7 lucruri de evitat atunci când ai un website

 

Asigură-te că nu deţii unul din acele site-uri ce dau greş chiar din ziua lansării!!

7 lucruri de evitat atunci cand ai un website 1Pentru cei mai mulţi deţinători de site-uri designul reprezintă un proces intimidant. Nu trebuie să fii un profesionist pentru a realiza un design simplu şi plăcut pentru paginile tale web.

Studii recente demonstrează că internetul a devenit cea mai puternică unealtă de afacere.
74 % dintre consumatori folosesc internetul pentru a găsi o afacere
92 % dintre utilizatorii de internet îl folosesc ca pe o unealtă de cercetare a afacerilor şi produselor online
75 % admit că judecă o afacere după design-ul website-ului acesteia
43 % dintre toţi vânzătorii vor fi influenţaţi şi vor crea o pagină web până în 2012

Ce înseamnă asta?

În timp ce un anunţ în ziar sau la radio poate “întrerupe” o persoană din citirea unui articol sau ascultarea unei emisii, pe internet website-ul tau este vizualizat de cei ce sunt cu adevărat interesaţi de ceea ce oferi.
Trebuie să ai grijă de structura site-ului companiei tale pentru a atrage atenţia vizitatorilor.

Încearcă să acorzi atenţie acestor 7 lucruri vitale pentru site-ul tău şi asigură-te că site-ul tău un este “mort” chiar din ziua lansării..

1. Regula de bază

Pentru a captură cât mai repede atenţia vizitatorilor trebuie ca în cele câteva secunde în care aceştia îşi aruncă ochii pe prima pagină a site-ului să găsească ceva fascinant. Încearcă să scapi de graficele şi imaginile ce încetinesc încărcarea paginii, de informaţiile ce nu îşi au locul acolo.
Singurul lucru pe care-l poţi face pentru a evita abandonul vizitatorilor este să oferi informaţii şi mici “secrete” pe care aceştia le-ar aprecia sau pe care ştii că le căutau atunci când au accesat site-ul tău.
Oferă aceste lucruri şi asigură-te că sunt expuse într-un mod evident, pentru că dacă vizitatorii îşi pierd interesul, UN SE MAI ÎNTORC NICIODATĂ PE SITE-UL TĂU ¡!

2. Lista de clienţi = Bani

Website-ul tău un este un simplu site, este o unealtă a afacerii pe care o deţii. Mulţi proprietari de afaceri nu realizează acest lucru, însă în 95 % din afaceri, o listă a clienţilor este cel mai important document pe care îl poţi deţine. Simple studii arată că, cu cât numărul clienţilor de pe lista ta creşte, cu atât profitul firmei tale se măreşte.

Aceste liste ale clienţilor sunt simplu de obţinut: asigură-te că este specificat chiar din prima pagină tipul de informaţii pe care îl oferi, iar în schimbul acestor informaţii clienţii vor trebui să îşi lase numele şi adresa de e-mail. În acest mod aceştia devin potenţiali clienţi ai produselor tale.

7 lucruri de evitat atunci cand ai un website 23. Nevoia de abonaţi

Experţii în marketing consideră că un abonat al site-ului tău are nevoie de 5 – 7 atenţionări înainte de a se întoarce să-l vizualizeze. Având o listă mare de abonaţi acest lucru pare clar imposibil, însă există o soluţie: e-mail-uri automate.
Acest tip de e-mail te asigură că majoritatea celor ce s-au abonat la site-ul tău vor primi pe mail reclame, oferte, ziare on-line, rezultând o accesare majoră către site-ul tău.

4. Nu poţi ştii cu ce greşeşti

Extrem de mulţi proprietari de afaceri pe internet investesc sume mari de bani pentru a afla cu ce greşesc în construirea site-ului lor şi pentru a încerca să rezolve acele probleme. Însă recent au fost dezvoltate mai multe tipuri de soluţii către aceste probleme online.
Aici se află o listă cu tot ce poţi testa şi poţi ţine evidenţa pe internet:

  • câţi vizitatori ai pe site
  • cât timp petrec aceşti vizitatori pe site
  • cuvintele cheie pe care le folosesc pentru a accesa site-ul tău
  • care pagini le atrag cel mai mult atenţia
  • ce titlu, preţ, ofertă converteşte cel mai bine
  • unde locuiesc şi cât de des accesează site-ul

Bazându-te pe aceste informaţii îţi poţi face o idee despre publicul către care să ţinteşti, folosindu-te de criterii precum localizarea geografică, pe intervalul de timp care-l petrec pe site-ul tău, pe diversele pagini care le captează atenţia.

5. Site-ul tău este plin de neclarităţi

Ai grijă să un deţii unul din acele site-uri ce nu a mai fost reînnoit de mulţi ani, plin de informaţii “expirate”. Acest lucru înlătură toţi posibilii clienţi. Site-ul tău trebuie să fie futurist, cu audio şi video.

Marii proprietari de afaceri pe internet folosesc următorul truc: folosesc propria voce pentru înregistrările de pe site. Acest lucru s-a dovedit extrem de util în câştigarea încrederii vizitatorilor. De asemenea adăugarea vocii scuteşte şi foarte mult timp celor ce accesează site-ul, aceştia nemaifiind nevoiţi să citească articole întregi.

6. Site-ul tău nu este optimizat pentru motoarele de căutare

7 lucruri de evitat atunci cand ai un website 3Site-ul tău trebuie optimizat “ca la carte”, iar pentru acest lucru cel mai bine ar fi să colaborezi cu un web designer.
Pentru ca site-ul tău să se afle pe prima pagină a motoarelor de căutare trebuie folosită tehnica optimizării sau SEO.

Să privim nişte studii:
50, 5 % din cei ce caută pe motoarele de căutare un trec de prima pagină a rezultatelor
29, 2 % din cei ce caută au ajuns cel mult pe a treia pagină a rezultatelor

Prin urmare dacă site-ul tău un se află pe prima pagină, practic un există.
Site-ul tău trebuie optimizat conform acelor cuvinte şi fraze cheie pe care vizitatorii le introduc în motoarele de căutare.

7. De ce NU foloseşti campaniile publicitare gratuite?

Da! E adevărat! Firma ta se poate afla listată pe paginile web ale unor site-uri de afaceri de profil, gratuit.
Dacă e gratis, atunci de ce nu se folosesc toate afacerile de acest lucru?
1) Majoritatea proprietarilor de afaceri nu înţeleg acest lucru
2) Mulţi proprietari un sunt conştienţi de impactul ce-l poate avea

Principiul este acesta: cu cât îţi listezi site-ul pe mai multe directoare şi website-uri de profil, cu atât traficul se va mări.

O mică recapitulare:

– Oferă vizitatorilor informaţii gratuite, răspunsuri la întrebările pe care aceştia le caută pe site-ul tău.
– Obţine datele de contact ale vizitatorilor tăi pentru a putea menţine legătura cu aceştia.
Foloseşte e-mail-urile automate pentru a fi în permanentă legătură cu abonaţii site-ului tău.
Depistează şi testează părţile şi datele esenţiale ale site-ului tău pentru a te asigura că totul funcţionează perfect.
– Încearcă să adaugi conţinut nou continuu pentru a da un motiv vizitatorilor să se întoarcă pe site-ul tău.
-Ţine minte că dacă site-ul tău nu se află pe prima pagină a motoarelor de căutare, acesta practic nu există. Optimizează-ţi site-ul!
– Profită de campaniile publicitare gratuite. Listează-ţi site-ul în cât mai multe directoare şi website-uri şi câştigă mai mulţi vizitatori!