pentru nisa

Acest pas este esential pentru succesul tau. Dupa cum am prexizat mai devreme, exista macro si micro nise. In stagiul foarte competitiv din ziua de azi este mai bine sa alegi o micronisa care implineste sufieciente cereri ale vizitatorilor si cautari si in acelasi timp nu implineste milioane de rezultate ale cautarii pe Google (site-uri concurente).

 

3. Este nisa ta profitabila si exista cerere?

Evident nu vrei sa construiesti un site de nisa daca nu exista oameni care sa il caute sau care sa caute produsele pe care le promovezi in el. Ai nevoie de vizitatori si vanzari astfel incat sa obtii comisioane, si evaluarea cererii permite determinarea sau prezicerea cator vizitatori si vanzari vei avea.

Tot ce mai trebuie facut dupa ce gasesti o piata si un produs este sa te adrezi acestei piete.

Asta inseamna sa creezi un site web pe care il pot gasi  folosind Motoarele de Cautare, sa iti faci publicitate pe site-uri actuale pe care le folosesc, si sa faci publicitate prin e-mail din listele ale caror membri sunt.