10 recomandari ca sa-ti gasesti propria idee de afaceri
- Si tu poti avea propriile idei.Daca consideri ca nu esti capabil sa gasesti idei, atunci chiar nu vei gasi niciuna. Lasa deoparte negativismul si lipsa de incredere in tine si in creativitatea ta, si asteapta-te sa ai propriile idei.
- Fii deschis!Ideile pot veni de oriunde iar cele mai bune iti pot parea imposibil de realizat, data fiind lipsa ta de experienta sau cunostintele limitate intr-un domeniu. Fii pregatit sa explorezi noi idei si domenii si sa-ti schimbi viziunea asupra lumii.
- Noteaza-ti ideile care te inspira, care sunt noi pentru tine.Iti vei aminti mult mai usor de ele daca le scrii si pastrezi o evidenta a lor, pe care sa o rasfoiesti de cate ori este necesar.
- Invata ceva nou in fiecare zi.Vorbeste cu alti oameni de afaceri, cu prietenii, cu vecinii, cu oricine ti se pare interesant. Citeste situri web, reviste, carti sau orice alt mijloc de informare care sa iti largeasca orizontul cunoasterii in fiecare zi.
- Vorbeste despre ideile tale cu oricine este dispus sa te asculte.Daca nu este nimeni intr-un anumit moment, vorbeste singur. Cand faci acest lucru, poti identifica mai usor partile negative ale ideii tale si o poti imbunatati.
- Pune intrebari si asculta oamenii vorbind despre problemele, sperantele, aspiratiile si visele lor.
Acestea reprezinta o mare sursa de idei iar solutiile la problemele lor, o mare oportunitate de afaceri. - Cerceteaza. Identifica idei similare cu ale tale.Fa o evaluare a competitiei si noteaza rezultatele. Utilizeaza motoarele de cautare si identifica idei, afaceri sau produse similare cu ale tale, si din nou noteaza rezultatele.
- Intocmeste grafice sau diagrame care sa reprezinte cuvinte, idei, sarcini de lucru, etc, si aranjeaza-le in jurul unui cuvant sau idei centrale.Aceasta tehnica este folosita pentru a genera, vizualiza, structura si clasifica idei si mai complex, la oraganizarea, rezolvarea de probleme sau luarea de decizii.
- Sintetizeaza ideile.Pune doua sau mai multe idei diferite laolalta. Poti face acest lucru cu echipa, prin brainstorming. Vei obtine rezultate foarte bune daca aplici pasii 1-6, deoarce ai un spectru mai larg de idei care pot fi combinate.
- Nu te grabi sa iei decizia finala.Gandeste-te la altceva pentru o vreme. Subconstientul va functiona in continuare pentru a rezolva problema. Vei reusi sa gasesti idei noi sau chiar sa le imbunatatesti pe cele pe care le-ai gasit.
O idée geniala de afacere ar putea fi aceea la care nu te-ai fi gandit niciodata.
Mai mult, rezista tentatiei de a merge mai departe cu o idee de afacere doar pentru ca tu cunosti produsul sau serviciul si iti place.
Retine ca tu nu vinzi ceva care iti place sau nu-ti place, ci oferi ceva care va capta atentia si va concura pe piata in domeniu. Unele dintre cele mai bune idei se concentreaza pe potentialul repetitiv al afacerii. Si asta pentru ca vrei nu numai sa castigi clienti noi, dar si sa ii pastrezi pe cei pe care ii ai.
O idee de afacere care se bazeaza pe oferirea de servicii de care oamenii au nevoie si care are o durata limitata, este un alt mod de a-ti construi venitul rezidual, de a pastra clientii deja multumiti de serviciile tale si a de a folosi recomandarile lor pentru a-ti asigura alti clienti.
Sunt multe idei de afaceri care se centreaza pe acest criteriu, de la servicii de consultanta pana la cele oferite de un salon de infrumusetare.
Sunt multi oameni care au idei de afaceri extraordinare, insa le este extrem de dificil sa se decida de unde sa inceapa.
Daca nu urmeaza pasii corespunzatori, afacerea lor se dovedeste a fi un esec.
In continuare, haideti sa
Exploram noi directii posibile
Cautam Idei noi pentru afacerea pe Internet