Ebooks – strategii de pret pentru cartile electronice

Ebooks 1Stabilirea unui pret pentru o carte electronica poate fi o adevarata provocare. Cartile electronice sunt relativ noi pe internet si multa lume se indoieste de valoarea lor si rolul pe care il vor juca in viitor.

Faptul ca ele se regasesc intr-un format digital complica si mai mult problema. Multi navigatori pe internet nu stiu ce este o carte electronica pentru ca nu au cumparat si nici macar nu au vazut una. De aceea sarcina dumneavoastra este sa le explicati de ce sunt utile si care este rolul lor pe piata.

diferentele dintre o carte electronica si una normala

Haideti sa vedem diferentele dintre o carte electronica si una normala, tiparita.

  • Puteti tine in mana varianta imprimata, o puteti tine in biblioteca si transmite din generatie in generatie. De partea cealalta, se afla cartile electronice care au o valoare informationala mult mai mare, iar parcurgerea lor se face mai repede. Un alt aspect pozitiv al cartilor electronice este ca puteti castiga mai mult de pe urma lor.
  • O carte electronica se vinde cu pana la 50 de dolari, iar pe aceeasi carte tiparita s-ar incasa maxim 20 de dolari.

Fixarea pretului

Ebooks 2Alegerea pretului unei carti electronice va poate marca intreaga afacere. Nu trebuie sa va subevaluati produsul, caci astfel ar putea parea ieftin si nu ar avea succes. Daca nu ma credeti, dati o cautare pe internet si vedeti  cum unii oameni isi ofera cartile cu 1 dolar.

Pe de alta parte, nu e bine sa folositi un pret mult prea mare pentru ca nu veti avea vanzari. Daca pe viitor doriti sa scadeti pretul unii clienti isi vor pierde increderea in dumneavostra pentru ca ei deja au achizitionat produsul la un pret aproape dublu.

Asadar, care este raspunsul? Ce strategie putem folosi? Ei, bine, nu stiu daca acesta este modelu ideal, dar, iata o formula simpla: Cercetati piata si gasiti media celui mai mic pret al concurentei. Realizati oferta cartii dumneavostra la un pret asemanator si adaugati cateva bonusuri. Daca scrisoarea de vanzare este buna, cu siguranta, veti realiza un profit.

Odata ce a trecut aceasta oferta ridicati pretul asa cum ati anuntat in trecut si precizati ca nu il veti mai ridica in viitor. Oferiti mai multe bonusuri pentru a va justifica pretul. Daca totul merge bine veti vinde mai putine unitati, dar veti avea un profit mai mare. Daca insa nu aveti succes, scadeti pretul si anulati toate bonusurile, astfel incat clientii care au cumparat la un pret mai mare sa nu se supere.

In concluzie, fie ca promovati un produs sau un serviciu acordati mare atentie strategiilor de pret. Aveti mare grija de clientii dvs. si incercati sa nu ii dezamagiti. O afacere buna se bazeaza pe incredere!!!