Conferiti ideii dumneavoastra o forma concreta

Conferiti ideii dumneavoastra o forma concreta 1Filmele ştiinţifico-fantastice au devenit atât de ingenioase şi de convingătoare, încât am început să dăm crezare previziunilor pe care ni le oferă. Relatarea aventurilor în spaţiul cosmic năpădit de torpiloare fotonice include – într-un dozaj bine calculat – toată gama sentimentelor omeneşti. Iată de ce, adesea, ne surprindem captivaţi de melodramă, acceptând în mod automat ca reală întreaga panoplie de efecte speciale utilizate.

În lumina acestor creaţii, nici un vehicul şi nici o locuinţă a viitorului nu vor fi desăvârşite dacă nu vor avea câte un teleportor capabil să dematerializeze la comandă orice fiinţă umană, sau obiect, readucând-o apoi la viaţă în oricare alt punct al universului.

Dacă aveţi impresia că astfel de teleportoare aparţin exclusiv lumii viitorului sau domeniului imaginar, vă înşelaţi. Star Trek „a aterizat” deja în unele companii, ca de pildă la GE Plastics Technology Division din Pittsfield, Massachusetts. Obiecte de tot felul, rezultate ale unor idei, sunt transpuse de pe ecranul mental pe cel al computerului, unde pot fi apoi vizualizate din orice unghi sau perspectivă. Şi lucrurile nu se opresc aici.

Chiar acolo, în inima computerului, imaginea poate fi prelucrată, ajungându-se chiar până la studii de rezistenţă la solicitare.

Acţionaţi şi dumneavoastră teleportorul

Totul va deveni posibil! Fără a cheltui mii de dolari pentru proiectare, testare etc., computerul vă ajută să transformaţi o idee într-un prototip – embrionul produsului real. În multe companii din lumea întreagă, proiectarea asistată de calculator a dobândit un loc principal. Aceste „maşinării” capabile să transforme visul în realitate se află astăzi în avangarda progresului, dar încă nu ne pot spune dacă oamenii vor accepta un produs anume sau nu, indiferent cât de perfecţionat ar fi.

Dar veţi vedea că se pot obţine rezultate satisfăcătoare fără a fi nevoit să depăşiţi limitele bugetului dumneavoastră; sunteţi acum pe cale de a descoperi extraordinara diferenţă dintre imaginea virtuală şi realitatea concretă. Procesul de dezvoltare constituie cea de-a doua fază a evaluării, momentul în care ideile sunt focalizate şi transformate în ceva real.

Conferiti ideii dumneavoastra o forma concreta 2Conceptul dumneavoastră a fost deja întors pe toate feţele şi discutat cu toată lumea. Unii prieteni consideră că vă lansaţi într-o aventură interesantă; alţii cred că nu faceţi altceva decât să vă lăudaţi. Atitudinea lor se va schimba pe măsură ce ideea dumneavoastră va căpăta substanţă, impulsionată de hotărârea şi de fermitatea cu care acţionaţi. Dar cum să construiţi un model, dacă nu aţi mai încercat niciodată aşa ceva? Ce faceţi, începeţi cu începutul? Nu neapărat, dar de undeva tot trebuie să începeţi.

Creaţi modelul iniţial

Nu vă lăsaţi copleşit de crispare şi derută într-o asemenea măsură, încât să vă fie teamă să începeţi. Acum, când ideile prind contur, aruncaţi-le şi dumneavoastră pe pânză, pe hârtie sau pe ce aveţi la îndemână. Probabil că nu veţi fi deloc încântat de primele schiţe. Dar în acest stadiu, a acţiona este mai important decât a te întreba unde ai greşit.

Chiar dacă, la naştere, ideea dumneavoastră pare cam urâţică, nu vă faceţi probleme. La urma urmei, este doar începutul. Primele trei capitole pe care le-am parcurs v-au construit deja un bagaj apreciabil de cunoştinţe. Nu fiţi dezamăgit; acum e momentul să vă arătaţi flexibil.

De mult prea multe ori în activitatea noastră am văzut idei aruncate la coşul de gunoi imediat ce „emitentul! lor considera că un obstacol ivit în cale este prea înalt pentru a fi depăşit. O asemenea senzaţie de neputinţă în faţa greutăţilor reprezintă un lucru firesc. Avantajul dumneavoastră, al celor care deţineţi cartea de faţă, este acela că puteţi insista, puteţi presa, puţin câte puţin dacă trebuie, fără a vă secătui contul din bancă.