implementare idee

 

 

Implementarea ideii intr-o afacere online 1Sunt multe persoane care au idei de afaceri extraordinare, insa le este extrem de dificil sa se decida de unde sa inceapa. Daca nu urmeaza pasii corespunzatori, afacerea lor se dovedeste a fi un esec. Multi oameni cred ca doar cu cateva reclame publicitare vor obtine o afacere uriasa. Altii descopera ca, de fapt, clientii sunt putini si neinteresati atunci cand este vorba de o afacere pe Internet.

Recomandari

Cu urmatoarele recomandari iti poti transforma ideea de succes intr-o afacere de succes.

  • Primul pas in demararea unei afaceri noi este acela de a-ti construi un plan de afaceri solid. Acest plan va fi resortul care va propulsa afacerea si care desigur, va cuprinde toate procedurile pe care trebuie sa le urmezi, pas cu pas.
  • Gaseste modelul de afacere potrivit pentru tine.Ce preferi? O afacere online sau offline? Prezenta Internetului in viata noastra iti poate oferi o mare sansa de a incepe o afacere. Ca sa te poti decide mai usor, intocmeste o lista cu argumentele pro si contra celor doua optiuni. In general, se spune ca este mult mai simplu sa incepi o afacere online deoarece nu necesita costuri mari. Mai mult, printr-o afacere online, ai acces la piata mondiala.  Un exemplu ar putea fi promovarea propriilor servicii, crearea si vanzarea propriilor produse, vanzarea de produse si servicii altor persoane prin programe de marketing afiliate, crearea si vanzarea propriilor ebook, etc.
  • Dupa luarea deciziei asupra tipului de afacere pe care vrei sa o lansezi, urmeaza cercetarea. Cerceteaza afacerea pe care ti-ai ales-o, citeste si studiaza toate informatiile care o includ. De asemenea, participa la seminarii si programe de formare, contacteaza leaderii din domeniu pentru a afla ponturi si tehnici care sa te ajute in viitor.
  • Identifica piata profitabila. Cel mai bun mod de a gasi o piata profitabila pentru afacerea ta online este de a identifica un grup de oameni care cauta pe internet solutii pentru problemele lor. Aceasta piata este cunoscuta sub denumirea de nisa. Pentru inceput trebuie sa identifici piata profitabila, si apoi sa determini produsele pe care le oferi clientilor tai. Studiaza cererea si oferta de pe piata. Daca cererea este mai mare decat oferta, atunci esti pe drumul cel bun.
  • Partea vitala in inceperea unei afaceri este obtinerea aprobarilor si licentelor. Acestea vor depinde de tipul de afacere pe care il alegi si trebuie sa fie una din prioritati, daca iti doresti o afacere legala.
  • Aloca o parte din timpul unei zile sau saptamani pentru brainstorming.Intotdeauna, intr-o afacere, ideile noi fac diferenta intre succes si esec. Cu cat iti promovezi mai mult ideea afacerii tale, cu atat vei gasi mai multe idei noi.Pe unele nu le poti aplica imediat, fie din lipsa de timp, fie de bani.
  • Incearca sa identifici si sa retii acei “asa da”, “asa nu care apar in mod frecvent intr-o afacere. De exemplu, planificarea bugetului cu 12 luni in avans este necesara pentru orice afacere care isi doreste sa creasca. Investitia unui buget foarte mare la inceputul afacerii, se dovedeste de multe ori a fi o greseala fatala.
  • Implementarea ideii intr-o afacere online 2Foloseste cuvinte cheie, cu impact emotional atunci cand iti promovezi publicitar afacerea. Cuvinte precum: securitate, liniste, libertate, fericire, satisfactie, distractie, etc. sunt exemple bune.Scopul este sa faci oferta ta sa sune atat de bine incat oamenii sa asteapte cu nerabdare sa o primeasca. Dar nici atat de grozava ca oamenii sa nu te creada
  • Colaboreaza cu specialisti din alte domenii. Vei economisi mult din costurile de angajare. Poti colabora cu persoane pentru munca de secretariat, contabilitate, marketing, etc. Daca scrisul nu este domeniul tau forte, un expert iti poate scrie reclama.
  • Un alt lucru care trebuie stabilit este ce program si ce volum de lucru vei avea pentru a pune afacerea pe roate si cati oameni trebuie sa angajezi, in cazul in care afacerea ta o sa aiba nevoie de un deprtament de servicii cu clientii sau un departament de livrari.
  • Un alt aspect, si poate cel mai important dintre toate, asupra caruia nu ai niciun control, este timpul. Vei avea timp sa-ti conduci afacerea, sau va trebui sa angajezi pe cineva sa faca acest lucru?
  • Asigura-te ca inovezi constant. Intr-o afacere online este imperios necesar sa aduci elemente noi pe piata, anticipand in acelasi timp nevoile clientilor si inovand afacerea. Ideile de afaceri online se schimba in permaneta si de aceea este important sa fii la curent cu cele mai noi produse si servicii oferite. Fii intotdeauna cu un pas in fata!
  • Pregateste-ti produsul. Clientii au nevoie sa cunoasca produsul pe care il vinzi, de aceea este bine sa ai cateva fotografii digitale cu acesta, prezentat din diferite unghiuri. Creeaza apoi o scurta prezentare a produsului oferind informatii despre dimensiune, model, culori, etc.
  • Ofera servicii de cea mai buna calitate clientilor tai. Acesta este un dicton al afacerilor de succes, care trebuie sa functioneze intotdeauna pe o piata competitiva. Chiar daca nu ai cea mai buna afacere online, straduieste-te sa oferi cele mai bune servicii, care sa te diferentieze de toate celelalte afaceri similare.