Am Intentia de a incepe o afacere online!
Cum procedez?

IIntentia 1ntenţia voastră dea da start intr-o afacere vine din inima şi din pasiunea voastră.
Dând frâu liber inimii şi minţii, vă deschideţi în faţa distracţiei, bucuriei şi entuziasmului care vin odată cu crearea unui lucru nou. Clarificarea intenţiei voastre ajută, de asemenea, alţi oameni să vă înţeleagă ideea şi le oferă oportunitatea de a vă ajuta.Acesta este un pas foarte important, dat fiind faptul că intenţia voastră reflectă motivul pentru care vă implementaţi ideea – beneficiul pe care îl oferă. Şi când vorbiţi despre a oferi beneficii celorlalţi, oamenii sunt mai înclinaţi să lucreze cu voi.

Important

Concentraţi-vă pe o idee de afacere.
Începeţi cu o idee care lasă  urme de ardoare în inima voastră: aceea care vă va schimba viaţa.

Detaliile despre produsul vostru se pot schimba în timp – numele său, ambalajul, preţul, publicitatea (între altele) – dar intenţia voastră de a crea produsul nu se schimbă aşa de uşor. Intenţia voastră vă ghidează oferindu-vă o bază emoţională cu care puteţi să începeţi să vă dezvoltaţi propria afacere.

Acest lucru poate suna uşor. Nu este. Atunci când vorbiţi din inimă, deveniţi vulnerabili. Ceilalţi vă pot ataca ideea, făcându-vă să vă simţiţi frustraţi şi răniţi. Nu trebuie să fiţi.

Aşa cum s-a zis adesea: „Nu putem controla acţiunile celorlalţi, dar ne putem controla reacţiile noastre la ele.” Acesta este exerciţiul pe care vreau să-l faceţi, să aveţi încredere în voi înşivă şi să nu fiţi îngrijoraţi de felul în care ceilalţi vor reacţiona la voi şi la ideea voastră.

Societatea ne-a antrenat să reacţionăm pesimist la ideile noi, în special la ideile cu alură artistică. Majoritatea oamenilor scot în evidenţă mai întâi defectele ideii voastre, dar, în funcţie de situaţie, pot, eventual, să se transforme în complimente şi, mai important, în sugestii pentru îmbunătăţire.

Dacă le închideţi gura în timp ce vă critică şi vă oferă opinia lor „valoroasă”, nu veţi mai avea ocazia să prindeţi ideile pe care aceştia le au în ceea ce priveşte dezvoltarea ideii voastre.

Intentia 2Cateva sfaturi utile:

  • Pentru a evita să deveniţi frustraţi şi răniţi, învăţaţi să ascultaţi. Da, ascultaţi pe oricine şi descoperiţi orice informaţie utilă au să vă ofere.
  • Nu judecaţi ideile, gân­durile sau criticile pe care vi le aduc oamenii, doar ascultaţi şi notaţi.
  • Cumparati un caiet. Puteti sa scrieti pe prima pagina “Caietul afacerii mele”
  • Scrieţi ce au oamenii de spus şi mulţumiţi-le pentru sugestiile lor.
    Nu puteţi şti niciodată care dintre aceste idei vor avea succes in afacere şi care nu.
  • Voi deţineţi controlul afacerii voastre; voi sunteţi cei care decideţi dacă va trebui să luaţi în considerare sau nu sugestiile cuiva 

In continuare, trebuie sa identificati:

         Intentia Interioara – Pentru ce doresc sa am propria afacere?

          Intentia Exterioara – Cum pot aduce beneficii celorlalti?

          Documentarea – De ce am nevoie pentru a incepe?

          Tehnica S.C.A.M.P.E.R.

Cititi si celelalte articole:

Am o Idee Geniala

Cum descriu ideea mea?

         Cum o dezvolt?

Cum confer ideii mele o forma concreta?

         Cum o protejez?

Protectia de baza a ideii de afaceri

Cum protejez ideea sau produsul pe care-l dezvolt?

        Cum o implementez?

         La final, cum evaluez rezultatele? 

               Teste de evaluare a ideii de afaceri