Sunt folosiţi în orice formă de advertising creată vreodată. Dacă nu mă crezi, intră într-un supermarket şi dă ocol. Vei vedea că cerealele pentru „adulţi” se află pe rafturile superioare, iar cele scumpe, pentru copii, sunt chiar la nivelul orizontului lor vizual.

Metode de folosire a stimulilor prihologici online

Trebuie să foloseşti stimuli psihologici în pagina ta web pentru a-ţi convinge clienţii să cumpere, fără însă a-i presa. Asta se face în mai multe feluri, pe care aş vrea să le discutăm. Stimulii psihologici pot fi emoţii, cuvinte, fraze, numere, culori şi forme. Nu voi încerca să-ţi vorbesc despre toţi stimulii de succes pe care i-am folosit, dar ţîi voi aduce la cunoştinţă câţiva dintre cei care au funcţionat în cazul meu. Să vorbim mai întâi despre stimulii de natură emoţională.

Curiozitatea poate fi folosită la începutul paginii tale. De exemplu, poţi folosi în mod repetat pronumele „el” ( pentru obiecte ) în debutul paginii, pentru a te asigura că cititorul se va întreba „Despre ce e vorba?”. Stimulul psihologic ce apare astfel este curiozitatea. Sunt curioşi să afle răspunsul, aşa că ei continuă să citească.
Insuficienţa este disponibilitatea limitată a unei resurse sau a unui item. Probabil că ai întalnit asta de multe ori, dar poate ca nu i-ai acordat atenţie. De exemplu, anumiţi proprietari limitează volumul copiilor produselor pe care le vând la 50, 100 sau 200.

„Efectul zeigarnik” este sentimentul incompletului. Show-uri populare de televiziune, fac asta în secvenţele lor. Îţi vor arăta câteva secvenţe de două minute ale episodului următor şi te vor lăsa să aştepţi şi să-l urmăreşti. Un mod în care aplic „efectul zeigarnik” în scrisorile de vânzare este folosind punctele de suspensie.

De exemplu: „Ştiaţi că 4 din 5 oameni dau greş…” Folosind roşul, caracterele îngroşate în partea superioară a documentelor, asta a funcţionat foarte bine în cazul meu. Asta atrage foarte repede atenţia. Chiar dedesupt, încerc să folosesc în scriere verde sau albastru, pentru că e o abatere de la ceea ce se aşteaptă cititorul tău. După roşu, cei mai mulţi oameni se aşteaptă să vadă mai mult roşu sau negru. Atunci când inserezi verde sau albastru, interesul lor creşte.

Un alt truc pe care l-am descoperit este folosirea unui background negru ( fundal ) şi a unui text luminos. De multe ori e mai uşor de citit un asemenea document de către vizitatorii tăi.

O asemenea strategie ar trebui să fie adoptată atunci când ai o ţintă anume şi cu specificarea vârstei în paranteză ( de exemplu 25 ). Anumite fraze sau cuvinte care au fost de succes în cazul meu sunt „ Începe să faci bani acum!” şi „În 24 de ore”. Orice oferă informaţii scurte referitoare la ideea de timp şi orice indică atingerea unor rezultate, „merge” de minune.

Cititorii tăi sunt interesaţi de obţinerea unor rezultate şi nu sunt dispuşi să aştepte. Dacă produsul tău este disponibil prin downloadare sau printr-un mail expres fără costuri suplimentare, atunci în mod clar foloseşte livrarea rapidă ca pe o strategie de vânzare. Oamenii nu au timp de irosit pe servicii poştale.

Oamenii vor de asemenea să citească despre sume de bani. De exemplu, dacă scrii o pagină pentru o afacere nouă ( ce implică anumite riscuri ) la domiciliu, spune-le cât de mult pot câştiga în prima lună de activitate. Oferă cifre exacte, nu doar „mii”.
Clienţii care citesc 1.385.78 dolari simt că o asemenea sumă poate fi reală. Nu-ţi minţi clienţii, chiar dacă micile modificări în privinţa sumelor nu constituie o problemă. Fii sigur că informaţia pe care o oferi este o posibilitate reală, pentru că sumele extravagante (neplauzibile), îi vor determina pe cei care citesc, să părăsească site-ul.

Forme si imagini

În sfârşit, aş vrea să vorbesc despre forme şi imagini. Clienţii adoră să vadă stele, triunghiuri şi linii drepte. Dacă întrerupi textul, introducând linii orizontale, ei vor putea citi pagina pe fragmente. Mulţi oameni citesc mai bine atunci când fragmentează informaţia. Să citeşti 10 paragrafe o dată este mai puţin provocator decât să citeşti 100. Pune o delimitare de text, folosind un paragraf colorat sau unul animat. Va oferi cititorilor tăi posibilitatea unei pauze şi un reper pentru începutul şi sfârşitul textului.

Steluţele şi triunghiurile plasate la începutul documentului sunt de asemenea eficiente. Oamenii, în mod automat asociază stelele cu succesul, deci e ceva natural.

Documentează-te puţin şi vezi ce „merge” mai bine pe piaţa pe care o urmăreşti. Uită-te pe paginile competitorilor tăi şi vezi cum acţionează ei. Dacă paginile lor ţi-au atras ţie atenţia, probabil că îi vor interesa şi pe clienţii tăi. Foloseşte tehnica lor, dar adu-ţi şi tu aportul şi ar trebui să fii la fel de triumfător.