Reguli pentru optimizarea paginilor pentru Google 1TITLE
1. Prezenta tagului de titlu

“Tagul de titlu este cel mai important tag din pagina din punct de vedere al motorului de cautare Google si nu numai. Acest lucru din doua motive. Primul ar fi acela ca motoarele de cautare acorda o relevanta mult mai mare unui site dupa cuvintele cheie gasite in tagul. In al doilea rand, continutul taguluieste acela care apare ca titlu generic printre rezultatele cautarii.

Asadar adauga un tagpentru un scor mai bun in clasamentul general al motorului, avand grija sa folosesti cele mai importante si mai reprezentative cuvinte cheie la inceputul tagului. 2. Lungimea tagului de titlu “In cazul motorului de cautare Google, trebuie sa limitezi continutul tagului titlu la un sir de cuvinte si expresii cheie totalizand nu mai mult de 85 de caractere, cu spatii cu tot.

Daca tagul de titlu este prea lung, motorul il va trunchia la mijlocul propozitiei, pierzandu-se astfel mesajul pentru vizitator si cuvinte cheie importante pentru motorul de cautare.” 3. Pozitiafata de alte taguri “Deoarece taguleste cel mai important tag din pagina, va trebui sa-l plasezi cat mai sus posibil in codul HTML al paginii, adica in imediata vecinatate a tagului de inceput, pentru o proeminenta cat mai buna a continutului acestuia. Nici un alt tag nu se va mai interpune intre tagulsi tagul. ”
4. Cuvintele cheie nu apar in titlu
“Pentru rezultate bune si foarte bune, cele mai importante cuvinte cheie trebuie sa apara in titlu. Daca nu folosesti cuvinte cheie in tagul de titlu sunt sanse mari ca site-ul sa nu poata obtine niciodata un loc de varf in clasamentele cautarilor dupa cuvintele si expresiile cheie reprezentative.”

BODY
1. Prezenta cuvintelor cheie in prima parte a textului

“Incearca sa folosesti expresii imbogatite cu cuvinte cheie cat mai aproape de inceputul tagului BODY, de asemenea aploximativ la mijlocul corpului documentului si, nu in ultimul rand, spre final acestuia. Acest lucru indica motorului de cautare ca pagina respectiva este foarte relevanta pentru cuvantul cheie in cauza.

De asemenea, din moment ce Google poate extrage o bucata de text din primele linii ale corpului documentului, folosind-o apoi ca descriere in listing, verifica atent textul de inceput al documentului pentru a constata daca se preteaza ca relevant pe post de descriere generica a site-ului.

Google este un motor de cautare tematic, deci va trebui sa te asiguri ca fiecare pagina a site-ului va indica o tema centrala, comuna intregului site web. Utilizeaza de asemenea multe linkuri interne si externe. Ai grija sa inscrii site-ul in ODP pentru a primi, odata acceptat in director, un link ODP (DMOZ), extrem de influent in ranking-ul paginii in motor.”

2. Prezenta textului de foarte mici dimensiuni

“Google considera prezenta textului de mici dimensiuni si imbogatit cu cuvinte cheie posibil SPAM. Foloseste text cu dimensiune mai mare sau cel putin egala cu 3. Bineinteles, e posibil ca textul de mici dimensiuni sa nu fie decat o nota de copyright sau o adresa de contact, situata la sfarsitul paginii. Daca este asa, atunci nu vor exista probleme.”

Reguli pentru optimizarea paginilor pentru Google 23. Text de acceeasi culoare cu fundalul

“Multe motoare de cautare considera textul de aploximativ aceeasi culoare cu fundalul ca fiind SPAM. Asigura-te ca cele doua culori difera intre ele in codul numeric cu cel putin 10 unitati.”

4. Absenta cuvintelor cheie in corpul documentului

“Urmareste in permanenta ca in corpul documentului sa plasezi cat mai mult text imbogatit cu expresii cheie relative la tema centrala a site-ului si mai ales a paginii. In acest sens, verifica site-urile listate printre primele in cautarile dupa cuvintele si expresiile cheie vizate, stabileste densitatea de cuvinte cheie a paginilor, apoi urmareste pe cat posibil obtinerea unei cifre oarecum asemanatoare in ceea ce priveste densitatea de cuvinte cheie din textul pagini proprii.”

5. Absenta cuvintelor cheie in tagurile Header

“Google acorda o relevanta mare textului si cuvintelor cheie gasite ca facand parte din taguri header. Incearca sa folosesti pe cat posibil cuvinte cheie la inceputul unor taguri Header, precum: H1 si H2.”

7. Densitatea de cuvinte cheie prea mica

“Pentru ca pagina sa acceada catre primele locuri in clasamente, va trebui, printre altele, sa ai grija sa plasezi mai multe cuvinte si expresii cheie in corpul documentului. Imbunatateste prezenta cuvintelor si expresiilor cheie pana la o densitate de minim 2-3% fata de totalitatea cuvintelor din textul vizibil din corpul documentului. Optim ar fi in jur de 6-8%.

IMAGINI
1. Lipsa atributului descriptiv ALT

“Google ia in considerare textul descriptiv care insoteste o imagine, specificat in cod HTML, cu ajutorul atributului ALT din cadrul tagului IMG (la fel pentru AREA, APPLET, INPUT). Ar trebui deci incluse cateva cuvinte si expresii cheie in interiorul acestor atribute care sa insoteasca imagini sugestive din site (nu o bara sau un background, ci un buton sau o imagine a produsului).

2. Lipsa cuvintelor cheie din atributul ALT

“Google tine cont de textul din cadrul atributului ALT insotind unul din tagurile IMG, APPLET, AREA, INPUT atunci cand stabileste relevanta paginii. Ar trebui deci incluse cateva cuvinte si expresii cheie in interiorul acestui atribut care insoteste de regula imagini si nu numai. Nu uita totodata ca rolul acestui tag este si acela de a oferi un text descriptiv asociat imaginii, afisabil in browser pentru cei care navigheaza cu optiunea de afisare a imaginilor dezafectata.”

3. Prezenta cuvintelor cheie in numele fiserelor grafice

“Ia in considerare posibilitatea de a obtine inca un mic procent de relevanta a site-ului dupa cautarile vizate, numind fisierele de imagine dupa cuvintele si expresiile cheie tinta. De exemplu, daca imaginea se numeste “img295.gif”, ar trebui modificat acest nume in ceva de genul: “expresie-cheie.gif”.

LINK
1. Absenta cuvintelor cheie in URL-ul site-ului

“Numele de domeniu (mai precis adresa de web a site-ului) ar trebui sa includa cel putin un cuvant cheie relativ la (si relevant pentru) tematica si obiectivele site-ului. De exemplu, daca o expresie cheie reprezentativa pentru tematica site-ului este, sa zicem, “afaceri pe net”, atunci adresa URL a site-ului ar trebui sa fie pe cat posibil “www.afaceri.net”. Multe motoare de cautare gasesc relevante pentru site, cuvintele si expresiile cheie utilizate in plus si in denumirea fisierelor HTML.”

Reguli pentru optimizarea paginilor pentru Google 32. Absenta cuvintelor cheie in URL-ul paginii

“Numele fisierului HTML reprezentand pagina curenta ar trebui sa includa cel putin un cuvant sau o expresie cheie relativa la (si relevanta pentru) tematica si obiectivele site-ului. De exemplu, daca o expresie cheie reprezentativa pentru pagina respectiva este, sa zicem, “afaceri pe net”, atunci pagina fisier HTML ar trebui intitulata “afaceri-pe-net.html”. Important: tine cont de aceasta separare a cuvintelor cheie printr-o cratima (si nu underscore).

3. Densitatea de cuvinte cheie in textul asociat linkurilor din pagina

“Este important ca textul descriptiv ce insoteste in mod vizibil linkul, sa fie cat mai sugestiv si totodata cat mai bogat in cuvinte si expresii cheie relative la paginile din si catre care se face trimitere. In mod normal, fiecare link ar trebui descris cu cel putin un cuvant cheie daca nu cu mai multe sau utilizand in intregime expresii cheie (evident, nu rupte de context)..”