Cuvinte cheie si nise

 

cuvintele cheie din nisa taCand oamenii cauta o informatie online, cuvintele pe care le introduc in motoarele de cautare reprezinta cuvinte cheie, din care se obtin apoi rezultate relevante din webste-uri.

Depaseste concurenta cu cuvintele cheie din nisa ta

Concurenta din partea altor website-uri reprezinta un alt factor crucial pentru cercetarea pe cuvintele cheie din nisa ta.

Cel mai bun mod de a descoperi concurenta este o simpla cercetare pe Google in felul urmator: „cuvant cheie” (cuvantul cheie pus intre ghilimelele micsoreaza numarul rezultatelor, aratand site-urile care au cuvantul-cheie ca titlu al site-ului spre deosebire de site-urile care doar il utilizeaza in continut) si apoi sa vezi cate rezultate se obtin.

Repeta acest proces pentru fiecare cuvant cheie din nisa si vei avea o lista frumoasa a cuvintelor cheie pe care le vei folosi pe website.

Afla mai intai „ce se vinde„.

Gaseste un grup de oameni care impartasesc, de exemplu, un hobby, o ocupatie, o vocatie, sau chiar mai bine – o obsesie. Apoi gaseste sau creeaza ceva ce le-ar placea. Ar fi si mai bine daca acestia au un venit substantial, desigur.

De multe ori poti cumpara un produs gata facut, cu „drepturi de revindere”. In acest caz, il poti vinde si pastra tot profitul. Sau poti gasi un „program afiliat” de unde poti obtine o parte din profit. Pentru scopurile noastre cel mai bun produs este „informatia”, care poate fi livrata prin e-mail sau prin download.

Tot ce mai trebuie facut dupa ce gasesti o piata si un produs este sa te adrezi acestei piete.

cuvintele cheie din nisa taCand faceti cercetarea de nisa, plecati de la  situatii comune. Oricand vedeti un grup de persoane sau mesaje online, avand un interes comun, cu siguranta ati dat peste o nisa buna. Ganditi-va la asta de fiecare data cand navigati pe Internet sau cand desfasurati lucrurile cotidiene.

Cercetarea nisei este o stiinta si, cu cat alocati mai mult timp si efort cercetarii, cu atat afacerea voastra va deveni mai eficienta. Oricine poate sa aiba propriul sistem de colectare a datelor in ceea ce priveste potentialul nisei. Organizarea este cheia catre succesul vostru. Fiind organizat si sistematic in tot ceea ce faceti, veti da afacerii voastre posibilitatea de a se dezvolta rapid. Deasemenea, organizati-va datele culese intr-un mod sistematic si stiintific.

Multi intreprinzatori subestimeaza  importanta pe care o are Google in cercetarea nisei si nu realizeaza cate avantaje le ofera acest motor de cautare.

Puteti incepe prin a cauta pur si simplu dupa cuvintele cheie pentru nisa pe care o aveti in minte. Analizati rezultatele cautarii cu atentie, concentradu-va asupra numarului de rezultate gasite si asupra a ceea ce ati gasit.

Pe langa rezultatele afisate pe Google, puteti folosi  o modalitate, mai putin cunoscuta de a gasi fisiere pdf gratuite despre potentiala voastra nisa.

Introduceti datele exacte despre respectiva nisa:
+nisa +gratis +filetype:pdf

 Exemplu:

+afaceri online +gratis +filetype:pdf

Dupa ce va familiarizati cu piata si potentialii competitori in nisa pe care v-ati ales-o, ganditi-va la  clientii potentiali interesati de nisa voastra.

Citeste bloguri. Cauta cu Google „blog + nisa ta”. Cerceteaza primele bloguri din nisa. Viziteaza forumuri de nisa. Cauta „forum + nisa ta” . Vezi despre ce vorbesc oamenii din nisa ta pe forumuri.  Afla cine sunt clientii, ce vor, de ce au nevoie, ce cauta, care sunt temerile si problemele lor cele mai mari, etc.