clasa de consumatori

 

Clasa de consumatori 1Scopul produsului tau si clasa de consumatori

Problema este că termenul de „produs” este extrem de abstract

Ad literam, el include o varietate de posibilităţi. Mintea ta este copleşită şi nu ştii cu ce să începi. Din fericire, există o formulă pe care o poţi folosi pentru a controla acest proces. Această formulă îţi oferă ceva ce creierul tău iubeşte: ordine şi clasificare. Când foloseşti această formulă, ideile îţi vor veni automat. Explicaţia este că mintea ta se poate conecta la o hartă logică, nemaitrebuind să lucreze haotic.

 

Eşti pregătit să asimilezi formula care să te ajute să creezi produse de milioane de dolari?

Iat-o: Clasa de consumatori ( clienţii ) + scopul produsului = ideea câştigătoare

Fiecare dintre variabilele de mai jos reprezintă un set de chestiuni la care trebuie să răspunzi. Răspunsurile tale nu te „blochează”. De fapt, creează o serie de subcategorii, care te vor ghida atunci când îţi vei pune probleme. Aceste subcategorii îţi permit, pe măsură ce avansezi, să „deschizi” noi oportunităţi, ( nişe ) strâns legate între ele.

 Să începem cu variabila „clasa de consumatori”

Cine e clientul tău? Este el ( ea):

o persoană fizică ?

o firmă mică ?

o firmă mare ?

consumatorul unui singur produs?

consumatorul unei cantităţi mari de produse?

Întreabă-te, de asemenea, de ce anume e interesat consumatorul tău şi cărei nişe de piaţă îi aparţine!

 

Clasa de consumatori 2Acum, să ne uităm puţin la variabila „ scopul produsului tău”

Care este scopul produsului tău:

Pură informare şi educare?

Rezolvarea unei probleme rapid şi eficient?

Creat pentru divertisment?

Real sau fictiv?

Doar text, sau include software, fişiere video şi audio?

Complet în forma lui sau necesită actualizări?

Descărcabil direct, sau presupune înscrierea pe un site cu un grup de membri?

 

Poţi chiar să adaugi variabile şi să le introduci în formula ta, dacă vrei. Observă cum fiecare variabilă poate fi introdusă într-o altă categorie. Să spunem că optezi pentru categoria „consumatorul unui singur produs”, în cazul variabilei „clasa de consumatori”, şi „ficţiune”, pentru „scopul produsului”. Ceea ce ai de fapt este un produs de divertisment fictiv.

În acest moment ai o nouă hartă de care să te legi. Ce îţi vine în minte, când te gândeşti la consumatorul unui singur produs? Să zicem, o carte electronica (ebook)! Poate că produsul ar trebui să fie o lucrare de ficţiune în format e-book? Asta sună bine, iar acum trebuie să te gândeşti ce fel de oameni caută ficţiune online.

Următorul pas este să mergi pe Google şi să introduci câteva cuvinte-cheie.

În acest caz, am încercat „e-book”, „ficţiune” şi „poveşti”. Se pare că volumele Harry Potter, în format electronic, sunt foarte populare, dar rişti în privinţa asta încălcarea drepturilor de autor. Prima posibilitate legată de ficţiune pare să fie cea care aparţine fanilor. Ficţiunea scrisă din perspectiva fanilor include noi replici ( adesea de natură sexuală ), ale personajelor ştiinţifico-fantastice extrem de populare.

Oricum, cuvântul-cheie „poveşti” duce la ceva interesant: poveştile de groază (cu stafii). Iată o zonă al cărei conţinut îl poţi exploata. Poţi angaja de asemenea un scriitor profesionist, de ficţiune, care să pună laolaltă pentru tine nişte poveşti cu fantome şi…iată! Ai obţinut un produs de nişă.

Poţi veni cu alte idei nostime în interiorul acestei nişe, continuând să te joci cu variabilele.
De exemplu, dacă introduci din nou „scopul produsului” în categoria audio-video, poţi obţine alte idei, precum:

  • un cd sau un set de mp3-uri descărcabile conţinând sunete înfricoşătoare;
  • un set de ilustraţii sau screensavers pentru Halloween;
  • un software (o masă virtuala de spiritism) sau un joc online de vânat fantome.

Nu-i aşa că a fost uşor? Cateva idei noi au apărut, aproape brusc şi nici măcar nu a trebuit să te străduieşti prea tare pentru a le concepe. Pur şi simplu completează spaţiile goale din această formulă, iar ideile despre produse noi vor apare ca prin minune. Un mod mai eficient de a atinge profituri uriaşe este să aplici repede ideile bune. Transformă ideile de milioane de dolari în produse de milioane de dolari!