Lucruri gratis pe care le poti oferi pe situl tau

Ziar electronic

Internetul este plin de idei creatoare, utile, inovatoare, dar e foarte greu sa retii de fiecare data unde ai vazut cate ceva interesant. Nici folderul tau Favorites nu poate fi umplut la nesfarsit.

De aceea, daca dai peste un site bun si doresti sa fii tinut la curent cu noutatile lui, sigur te vei abona la ziarul electronic oferit gratuit. Acest lucru este valabil si in cazul meu, ca si in cazul altor numerosi utilizatori de internet.

Ziarul electronic este practic o modalitate deosebit de eficienta pentru a mentine legatura cu persoanele interesate de oferta ta. Nu uita ca cei care au ajuns sa te cunoasca sunt mult mai receptivi la ceea ce le prezinti.

In acelasi timp, datorita interesului manifestat de abonati pentru tematica abordata, ziarul electronic se dovedeste a fi un bun spatiu de raclama.

“Spune-mi ce trebuie sa fac pentru a avea propriul ziar electronic?”

Pentru inceput trebuie sa te decizi asupra tematicii ziarului si asupra frecventei lui de aparitie. In ceea ce priveste distribuirea lui nu trebuie sa-ti faci mari probleme. Exista pagini de internet care te vor ajuta sa-ti pui la punct sistemul, iti vor gestiona automat lista abonatilor, atat pentru solicitarea cat si pentru renuntarea la abonament, vor distribui celor abonati, la perioadele stabilite, numarul curent al ziarului si iti vor gazdui gratuit arhiva ziarului.

“Dar pentru a distribui un ziar, fie si in forma electronica, trebuie sa am continut pentru fiecare numar. Cum crezi ca voi reusi sa fac fata acestei cerinte?”

E adevarat ca nu e un lucru chiar usor de realizat, insa continutul unui e-ziar este mult mai restrans decat al unui ziar traditional. De asemenea, internetul iti ofera o multime de modalitati de a gasi informatie specifica unui domeniu. Pe de alta parte, nu trebuie sa faci singur toata munca, se vor gasi numeroase persoane care vor dori sa le publici articolele.

Articole oferite gratuit altor e-ziare

Lucruri gratis pe care le poti oferi pe situl tau 1In cazul in care nu ai suficient timp la dispozitie pentru a publica si distribui propriul e-ziar, dar poti scrie articole interesante si utile, atunci aceasta varianta este foarte potrivita.

“Cum pot beneficia de pe urma distribuirii gratuite a acestor articole?”

Bineinteles ca avantajele nu mai sunt aceleasi ca si in cazul in care ai avea propriul e-ziar, totusi, furnizand articole pentru ziare electronice cu aceeasi tematica, poti sa ajungi la cititori interesati.

Pentru a da roade aceasta varianta, nu e suficient sa oferi numai un articol de calitate, ci si o legatura catre pagina ta de internet sau o modalitate prin care cititorii pot sa te contacteze. De aceea, in momentul in care oferi gratuit articolul altor posesori de ziare electronice asigura-te ca acestia vor lasa atat continutul articolulului cat si datele tale de contact intacte.

 

Dar, poti oferi si alte lucruri gratis. Cum ar fi:

Cursuri prin e-mail

Daca vrei sa oferi informatie gratuita care are ca scop invatarea, instruirea solicitantilor, atunci cea mai buna varianta este sa oferi un curs prin e-mail.

Cursantul poate astfel sa parcurga in liniste lectiile primite, poate sa le listeze in cazul in care nu suporta sa citeasca prea mult de pe monitor si le poate pastra pentru a putea sa le reciteasca ori de cate ori va mai avea nevoie.

In cazul in care te decizi pentru aceasta varianta, nu oferi cursuri mult prea lungi pentru a fi parcurse, dar nici prea scurte pentru a fi incomplete. De asemenea nu uita ca, pentru a-ti pastra cursantii, fiecare lectie trebuie sa fie interesanta, utila si la obiect.

“Nu crezi ca mi-ar lua cam mult timp sa trimit atatea e-mailuri? Socoteste si tu un curs de doar 4 lectii, oferit doar la 10 cursanti presupune sa trimit 40 de e-mailuri. Ce ma fac daca lectiile si cursantii sunt mult mai multi?”

Crede-ma te vei bucura. Si stii de ce? Pentru ca tu nu trebuie sa trimiti nici un e-mail. Tu trebuie sa te concentrezi asupra lectiilor, iar munca o va face autoresponderul.

“Ce este un autoresponder si cum il setez?”

Un autoresponder este practic o adresa de e-mail pusa la dispozitie de anumite site-uri de pe internet, care trimite automat informatia solicitata. E la fel ca robotul setat cu ora exacta de Romtelecom.

Prin urmare, soliciti o astfel de adresa, care poate fi gratuita sau nu, iti introduci fiecare lectie ca si un mesaj distinct iar apoi setezi frecventa la care sa fie trimise: zilnic, saptamanal, lunar, etc.

Acum nu iti mai ramane altceva de facut decat sa faci cunoscuta adresa de e-mail a acestui autoresponder celor interesati de cursul tau.

E foarte simplu, nu?

 

Brosura electronica

Lucruri gratis pe care le poti oferi pe situl tau 2Aceasta varianta poate fi folosita atunci cand informatia care trebuie transmisa este sub forma unei prezentari succinte, a unei enumerari scurte, etc.

Ea poate fi distribuita fie prin e-mail, cu ajutorul unui autoresponder, la fel ca si e-cursul, fie sub forma unui program sau document care poate fi obtinut prin downloadare de pe server-ul care-l gazduieste.

Pentru a oferi brosura electronica celor interesati nu trebuie sa faci altceva decat sa le oferi adresa de e-mail a autoresponderului sau adresa documentului sau programului de pe server.

Cartea electronica

Cartea electronica (virtuala sau digitala) este un fisier text sau un grup de fisiere care, puse impreuna pot fi citite de pe un computer.

Astfel de carti pot contine text, sunete, fotografii, sau imagini video. De asemenea, pot contine si legaturi catre anumite pagini de Internet. Cu exceptia acestor legaturi, cartile electronice pot fi citite fara a fi necesara conectarea la internet.

Exista doua tipuri de carti electronice, in functie de modalitatea folosita la crearea lor:

Prin compilarea unei surse HTML. Acest tip de carti se prezinta sub forma unor fisiere cu extensia .exe si nu au nevoie de instalare. Pentru a putea fi citite este necesar Internet Explorer 4.0+. Acesta se poate obtine gratuit de pe Internet.

Prin compilarea unei surse text. In acest caz au forma unor fisiere cu extensia .pdf si pot fi citite cu ajutorul produsului Acrobat Reader, care se gaseste de asemenea gratuit pe Internet.

Cartile electronice pot fi distribuite pe CD-uri, dischete, sau pot fi downloadate de pe Internet.

Datorita continutului informational, cartile electronice sunt produse foarte cautate pe Internet. Exista numerosi utilizatori ai internetului care sunt dornici sa invete mai multe, iar aceste produse informationale pot fi raspunsul la cautarile lor.

Brosurile oferite sub forma unui program si e-cartile prezinta aspecte mai coplexe in ceea ce priveste creearea lor. Pentru a nu risca sa tratam acest subiect superficial mai bine te invitam sa afli mai multe detalii vizitand pagina de internet eCarti.

“Iarta-ma, dar nu ma pot stapani sa nu te intreb cat de complicat este sa le creezi?”

Nu te teme. Trebuie doar sa cunosti cateva notiuni de baza, dupa care realizarea lor este “floare la ureche”.

“Mai pot sa-ti pun o intrebare?”

Bineinteles. Scopul meu este sa te ajut cat pot mai mult pentru ca si tu sa reusesti sa-ti faci simtita prezenta pe internet intr-un mod cat mai profitabil posibil.

“Cum gasesc persoanele care sunt interesate de informatia pe care o furnizez?”

Trebuie sa te felicit. Se pare ca esti intr-adevar interesat si doresti sa profiti de oportunitatea pe care ti-o ofera furnizarea de informatie gratuita, utila si de calitate.

Realitatea este ca, indiferent de cat de valoroasa este informatia si indiferent de varianta pe care o alegi pentru a o furniza, va trebui sa faci tot ce-ti sta in putinta ca aceasta sa ajunga la cat mai multe persoane interesate.

Totul se reduce la a sti modalitatile de…

Promovarea informatiei gratuite pe internet

Dupa cum bine ti-ai dat seama, nu este suficient sa oferi informatie gratuita doar prin pagina ta de internet. Interesul tau este sa oferi informatia la cat mai multe persoane interesate.

Din acest motiv va trebui:

  • sa dai anunturi referitoare la oferta ta gratuita pe cat mai multe pagini de internet care iti ofera aceasta posibilitate;
  • sa faci schimb de legaturi si de articole cu paginile web sau e-ziarele care au tematica asemanatoare;
  • sa dai posibilitatea webmasterilor paginilor web cu tematici complementare sa ofere informatia ta sub forma unui bonus vizitatorilor sau abonatilor la e-ziarul lor;
  • sa listezi informatia ta in directoarele de specialitate (de exemplu in e-librarii, in directoare cu ziare electronice, in pagini de internet care ofera posibilitatea de download-are a softului gratuit-multa lume considera e-cartile un soft).
  • In cazul e-cartilor si a brosurilor, ofera cititorilor posibilitatea de a personaliza anumite informatii cum ar fi cele referitoare la modalitatile de contact. Astfel, in urma personalizarii, pe langa legaturi catre pagina ta de internet, e-cartea va contine si legaturi catre pagina de internet a cititorilor. Oferirea acestei facilitati ii va cointeresa pe cititori in distribuirea e-cartii tale.

“Dar daca trebuie sa promovez si informatia si pagina de internet, unde este avantajul? Nu crezi ca, in acest caz, trebuie sa depun un efort dublu?”

Lucruri gratis pe care le poti oferi pe situl tau 3Este adevarat ca efortul este putin mai mare, dar si avantajele vor fi net superioare celor obtinute doar din promovarea paginii tale de internet. Iata si cateva motive pentru care am facut aceasta afirmatie:

  1. e mult mai usor sa promovezi un lucru gratuit;
  2. informatia de calitate se raspandeste foarte usor;
  3. informatia este mai atent parcursa off-line decat on-line;
  4. poti sa prezinti lucrurile mai detaliat decat in pagina de internet;
  5. cititorii au ocazia sa te cunoasca mai bine
  6. si nu in ultimul rand, furnizarea de informatie gratuita care are legatura cu pagina ta de internet reprezinta chiar o modalitate de promovare a acesteia din urma.

Acestea fiind prezentate nu ne mai ramane decat sa-ti dorim mult SUCCES si…

La final

Vreau sa-ti aduc din nou aminte ca in maneca ta se afla un AS valoros care abia asteapta sa fie folosit.
”Nu te contrazic, dat totul pare atat de complicat. Inca am impresia ca nu voi reusi sa valorific acest AS!”

Cred ca te inteleg perfect. Toti trecem prin astfel de momente, dar sa nu uitam ca trebuie sa perseveram pentru a fi invingatori in tot ceea ce ne propunem.

Si stii care e partea buna?

Tu nu trebuie sa o iei chiar de la zero. Internetul ofera un mare avantaj: transparenta, ceea ce vezi reprezinta de fapt exact ceea ce este. Suna un pic banal, dar acesta este adevarul.

Navigand pe Internet, poti sa inveti de la profesionisti, poti sa afli cum au reusit sa aiba succes si sa ii urmezi.