Sfaturi esenţiale în realizarea unei reclame
Cu cât urcaţi mai sus în motorul de căutare, cu atât mai multe accesări (clickuri) veţi primi pe pagina dvs., din moment ce potenţialii clienţi vă observa reclama înaintea altora. Se creează astfel o spirală din ce în ce mai mare pe care dacă o stăpâniţi de la început cu o reclamă bine realizată veţi ajunge să plătiţi mai puţin pentru un click şi pentru acelaşi buget zilnic să aveţi mai multe accesări.
C. T. R. (click through rate) este un program care vă înregistrează afluenţa (ratingul) paginii dvs., prin urmare şi succesul unei campanii de publicitate pe internet. După cum v-aţi dat deja seama, cheia unui număr mare de accesări o reprezintă excelenta realizare a unui anunţ.
Cel mai important lucru în scrierea unui anunţ o reprezintă titlul.
Un titlu prea simplu poate fi un eşec total, în consecinţă, o mare pierdere de profit. Aşadar alegeţi un titlu atrăgător, astfel încât el să aibă o ascensiune rapidă în motoarele de căutare (Google, Yahoo, Wikipedia etc.). Dacă nu respectaţi această condiţie, atunci reclama dvs. va primi 0 clickuri, prin urmare 0 profit.
Întotdeauna folosiţi cuvinte-cheie atunci când realizaţi o reclamă.
Acesta este un secret pe care mulţi îl păstreză bine. Când cunoaşteţi toate secretele unei reclame vă puteţi întreba cum să puteţi obţine mai multe accesări, deci mai mult profit. Realizând mai multe cercetări pe internet am găsit o întreagă listă cu ponturi pe care vi le voi dezvălui pe acest site.
Folosiţi întrebări care stârnesc interesul. Spre exemplu, puteţi adresa o întrebare de genul: „Doriţi să câştigaţi 100 de euro pe zi?”
Oferiţi instrucţiuni. Puteţi scrie un anunţ de genul : „Cum să slăbiţi 5 kg într-o singură zi?” Astfel de enunţuri atrag imediat atenţia unei persoane.
Spuneţi o poveste. Este cel mai bun mijloc de a crea o relaţie specială cu cei care vă accesează pagina. Spre exemplu, „Cum mi-am cumpărat primul Mercedes în 10 zile de la demararea afacerii mele pe internet?”
Oferiţi informaţii interesante pe care mulţi nu le divulgă. Un titlu de genul: „Secretele dezvăluite ale reclamei pe internet” va avea un succes instantaneu. Odată ce aţi trezit interesul navigatorilor pe internet restul vine de la sine.
Pretindeţi că ştiţi secrete nemaiîntâlnite. Oamenii se entuziasmează atunci când văd un anunţ de genul „Cum să slăbeşti mâncând hamburgeri?” Pretindeţi lucruri absurde pentru a fi observat.
Creaţi şi menţineţi o relaţie bazată pe încredere.
O afacere pe internet se bazează pe încredere şi corectitudine. Dacă nu ţineţi cont de aceste două elemente, mai bine renunţaţi.
Comparaţi! Oamenilor le place să aleagă ce este mai bun. Puteţi spune ceva de genul „Mai ieftin decât o Cola”. Folosiţi acest sfat atunci când produsul dvs. este mai ieftin şi mai bun decât un produs la acelaşi preţ. Spuneţi de ce produsul dvs. este mai bun decât cel al concurenţei.
Cele trei puncte de suspensie (…). Un centru de cercetare din America a fost primul care a publicat un astfel de studiu. Cei de acolo au realizat că un anunţ are un succes mult mai mare prin adăugarea la sfârşitul lui a celor trei puncte. Această tactică a fost testată şi într-adevăr a avut succes, pentru că cele trei puncte arată că dincolo de un enunţ simplu se află mult mai multă informaţie.
Micile schimbări.
Au un impact mare în C.T.R. Un mic cuvânt, o mică modificare a enunţului îţi poate aduce succesul. Acelaşi centru din America a adăugat într-un anunţ cuvântul „schimbări”, apoi peste câteva zile a modificat cuvântul în „schimbare”, ceea ce le-a adus o creştere de 180 procente în C.T.R. Se pare că primul cuvânt îl insinua deja pe al doilea, pe când al doilea cuvânt implica şi actul de „a te schimba”.
Un alt exemplu este promovarea unui aspirator care curăţă petele de pe covor. În cazul acesta reclama poate suna în două feluri: „CarpetX. Curăţă covorul” şi „CarpetX. Îţi curăţă covorul”. Primul anunţ sugerează ideea unei acţiuni la care dvs. participaţi direct, pe când a doua sugereză că, probabil, produsul face asta singur.
Cuvintele sunt importante atunci când vreţi să vindeţi un produs.
Trebuie alese cele care descriu cel mai bine produsul.
Cuvântul-cheie „secret”. Introdus într-un titlu de anunţ, acest cuvânt poate avea un succes foarte mare, până la 200 de procente în C.T.R.
Cuvântul cheie „gratis”. Este unul dintre cele mai puternice cuvinte–cheie care pot face parte dintr-un anunţ. Bineînţeles, doar dacă pe siteul dvs. oferiţi ceva gratis. Rezultatele pozitive în C.T.R. vor creşte uimitor. La polul opus se află cuvântul-cheie „cumpără”. Acesta are cel mai scăzut rating în C.T.R. Toţi cei care folosesc cuvântul „cumpără” vor avea 0 accesări.
Cuvântul-cheie „descarcă” este şi el unul foarte impactant. Nu ar trebui să lipsească din anunţul dvs. Acest cuvânt le oferă oamenilor impresia că pot obţine ceva rapid şi poate gratis. Majoritatea celor care caută pe internet se plictiseşte repede şi pentru asta trebuie să îi oferiţi ceva.
Cuvântul-cheie „expus”. Este un cuvânt care posedă multe sensuri şi deci are multe întrebuinţări.
Cuvântul-cheie „Aveţi nevoie să…”. Această sintagmă înlocuieşte foarte bine o alta „trebuie să…”. De ce? Pentru că oamenilor nu le place să li se poruncească, mai ales atunci când cumpără ceva.
Cuvântul-cheie „Cum să…” vă poate creşte procentajul în C.T.R.
Nu inseraţi numele companiei dvs. în titlu. Acesta ar trebui să se regăsească în adresa siteului. Deci nu are rost să îl repetaţi pentru că vă veţi pierde din numărul accesărilor. Nu uitaţi regula de bază: mai multe cuvinte-cheie, mai multe accesări.
Inseraţi cuvinte-cheie cu o ţintă precisă. Când creaţi un grup de anunţuri cel mai bine e să folosiţi unul două cuvinte-cheie care au înţeles asemănător şi să le introduceţi în titlul şi descrierea anunţului. Aceste cuvinte fac referire strict la produsul dvs. (caracteristicile lui).
Vindeţi avantajele. Acesta este un sfat clasic pe care majoritatea cărţilor electronice îl recomandă. Este bine să menţionaţi de ce produsul dvs. este mai bun decât al concurenţei. Înşiruiţi toate beneficiile sale.
Înlăturaţi cuvintele de legătură „un”, „în”, „pe”, „la” etc. Pentru că fiecare cuvânt contează, trebuie să înlăturaţi balastul.
Evitaţi vânătorii de oferte gratuite. Am menţionat deja utilitate acuvântului „gratis”, dar numai atunci când ceea ce oferiţi nu vă costă (ex. o broşură, un prospect). Reţineţi că nu vă trebuie doar trafic, ci şi vânzări.
Folosiţi enunţuri incitante. Există câteva expresii care nu dau niciodată greş. Dintre acestea puteţi folosi: „Cumpăraţi acum” (specificând data), „Economisiţi 40%”, „Descărcaţi gratis o mostră”. Iată deci câteva cuvinte cu mare impact: „acum”, „gratis”, „descărcaţi”.
Specificaţi preţul dacă îl consideraţi competitiv (adică mai bun decât al concurenţei).
Găsiţi-vă o agenţie de publicitate care vi se potriveşte. Căutaţi cu ajutorul unui motor cuvântul-cheie pe care doriţi să îl promovaţi. Observaţi care este în topul căutărilor şi cum şi-a realizat reclama, apoi după 1-2 zile, verificaţi ce a adus nou. Cercetaţi bine anunţurile cele mai bune şi încercaţi să împrumutaţi din caracteristicile lor.
Apelaţi la parteneri -Dacă aveţi un prieten, o rudă, un angajat care este interesat de produsul pe care îl promovaţi, rugaţi-l să vă scrie un anunţ şi să îl testeze. Veţi vedea astfel cât de bine sau cât de rău funcţionează.
Folosiţi majusculele pentru cuvinte-cheie. Nu scrieţi tot cuvântul cu majuscule, ci doar iniţiala. Pentru prepoziţii şi conjuncţii evitaţi majusculele.
Nu folosiţi cuvinte-cheie repetate! Acestea vă scad procentajul în C.T.R. Atât titlul cât şi anunţul propriu-zis trebuie să aibă cuvinte diferite. Folosiţi sinonimele lor, dar niciodată aceleaşi cuvinte.
Gândiţi ca un navigator pe internet. Gândiţi ca o persoană care caută un anumit produs.
Susţinerea şi mărturiile. Acestea sunt forme puternice de convingere. Dacă produsul dvs. face parte dintr-un brand puternic ar fi bine să specificaţi numele acestuia.
Expresii superfolositoare în reclame: „uimitor”, „instantaneu”, „garantat”, „unic”, „urgent”, „imbatabil”, „revoluţionar”, „secret”, „nou”, „incredibil”, „inovativ”, „irezistibil”, „şocant”, „spectaculos”, „fenomenal”, „pas cu pas”, „super”, „tu”, „ieftin”, „gratis”, „special”, „ofertă limitată”, „puternic”, „în sfârşit”, „de nepreţuit”, „ingenios”, „dezvăluit” şi lista poate continua.
Care este diferenta dintre web-copy si web-content
Multe website-uri nu fac deosebirea între web copy şi web content. Dacă nici site-ul tău nu diferenţiază aceste două lucruri atunci nu este deloc bine. Dacă vei înveşti puţin timp şi efort în optimizarea creativităţii şi a conţinutului tău web, se vor putea observa schimbări benefice privind utilitatea, navigarea şi rata de conversie a site-ului tău.
Web Copy
Web Copy este acea parte a site-ului care este realizată pentru a te convinge să realizezi o acţiune sau să iei parte la ceva. Poate fi un link „Înscrie-te acum!” sau „Alte servicii oferite!”. Poate fi primul paragraf al primei pagini a site-ului tău prin care clienţii sunt convinşi să săvârşească un lucru. Ceea ce nu se poate duplica de pe site-ul tău este: originalitatea titlului, măsurile de siguranţă, garanţia privind livrarea.
Web Content
Web Content este acea parte a site-ului pe vrei şi trebuie citită de către vizitatorii tăi. Din Web Content fac parte: articolele, descrierile serviciilor, informaţiile de contact, de fapt orice este descris detailat. Însă conţinutul nu furnizează pasiv informaţii. Pentru a îmbunătăţii conversia, conţinutul tău ar trebui să rezolve problemele vizitatorilor, să răspundă întrebărilor acestora. Următorul pas este ca Web Copy să îşi facă treaba şi să îi convină să treacă la următorul nivel, în acest proces al convingerii clientului pe are tu îl pui în aplicare.
Web Copy şi Web Content ar trebuii să meargă mână în mână. Originalitatea şi conţinutul informaţiilor ar trebui să se completeze, şi această combinaţie a lor să fie extrem de convingătoare pentru posibilii clienţi.
Experimenteaza si Testeaza continul paginii
Profesioniştii în marketing nu merg” pe ghicite”. Deciziile lor se bazează pe statistici şi întotdeauna calculează profitul investiţiilor lor. Eşuează foarte rar datorită testelor efectuate. Acest articol explică cum poţi realiza un test de tipul A sau B şi cum poate acesta să influenţeze rata de conversie a site-ului tău într-un mod pozitiv.
Ce are asta de a face cu comerţul on-line?
În comerţul direct există un cost ce suportă exclusiv anumite experimentări, însă aceste experimente privind comerţul le poţi face on-line fără să te coste aproape nimic. De ce? Deoarece pe internet este mult mai uşor să testezi şi să optimizezi paginile tale web, în acelaşi fel, doar folosind un sistem excepţional de măsurători pentru a monitoriza rezultatele.
Ce este un „split run”?
“Split run” reprezintă un mod de testare a unei idei sau modalităţi de vânzare în contrast cu cele deja folosite. Vei avea două pagini de vânzări, una care ştii cu siguranţă că vinde cel puţin 2 % unui public ţintă, iar cealaltă care vinde acelaşi tip de produse, însă căreia nu îi ştii măsură încă.
Cum realizezi asta online?
Prima dată trebuie să investeşti într-un sistem de măsurători bun, ce ţine o evidenţă strictă a celor ce îţi vizitează website-ul şi paginile pe care aceştia le vizualizează. În al doilea rând trebuie să dispui de un sistem ce îţi permite să modifici paginile tale web. Asta este toată investiţia ta. Dacă nu eşti pregătit să faci această investiţie, trebuie să te întrebi dacă îţi doreşti cu adevărat un website ce vinde produse sau servicii. Apoi, trebuie să defineşti variabilele ce for face diferenţa în strategia ta de vânzare.
Acum devine interesant..
Poţi realiza pagina de vânzări sub forma unui email direct, eficienţa acestui lucru asigurând-o sutele de afaceri ce acţionează cu succes în acest mod. Însă acest lucru nu trebuie realizat în întregul tău site, ci strict pe pagina de vânzări.