5 motive pentru care ai nevoie de un Web Design profesional
pentru websiteul afacerii tale

In secolul vitezei, anul 2022, multi patroni de afaceri mici si mijlocii inca nu realizeaza importanta unui website pentru afacerea lor, si cu atat mai putini, cat de important este a avea un web design profesional. Website-ul a devenit o adevarata carte de vizita, fiind prima imagine de care un potential client se loveste atunci cand se intalneste pentru prima data cu afacerea ta in mediul online.

Prima impresie conteaza de aceea daca un potential client, atunci cand cauta informatii despre tine, compania ta sau serviciile pe care le oferi, gaseste un website nefunctional, urat, dezorganizat, cel mai probabil va crede acelasi lucru si despre afacerea ta, si va pleca pentru totdeauna. De exemplu, conform statisticilor, 50% din traficul online se desfasoara de pe un dispozitiv mobil, ceea ce inseamna ca daca website-ul tau nu a avut parte de un web design profesional, prin care se asigura navigarea de pe orice tip de dispozitiv (PC, tableta, teleofon mobil), vei pierde din start cel putin jumatate din clienti.5 motive pentru care ai nevoie de un Web Design profesional pentru websiteul afacerii tale 1

Web Design profesional sau nu?

Pe scurt, web design-ul este proiectarea si implementarea unui website dupa anumite standarde. Cele mai de cu seama probleme care trebuie atinse de catre o agentie de web design sunt:

Coerenta paleta de culori, intre ele si cu logo-ul companiei.

Tu ce ai crede despre un website “sorcova” compus din multe culori aruncate la intamplare? Probabil ca ai spune ca este website-ul unui copil, nicidecum al unei companii. Un web designer profesionist va proiecta un website de calitate, dar nu numai din punct de vedere al congruentei dintre culori, ci atent asezand in pagina anumite elemente, va ghida in mod strategic atentia vizitatorilor catre anumite zone ale paginii (de exemplu spre butonul de “Cumpara”).

Un website profesional este conceput cu un obiectiv in minte, si anume pentru a castiga clienti.

Design modern

Este foarte important ca website-ul sa tina pasul cu tendintele. Daca ai cauta putin, vei vedea ca un website construit in anii 2000 arata total diferit fata de ceea ce gasim astazi de regula in mediul online. Un website modern este aerist, nu oboseste ochii cu sute de elemente aruncate pe pagina in acelasi timp, pentru ca vizitatorul sa petreaca cat mai mult timp citind, prospectand, pana atunci cand intentia de conversie de la vizitator la client este maxima.

Posibilitatea navigarii de pe orice dispozitiv 

Ai gasit vreodata vreun website pe care ti-a fost imposibil sa il navighezi de pe telefon? Este adevarat ca in secunda urmatoare ai inchis website-ul si ai cautat informatia in alta parte? Conform unui studiu recent, 76% din cumparaturile online sunt facute de pe un dispozitiv mobil. Ce pierderi crezi ca ai daca website-ul tau nu functioneaza pe dispozitivele mobile?

Viteza de raspuns

Unul dintre cei mai importanti factori. Statisticile spun ca la fiecare 1 secunda in plus de incarcare, se pierd 17% din vanzari! Enorm! In plus, conform Google, website-urile cu o viteza de incarcare ce depaseste 3 secunde sunt penalizate ca si clasament pe pagini. Adica, cu alte cuvinte, un website incet nu va aparea la cautari pe Google in mod natural!
O agentie web design profesionala va sti cum sa optimizeze website-ul pentru ca acesta sa functioneze la maxim de viteza.

Optimizat SEO

SEO (Search Engine Optimization – optimizarea motoarelor de cautare) reprezinta optimizarea paginilor unui website in functie de anumite cuvinte cheie, descriptive pentru afacerea respectiva. Un website neoptimizat SEO inca de la inceput, arata bine degeaba, deoarece nu va aduce vizitatori in mod organic, iar patronul afacerii va pierde sume considerabile de bani investind in reclame.

Dezavantajele unui Website neprofesional

1. Majoritatea oamenilor se asteapta ca un website sa se incarce in maxim 2 secunde. Nu uita, suntem in era vitezei iar oamenii nu mai au rabdare.

2. Statisticile spun ca 79% din cei care au fost nemultumiti de experienta lor pe un magazin online, nu se vor mai intoarce vreodata.

3. 44% spun ca vor impartasi experienta lor negativa cu prietenii lor, ceea ce va rezulta in statistici negative si pierdere si mai mare de clienti.

4. 75% spun ca judeca credibilitatea unei afaceri dupa web design-ul website-ului.

Concluzie

Nu vom dezbate importanta de a avea sau nu website ca si afacere, ci vom puncta doar faptul ca desi poate parea o investitie ne-necesara intr-un website profesional, pe termen lung, vei regreta decizia daca nu va fi cea corecta. Daca esti serios cu privire la viitorul afacerii tale, vei intelege ca website-ul este un element cheie al succesului tau.