Alege cuvinte cheie potrivite
ce sunt, cum le gasim, relevanta, strategii si instrumente

 

Inainte de proiectarea designului propriuzis al paginii, este strategica intocmirea unei liste de cuvinte sau fraze cheie pe care potentialii clienti le-ar putea folosi pentru a cauta informatia, produsul sau servicul puse la dispozitie de site-ul web in cauza. Timpul va fi irosit de pomana daca se va incepe construirea unui site inainte de a intocmi acest prospect.

Este o etapa critica.

Se va avea in vedere includerea de sinonime si de asemenea cuvinte cheie ortografiate gresit, asa cum se intampla in mod uzual in cautarile efectuate de o multime de useri.

Continut bogat

Extrem de important este ca, odata cu desemnarea principalelor cuvinte cheie, sa se asigure si un continut informational bogat al site-ului, cat sa poata sustine ca si context si cantitate utilizarea cuvintelor si expresiilor cheie desemnate ca reprezentative de catre proiectant.

Fara un continut bogat, dar utilizand multe cuvinte cheie si expresii populare in randul cautarilor web, site-ul nu va avea in fata decat un singur drum: defavorizarea in clasamentele oferite de motoarele de cautare majore ale web-ului. Continutul informational al site-ului trebuie sa fie unic, astfel incat Google sa nu poata identifica asemanari majore de text cu alte pagini sau site-uri web.

Pentru inceput, se vor folosi cuvinte si fraze cheie pentru a identifica companiile sau pur si simplu site-urile rivale (competitia) in cazul celor mai populare motoare de cautare. Odata aflat cu cine trebuie inceputa „lupta” pentru primele 10 pozitii din motoarele de cautare vizate, vor trebui explorate cu atentie paginile web rivale, in vederea completarii listei de cuvinte si expresii cheie.

Trebuie insa facut totul cu multa atentie si in mod precaut. Au existat cazuri cand, datorita utilizarii neavizate a cuvintelor derivate din nume de companii sau produse (sau din marci inregistrate) ca si cuvinte cheie, s-a ajuns la procese penale pentru incalcarea drepturilor de autor asupra marcii si imaginii cu greu create a companiilor in cauza.

Orice jurist va spune ca este obligatorie cererea permisiunii inainte de a utiliza orice nume de marca in orice fel pe site-ul propriu. Orice nume, imagine sau slogan ce poate fi confundat sau seamana intr-o mare masura cu o marca inregistrata intra in aceeasi categorie. Asadar, vor trebui alese cu grija cuvintele si frazele cheie, tinand cont si de aceste aspecte.

Sfat: Una dintre cele mai bune metode de a accede in topul pozitiilor din listingurile motoarelor de cautare este analizarea competitiei, determinarea intr-un fel sau altul a strategiilor utilizate in respectivele cazuri si apoi construirea pur si simplu a unei pagini mai bune. Mai tarziu, pe parcursul acestei lucrari, se va vedea in ce consta practic aceasta analiza a paginilor competitiei si cum se poate construi in baza datelor obtinute o pagina superioara.

Folosire cuvinte cheie

Cuvintele sau frazele cheie precum si elementele de optimizare selectate astfel vor fi folosite apoi in paginile proprii in mai multe moduri, pentru a contribui simultan pe mai multe fronturi la ridicarea pozitiei de clasament in listing. Exista anumite „trucuri” legate de cum se pot utiliza cuvintele cheie pentru a produce rezultate optime in functie de fiecare motor de cautare in parte. Pentru moment ne vom concentra insa asupra modurilor conventionale de utilizare a cuvintelor cheie, general valabile pentru orice motor de cautare.

Alege cuvinte cheie potrivite ce sunt, cum le gasim, relevanta, strategii si instrumente 1In primul rand toate cuvintele cheie selectate vor trebui plasate pe cat de bine si de mult posibil in titlul din HEAD-erul (antetul) documentului si respectiv in corpul documentului HTML, ca text vizibil, intre tagurile <BODY> si </BODY>, acestea marcand inceputul si sfarsitul corpului paginii web, intre ele incadrandu-se continutul textual propriuzis al paginii impreuna cu formatarea aferenta si efectele vizuale specifice.

De exemplu, daca serviciul oferit de site-ul propriu este strict legat de locatia geografica, asadar se adreseaza unui segment relativ restrans de consumatori, atunci acest lucru trebuie imediat reflectat in cuvintele cheie utilizate, astfel incat categoria de public caruia i se adreseaza sa fie cat mai bine delimitata chiar de catre continutul paginii, astfel incat listarea in rezultatele afisate de motorul de cautare sa nu fie improprie ofertei.

De exemplu, daca detii un motel in orasul Poiana Brasov, o fraza neoptimizata din punct de vedere al cuvintelor cheie strategic alese ar fi urmatoarea:

Hotelul Carpatia ofera priveliste panoramica…

Aceeasi fraza special conceputa pentru un public cat mai bine delimitat (din punct de vedere al pozitionarii diferentiate a site-ului de catre motoarele de cautare in acord cu un cadru restrans al ofertei), ar fi urmatoarea: 

Hotelul Carpatia din Poiana Brasov ofera o generoasa priveliste panoramica…

 

Exemplul 1:
Text reprezentand insasi continutul propriuzis al paginii web, conceput in asa fel incat sa ofere un mixaj de cuvinte cheie si in acelasi timp sa pastreze coerenta si impactul asupra vizitatorului:

Hawaii „Bed & Breakfast” Motel & Servicii – agrement, relaxare si comfort pe plaja Oahu’s Waimanalo. Acest extrem de divers serviciu de cazare si agrement este situat pe coasta linistita a insulei Oahu, departe de zonele turistice zgomotoase din Honolulu, de-a lungul celei mai frumoase plaje hawaiene, unde celebrul autor James Michener a scris nuvela „Hawaii”.

 

Exemplul 2:
Umplutura” de cuvinte cheie (spamdexing):

hawaii bed breakfast oahu waimanalo plaja motel servicii agrement hawai bed breakfast oahu waimanalo plaja motel servicii agrement hawai bed breakfast oahu waimanalo plaja motel servicii agrement hawai bed breakfast oahu waimanalo plaja motel servicii agrement

Alege cuvinte cheie potrivite ce sunt, cum le gasim, relevanta, strategii si instrumente 2Exemplul 1 plaseaza in mod strategic cuvinte cheie special alese intr-o constuctie frazeologica normala. Din perspectiva unui motor de cautare, acesta este un mod general acceptat si benefic de utilizare a cuvintelor cheie. Pe de alta parte, in Exemplul 2 se repta cuvinte cheie strategice intr-o insiruire fara sens dar cu o frecventa extrem de mare. Motoarele de cautare nu agreeaza in general aceasta practica si majoritatea penalizeaza paginile depistate ca o folosesc. In plus, este evident ca interesul utilizatorului uman este captat de o descriere precum cea din Exemplul 1.

Google AdWords

Reprezinta programul google de incluziune cu plata a site-urilor in sectiunea „Linkuri Sponzorizate” afisata pe pagina de rezultate, in partea drapta. Adresa Google AdWords este: www.adwords.google.com.

 

Explicarea notiunii de „proeminenta” pentru  cuvinte cheie

Este foarte importanta plasarea in codul paginii a celor mai reprezentative cuvinte cheie pe cat posibil inaintea imaginilor, javascript-urilor, flash-urilor, frame-urilor, considerand ca ordinea de succesiune a diferitelor elemente ce compun pagina este ordinea fireasca de parcurgere a codului sursa. Altfel, imaginile plasate la inceputul paginii de cod vor arata intr-adevar frumos in browser, insa nu vor ajuta la imbunatatirea pozitiei in listing a site-ului.

Plasand cu grija „text cheie” la inceputul paginii, inaintea imaginilor (acest lucru putand fi implementat d.p.d.v. tehnic in mai multe moduri – vom vedea pe parcurs), site-ul va putea fi clasat mai repede si mai bine de motoarele care aproape fara exceptie cauta cuvinte cheie in mod special in partea de inceput a paginii.

De aceea, va trebui pregatita o „parte introductiva” cu text strategic (pe care motoarele de cautare sa-l poata recunoaste usor ca relevant in raport cu questiunile tematice vizate) si apoi plasata – ori de cate ori este posibil – in codul sursa inaintea codului aferent imaginilor, javascript-urilor, flash-urilor, frame-urilor de pe pagina, asigurandu-se astfel acestui text cea mai mare proeminenta posibila din corpul documentului.

Unicul scop al efortului de a manipula cuvinte cheie este acela de a putea fi usor de gasit pe Internet prin intermediul unor cautari elocvente cu motoarele de cautare! Proeminenta textului imbogatit cu cuvinte cheie este una din tacticile folosite cu succes in acest sens.

 

Explicarea notiunii de „densitate” a cuvintelor cheie

Alege cuvinte cheie potrivite ce sunt, cum le gasim, relevanta, strategii si instrumente 3Un alt concept care trebuie inteles este acela de „densitate” a cuvintelor cheie. Aceta este numarul reprezentand raportul procentual dintre numarul de aparitii al cuvantului cheie in pagina si numarul total de cuvinte din pagina. De exemplu, daca pagina contine un text de doar 2 cuvinte, spre exemplu „Brasov Noaptea”, iar cuvantul cheie luat in calcul este Brasov, atunci densitatea acestui cuvant cheie este de 50%.

Sau daca singurul text este „La masa in cel mai rafinat restaurant din Poiana Brasov”, atunci densitatea cuvantului cheie Brasov va fi de 20% deoarece fiecare cuvant din pagina reprezinta a 5-a parte din intregul text. Motoarele de cautare ignora de regula cuvintele de legatura, precum la, al, din, etc… De aceea, acestea nu au fost incluse in calcule. In engleza, cuvinte precum the, at, of, from nu vor fi incluse in cautare.

Teoretic, o pagina web care spune doar „Brasov Noaptea” versus „La masa la un restaurant din Poiana Brasov” ar capata o pozitionare superioara in listingul motorului de cautare datorita densitatii mai mari de cuvinte cheie. Cu toate ca acesta este doar un exemplu extrem de simplist, importanta este ideea de baza conform careia densitatea de cuvinte cheie joaca un rol important in clasamente .

Ceea ce trebuie inteles de aici este ca atunci cand se proiecteaza o pagina web, se va tinde pe cat posibil catre o densitate mai mare de 2%. Poate fii un avantaj dezvoltarea unei pagini HTML bogate in text, cu densitate optima de cuvinte cheie, corelata cu o structura HTML inteligenta si atent conceputa.

Precautie: A se evita pe cat posibil folosirea asa numitelor „cuvinte de stop” sau „cuvinte moarte” in titluri:

  • Un „cuvant de stop” sau „cuvant mort” este acel cuvant (sau fraza) care a devenit atat de comun pe Internet incat motoarele de cautare il ignora sau, in cel mai bun caz, returneaza cu greu rezultate relevante la folosirea lui in interogari.
  • Cateva exemple ar fi: Homepage sau Home Page, www, web sau web page.
  • Iata alte cateva exemple a caror utilizare in titlu ar trebui redusa la minim (intre tagurile <TITLE> si </ TITLE>): al, acesta, este, si, sau, la, etc… ori echivalente in limba engleza: of, that, is, and, or, to, the, etc…

Trebuie deci tinut cont de faptul ca motoarele de cautare tind sa ignore cuvintele comune care apar in general pe mai toate paginile web, in primul rand pentru a economisi spatiu de stocare petios si in al doilea rand pentru a eficientiza cantitativ si calitativ cautarile. Daca afacerea se gaseste plasata in categoria „cuvintelor moarte”, un sfat general ar fi plasarea cuvintelor cheie sub forma de citate, utilizarea intensa de sinonime scrierea lor si cu majuscule precum si trimiterea la pagini inrudite ca si continut, pentru a face „cuvintele moarte” cat mai reprezentative pentru site in cautarile motoarelor dupa termenii vizati.

 

Explicarea notiunii de “Relevanta” pentru cuvinte cheie

 Deseori apar confuzii in ceea ce priveste Relevanta Cuvintelor Cheie. In mod evident, cuvintele cheie vizate trebuie sa fie relevante pentru tema sau mai bine zis continutul site-ului pentru care au fost utilizate.

Motoarele de cautare pot respinge anumite pagini de la afisarea dupa anumite cautari datorita unei relevante necorespunzatoare a cuvintelor interogarii vizavi de tematica site-ului (depistata prin analizarea continutului paginilor in raport cu pagini similare din baza de date) si deobicei dureaza intre 30 si 90 de zile pana cand un motor isi reimprospateaza index-ul oferind site-ului o a doua sansa.

Este un timp nepermis de mare pentru a astepta ca site-ul sa fie acceptat acolo unde ii este locul. In prezent, motoarele de cautare sunt din ce in ce mai inteligente. De aceea, va trebui ca orice proiectant sa se asigure in modul cel mai serios ca este respectata linia (tematica) generala a site-ului din punt de vedere al cuvintelor si frazelor cheie inglobate.

Cum sa le selectezi corect

Din moment ce acest lucru este crucial, cuvintele cheie vor trebui selectate cu cea mai mare grija. Folosind serviciile Overture, WordTracker sau Google AdWords mentionate anterior, orice proiectant are ocazia sa se asigure ca ceea ce face este corect. Mai intai proiectantul va selecta cuvintele pe care crede ca altii le-ar folosi pentu a identifica produsul sau serviciul sau pe web.

Apoi va cauta online, utilizandu-le efectiv in motorul preferat, si va retine primele 10 site-uri din listingurile rezultate. Examinand termenii utilizati de aceste site-uri pentru oferte similare, proiectantul isi va completa in acest fel lista de cuvinte si expresii cheie vizate. Apoi va trece la utilizarea unuia sau mai multor instrumente online in felul urmator:

  1. Alege cuvinte cheie potrivite ce sunt, cum le gasim, relevanta, strategii si instrumente 4WordTracker – poate stabili atat potentialele lipsuri ale listei de termeni deja intocmite (si care nu este definitiva) prin sugerarea de sinonime dar va intocmi si un top al celor mai cautate cuvinte si expresii cheie pe web din lista, proiectantul urmand sa tina cont de acest top la gradul de optimizare mai mare sau mai mic aplicabil site-ului sau anumitor pagini pentru respectivele cuvinte si expresii cheie.
  2. Google AdWords – programul de incluziune cu plata este mai mult decat de ajutor in incercarea de stabilire a ceea ce se cauta pe web intr-un domeniu de interes.saptamani, luni (ca urmare a cautarilor efectuate cu Google utilizand cuvintele si expresiile cheie setate). Utilizand strategia Google AdWords in continuarea lui WordTracker, orice proiectant de pagini web isi va putea intocmi in scurt timp statistici exacte cu privire la ce si cum misca pe cea mai mare parte a web-ului d.p.d.v al cererii relative la oferta proprie. Statisticile astfel obtinute reprezinta prospectul anterior mentionat fundamental ca o afacere pe web sa se deruleze optim inca de la aparitia sa pe www. Altfel, astfel de statistici, intocmite de firme de specialitate, ar costa utilizatorul proiectant foarte mult, adaugand inca o suma considerabila investitiei initiale.

Metoda riguroasa de alegere a cuvintelor cheie utilizand instrumentul Overture

Dupa cum am mai spus, primul pas in orice campanie dedicata promovarii site-ului prin intermediul motoarelor de cautare este alegerea corecta a cuvintelor si expresiilor cheie potrivite pentru a reprezenta sintetic si sugestiv (prin intelesul lor) continutul, tematica si oferta comerciala a site-ului. Daca acest pas nu este tratat cu ca mai mare atentie si responsabilitate, se poate ajunge in situatia de a nu exprima oferta prin cuvintele si expresiile cheie utilizate uzual de vizitatori in identificarea ofertelor comerciale in domeniu, astfel ca site-ul va fi de negasit pentru multi utilizatori ai motoarelor de cautre si directoarelor web.

Sau, si mai rau, se poate ajunge la situatii comfuzive (produse accidental sau deliberat de catre posesorul afacerii online), prin care utilizatorul poate ajunge pe site cautand cu totul altceva decat ofera site-ul in cauza. Aceasta situatie poate aparea fie in cazul in care proiectantul nu a vizat strict obiectivul site-ului atfel incat a creat o “salata” si nu “un fel principal de mancare”, fie atunci cand site-ul in cauza a fost promovat de la bun inceput prin cuvinte cheie neavand nimic in comun cu continutul acestuia, fiind vizata popularitatea mare a acestor cuvinte cheie printre utilizatorii de Internet (un astfel de termen extrem de popular si de folosit in mod abuziv este, spre exemplu “sex” sau “porn”).

In oricare dintre situatii s-ar afla, webmaster-ul trebuie sa stie ca nu exista o finalitate fericita pentru nici una dintre abordarile prezentate.

Abordarea profesionala si corecta:

Alege cuvinte cheie potrivite ce sunt, cum le gasim, relevanta, strategii si instrumente 5

Pasul 1:

Deschide un editor text si noteaza intr-un fisier toate cuvintele si expresiile cheie care crezi ca pot sugera cat mai bine oferta in domeniu a site-ului, continutul si tematica acestuia. Vom exemplifica acest lucru in cazul unei companii care ofera produse informationale si servicii in domeniul “search engine optimization”. O lista primara de expresii cheie ar fi: search engine optimization; search engine marketing; online marketing; search engine promotion; search engine campaign;

Un sfat: nu alege expresii cheie alcatuite dintr-un singur cuvant, deoarece sunt foarte generale si extrem de competitive (o cautare cu Google pentru cuvantul “marketing” returneaza nici mai mult nici mai putin de 58 de milioane de rezultate). Un alt motiv pentru care sa nu alegi cuvinte singulare este acela ca nu iti vor aduce trafic de calitate, spre exemplu, daca site-ul tau vinde accesorii de iarna in timp ce in Google site-ul apare pe primele locuri pentru cuvantul cheie “iarna” sau numai pentru “accesorii”, este foarte putin probabil ca majoritatea vizitatorilor cautand “iarna” sau “accesorii” sa fie interesati sau sa si cumpere ceva.

Alege cuvinte cheie potrivite ce sunt, cum le gasim, relevanta, strategii si instrumente 6

Pasul 2:

Incarca pagina corespunzatoare instrumentului online de analiza a cuvintelor cheie generic numit “Overture Search Term Suggestion Tool” si executa o cautare dupa prima expresie cheie din lista anterior intocmita. Se va genera automat un tabel cu cele mai cautate expresii cheie pe Internet derivate din expresia initiala. Tabelul generat va include si expresia initiala intr-un clasament incepand de la cea mai utilizata expresie de cautare pana la cea mai putin utilizata. Din acest clasament vei selecta expresii cheie in functie de relevanta acestora vizavi de continutul site-ului si de numarul lunar de cautari efectuate utilizand expresia respectiva (numar de cautari afisat de altfel intr-o coloana separata din tabelul-clasament generat).

Vei imbunatati astfel lista initiala cu mai multe expresii si cuvinte cheie (poate mai multe decat ti-ai imaginat vreodata ca se cauta), excluzand, daca este cazul, vechile expresii formulate initial (daca acestea apar ca fiind solicitate foarte rar sau daca nici macar nu exista in tabel). Vei nota in dreptul fiecarei expresii din lista finala numarul de cautari efectuate pe luna in curs dupa acea expresie de catre utilizatorii de Internet.

Alege cuvinte cheie potrivite ce sunt, cum le gasim, relevanta, strategii si instrumente 7

Pasul 3:

Intocmeste un tabel pe 4 coloane, fiecare coloana desemnand generic: Expresia cheie, Popularitatea expresiei, Numarul de competitori, Coeficientul calculat.

  • Expresia cheie va fi luata din lista finala de expresii.
  • Popularitatea expresiei va fi cea din tabelul de expresii generat online.
  • Numarul de competitori va fi desemnat de numarul de rezultate gasite de Google la cautarea dupa expresia cheie in cauza (numar care apare la fiecare cautare in extrema dreapta din bara albastra de sub caseta Search).
  • Coeficientul calculat va fi rezultatul combinarii Popularitatii Expresiei si Numarului de Competitori dupa urmatoarea formula:

Popularitatea * Popularitatea * 1000 / Nr. Competitori ADICA: patratul Popularitatii inmultit cu 1000 si raportat la Nr. Competitori

Alege cuvinte cheie potrivite ce sunt, cum le gasim, relevanta, strategii si instrumente 8

Pasul 4:

Sorteaza expresiile cheie de la cea cu coeficientul cel mai mare (ca fiind prima din lista) pana la cea cu coeficientul cel mai mic (ultima din lista). Coeficeintul cel mai mare va indica expresia cea mai importanta ce urmeaza a fi inclusa ca expresie cheie in structura textuala a site-ului, in timp ce ultima expresie din lista este si cea mai putin importanta, fie ca nu este cautata suficient, fie ca se plaseaza intr-un context extrem de concurential.

Vei fi obtinut asadar lista finala a expresiilor cheie in functie de care se preteaza optimizarea site-ului, clasificate in raport cu prioritatea la optimizare. Nu uita ca adresa web (URL-ul) site-ului final, titlul si numele de fisier ale paginilor finale trebuie sa fie cat se poate de relevante din punct de vedere al cuvintelor cheie prospectate, si de asemenea, continutul propriu zis al site-ului sau paginii web trebuie sa se imbine sintactic si semantic cu restul cuvintelor cheie selectate anterior ca reprezentative.

 

Cuvinte cheie de 2 ori mai eficiente

 

Iata o tehnica standard pe care oricine o poate utiliza pentru a spori eficienta unora dintre cuvintele cheie intrebuintate. Este aplicabila pentru cuvinte atat in limba romana cat si in limba engleza.

Ori de cate ori pluralul unui substantiv se formeaza prin adaugarea unei litere la finalul formei de singular, se va folosi forma de plural in locul celei de singular, pagina putand fi gasita atat in cautarile dupa expresia sau cuvantul la singular, cat si in cele realizate dupa forma de plural.

Spre exemplu, stiut fiind faptul ca in limba engleza pluralul substantivelor se obtine de cele mai multe ori adaugand la sfarsitul cuvantului litera „s”, in cazul utilizarii spre exemplu a expresiei cheie book sales (vanzari de cate), se va inlocui aceasta forma cu forma optimizata: books sales (vanzari de carti). Sau, ca exemplu in limba romana, oua de strut cu oua de struti, sau stup de albine cu stupi de albine. In majoritatea cazurilor, se dovedeste extrem de util acest lucru, din moment ce unii vizitatori prefera singularul, in timp ce altii folosesc in cautari numai pluralul.

A nu confunda: chiar daca multe motoare de cautare vad din forma de plural si pe cea de singular, nu sunt valabile si echivalente de genul: carte <-> Carte sau carte <-> carti.

Observatie: Desi majoritatea motoarelor de cautare clasifica o pagina optimizata ca mai sus la fel de bine dupa forma de singular ca si dupa cea de plural, exista ca intotdeauna si cateva exceptii.

 

Clasament favorabil in cautari cu subiect complementar

Alege cuvinte cheie potrivite ce sunt, cum le gasim, relevanta, strategii si instrumente 9Aici este nevoie de urmatorul rationament…

Sa presupunem ca cineva, D-l X, detine un motel in apropiere de portul Constanta. Langa el se gaseste Bazinul Olimpic, un anume local extrem de popular „Vara Fierbinte”, feribotul de agrement Selenia, un loc dedicat activitatilor piscicole, etc…

X poate sa-si seteze pagina de asa natura incat sa obtina un clasament favorabil in cazul cautarilor efectuate dupa urmatoarele cuvinte si expresii cheie: port, Constanta, motel port Constanta, local, „Vara Fierbinte”, feribot, Selenia, activitati piscicole, local in portul Constanta, etc…

 

Justificare: in exemplul prezentat mai sus, vizitatorii care cauta informatii despre o multime de activitati sau locuri specifice acestor activitati ar putea avea nevoie si de o cazare confortabila, mai ales in cazul in care activitatile se pot prelungi in timp sau se incadreaza in sfera turistica. Daca serviciile oferite de diverse firme cu privire la anumite activitati sau locuri pot fi o punte de legatura cu afacerea proprie, atunci nu se va ezita sa concretizezi ocazia de a obtine trafic suplimentar cu ajutorul acestor servicii corelate indirect cu propria afacere.

Adaugand cateva pagini cu si despre obiective adiacente si conectandu-le tematic la continutul site-ului, acesta va putea capata relevanta si in sfera activitatilor complementare. Putini vor fi acei useri care, gasind printre rezultate serviciile lui X aparent fara nici o legatura cu scopul primar al cautarii, vor obiecta asupra prezentei lui X in listing. Mult mai multi surferi vor fi insa de acord cu faptul ca afisarea site-ului printre rezultate este relevanta pentru nevoile lor adiacente.

Regula capitala discutata cu cateva pagini in urma se mentine insa: orice s-ar intreprinde, este imperativ sa nu se insereze in paginile site-ului cuvinte cheie irelevante pentru continutul, tematica si scopul primar al existentei site-ului, in incercarea nejustificata de a obtine un scor favorabil in cautarile care nu au nici o legatura cu afacerea prezentata.