Autoresponderul – cheia succesului in marketingul online

 

autoresponderAutoresponderul (mailbot sau infobot) este considerat un mijloc eficient şi putin costisitor (uneori gratuit) pentru realizarea promovării online a unui sit web. În plus, el oferă o mulţime de oportunităţi pentru automatizarea diferitelor aspecte ale unei afaceri online.

Autoresponderul funcţionează ca o adresă e-mail specială, care este programată să furnizeze instantaneu un răspuns preformatat, de fiecare dată cand primeşte un mesaj la adresa de email respectivă.

 

Care sunt avantajele folosirii unui autoresponder? 

Acesta preia sarcina dificilă de a răspunde la toate cererile de informaţii. Să presupunem că aţi plasat o reclamă publicitară într-un ziar electronic şi după aceea veţi primi zilnic 100 de cereri pentru informaţii suplimentare.

Daca veţi raspunde manual la aceste cereri, veţi avea o sarcina destul de dificilă : ) De aceea, vă recomand să folosiţi un autoresponder în care să plasaţi un răspuns standard la posibilele întrebări ale solicitanţilor.

În acest mod, cititorul nu va mai fi nevoit să reviziteze situl sau să vă bombardeze cu mesaje suplimentare. De asemenea, el va evita pierderea de timp şi bani necesare accesului online. Mesajul primit poate fi copiat, tiparit, îndosariat etc.

Cel mai important lucru este faptul că prin setarea unui autoresponder veţi putea să capturaţi adresele de e-mail ale vizitatorilor, putand in acest fel sa realizati o bază de date. Această bază de date va fi extrem de utilă într-o campanie de marketing prin e-mail. Ulterior veţi putea să transmiteti şi alte mesaje in care să prezentati oferta dvs. sau să oferiti produse adiţionale. În plus, puteţi să le personalizaţi sau mesajele respective pot fi setate pentru a fi livrate la anumite intervale de timp.

Aşadar, avantajele utilizării unui autoresponder sunt :

 

  • anticipează nevoile şi intrebările vizitatorilor prin furnizarea unor răspunsuri prompte şi concludente
  • furnizează potenţialilor clienţi informatia exacta de care au nevoie, la mometul oportun, fapt ce ii poate ajuta în luarea deciziei de cumparare
  • captureaza adresele email ale persoanelor care au cerut informaţii, oferindu-vă astfel oportunitatea unei promovări ulterioare
  • reduce dramatic timpul necesar gestionarii răspunsurilor la emailurile primite
  • creşte valoarea continutului unui sit web prin oferirea unor rapoarte sau articole gratuite