Descrieti-va ideea de afaceri

Descrieti-va ideea de afaceri 1Iată următoarea sarcină:  Scrieţi trei paragrafe în care să descrieţi trăsăturile şi avantajele ideii dumneavoastră. Reprezintă un concept nou? Afirmaţi acest lucru în mod explicit şi arătaţi prin ce anume este superior produselor concurente. Nu adăugaţi însă prea multe amănunte şi nu intraţi în detalii tehnice. De asemenea, nu uitaţi să menţionaţi adresa şi numărul de telefon la care puteţi fi contactat.

Fara exagerari!

Specificaţi faptul că distribuirea poate începe imediat şi că acceptaţi (dacă este cazul) o coparticipare. Acest lucru va conferi credibilitate întreprinderii dumneavoastră. Orice ar fi însă, NU EXAGERAŢI ŞI NU MINŢIŢI în legătură cu produsul oferit. A face publicitate în mod autentic înseamnă a spune adevărul într-o manieră atrăgătoare şi incitantă.

Aţi observat probabil că, în general, produselor de calitate inferioară li se face reclama cea mai exagerată, cea mai deşănţată. Cu cât cineva depune eforturi mai insistente de a-mi vinde un lucru, cu atât devin mai precaut şi mai bănuitor. Nu promiteţi luna de pe cer; mărginiţi-vă să accentuaţi calităţile şi avantajele produsului dumneavoastră, comparativ cu cele ale concurenţei. Nu scrieţi ceva ce nu puteţi crede nici dumneavoastră. Arătaţi apoi unor prieteni descrierea făcută. Nu căutaţi formulări teribiliste; dacă nu este utilizat în mod inteligent, teribilismul riscă să devină periculos; limitaţi-vă la date concrete şi la fapte „crude”.

Descrieti-va ideea de afaceri 2Aveţi capacitatea de a întocmi o prezentare inteligibilă? Cititorul îşi poate face o idee cu privire la produsul dumneavoastră din simpla parcurgere a textului? Aţi reuşit să îi stârniţi curiozitatea? Rezervaţi-vă – dacă este necesar – chiar şi o săptămână întreagă pentru scris, dar nu mai mult decât atât.

distribuie prezentarea

Acum, dacă sunteţi gata, este timpul să faceţi în aşa fel încât mesajul dumneavoastră să ajungă la cine trebuie.

Veţi vedea însă cât este de uşor. Totul pare complicat atunci când nu ştii cum să procedezi, dar dacă dumneavoastră v-aţi descurcat până în prezent, veţi izbuti şi pe mai departe. Mulţi refuză să creadă acest lucru, împotmolindu-se chiar înaintea marelui debut.