Google AdWords – etape esentiale

 

Google adwords- etape esentiale 11. Pregatiti-va organizarea

Inainte de a va incepe campania trebuie sa tineti cont de anumite informatii in organizarea sistemului de anunturi (reclame), asta daca vreti sa incepeti bine:

  • un site;
  • numele dvs. si al companiei;
  • o adresa de email unde puteti primi confirmarile si alertele de la google si de unde va veti inregistra pe pagina de fiecare data;
  • detaliile privind Tva-ul, asta daca aveti un cont al companiei dvs.;
  • o carte de credit pentru a va activa contul care va costa pana la 10 dolari;
  • un exemplu de text pentru primul anunt.

Google AdWords nu va va lasa sa va completati organizarea intregului sistem daca nu inserati un text in anunt. Analizati putin produsul sau serviciul dvs. si daca nu va vine pe loc o idee cautati pe internet textul altor anunturi si inspirati-va de acolo, dar sa nu le copiati. Nu trebuie sa faceti totul perfect de la inceput, deocamdata va trebuie doar contul. Va puteti reintoarce la setari si schimba textul anuntului. Veti avea nevoie de un titlu de maxim 25 de caractere si un text in care sa explicati caracteristicile produsului sau serviciului dvs. in maxim 70 de litere. Cateva exemple de cuvinte-cheie: cuvintele-cheie sau expresiile sunt folosite de o persoana atunci cand cauta pe Google; “afaceri” este un exemplu de cuvant cheie, pe cand “medicina naturista” este un exemplu de expresie.   Google AdWords nu va va lasa sa completati setarea anuntului daca nu veti avea macar un cuvant cheie. Din nou nu trebuie sa va facet griji pentru ce cuvant alegeti, deoarece poate fi modificat mai tarziu.

2.Mergeti pe pagina “logare” AdWords si incepeti intreaga procedura.

Click aici pentru a va loga. Cand ati ajuns acolo mergeti pe comanda “Start now/Incepe”.

3.Alegeti “Starter Edition/Editia pentru incepatori”

Alegeti aceasta editie fara grija deoarece o puteti schimba mai tarziu. Adaugati apoi numele tarii in care locuiti, numarul de telefon si cat mai multe detalii despre adresa dvs.

4.Realizati-va anuntul

Limba si locatia – aveti nevoie de acestea pentru a va realiza anuntul. Puteti face modificari ulterioare.

5.Scrieti-va anuntul

Google adwords- etape esentiale 2Nu uitati pasii pe care i-ati citit la primul punct. Trebuie sa stiti adresa paginii de internet la care veti face trimitere in anunt (spre exemplu, http:/www.afaceri.net). Realizati apoi scurtul text al anuntului.

6.Alegeti-va etalonul monetar

Odata ce ati facut acest lucru nu mai puteti sa il schimbati, asadar aveti grija ce alegeti.

7.Alegeti-va bugetul

Cantitatea acestuia reprezinta intreaga suma pe care o veti plati pentru anunt pe luna. Fiti foarte realist si ganditi-va bine pentru ce suma optati. Daca veti face reclama intr-un loc unde un clip costa 2 dolari si competitia e mare, iar bugetul dvs. este de 10 dolari pe zi, asta inseamna ca intr-o zi veti avea 5 accesari.

8.Detaliile privind contactarea

Nu va faceti griji, nu veti primi tot felul de mesaje de la Google, ci doar pe cele importante care tin de anuntul dvs.   Tot ce mai aveti de facut acum este sa va adaugati adresa de mail pentru logare, sa creati contul si sa-i dati bataie. Daca folositi deja serviciile Google va puteti loga cu datele dvs. deja existente. Felicitari! V-ati creat deja o campanie de reclame pe Google. Veti primi acum mailul de confirmare si instructiunile de activare a contului.   Fiti pregatit acum pentru etapa viitoare: setarea unei campanii AdWords!   Crearea unui cont pe Google Adwords nu este ceva dificil. Urmati cu atentie toti pasii si tineti cont de tot ceea ce v-am spus. Aveti grija de modul in care veti realiza anuntul, daca vreti sa aveti succes!!!