Email marketing performant

 

Marketingul prin email

Marketingul prin e-mail poate fi folosit pentru a realiza cunoaşterea noilor produse şi servicii, pentru a informa clienţii prin buletine de informaţii şi pentru a vinde în cantităţi mari, şi pe o arie mai extinsă, prin furnizarea unor oferte speciale şi prin promoţii.

Într-adevăr, după ce un client a cumpărat un produs de pe un site web, acesta aşteaptă să primească informaţii prin intermediul e-mailului care să îi confirme achiziţionarea şi transportul, şi foloseşte din ce în ce mai mult e-mailul pentru întrebările legate de asistenţă.

E-mailul bazat pe permisiunea clientului poate fi foarte eficient, iar comercianţii pot fie să-şi constituie propriile liste, în cazul în care clienţii optează pentru a primi informaţii, fie să cumpere liste de la terţi. De asemenea, campaniile prin e-mail şi ratele răspunsului pot fi evaluate şi urmărite în mod eficace. În orice caz, consuma­torii tind să aibă o percepţie negativă asupra e-mailurilor nesolicitate, aşadar, aveţi grijă să asiguraţi relevanţă.

Unii furnizori de servicii de Internet asigură funcţionalitatea bulk e-mailurilor pentru a preveni companiile să asalteze consumatorii cu acest tip de e-mail sau spam. E-mailurile ce conţin anunţuri publicitare sunt trimise într-un fişier separat aflat în căsuţele poştale ale utilizatorilor, din e-mailurile trimise de către persoane individuale, iar acestea sunt adesea lăsate necitite sau pot fi blocate complet de către utilizatorii căsuţei de e-mail.

Cum poti sa faci Email Marketing performant 1Prin urmare, este foarte important pentru con­sumator să fie capabil să recunoască identitatea expeditorului e-mailului din titlul acestuia şi să fie asigurat că e-mailul este de la o companie cu care acesta are o relaţie, astfel încât să fie încântat să deschidă e-mailul şi să îi citească conţinutul.

Chiar şi la e-mailul bazat pe permisiunea clientului, consumatorii pot reacţiona negativ, dacă primesc e-mailuri foarte frecvent. Prin urmare, comercianţii ar trebui să adapteze feedbackul clientului pe o frecvenţă corespunzătoare prin care aceştia ar trebui să trimită e-mailuri.

La fel ca şi marketingul tradiţional bazat pe anunţurile publicitare expediate prin poştă, marketingul prin e-mail depinde de exactitatea detaliilor de contact din listă, iar atunci când consumatorii îşi schimbă jobul sau furnizorul de servicii de Internet, adresele lor de e-mail se schimbă în mod invariabil ca rezultat al acestei situaţii. Aşadar este important ca şi consumatorii să fie încurajaţi în mod activ (de exemplu, prin intermediul formularelor online) pentru a menţine actualizate bazele de date ale companiilor atunci când ei îşi schimbă detaliile de contact.

Marketingul prin e-mail eficient ţine atât de informaţii, cât şi de transmiterea acestora, şi de o bună creativitate. Administrarea datelor din programele complexe de anunţuri publicitare expediate prin poştă, poate fi suficient de complicată, iar când duratele procesului sunt reduse la ore mai degrabă decât la zile sau săptămâni, aceste provocări sunt înzecite.

 

2.Costurile marketingului prin e-mail

Cum poti sa faci Email Marketing performant 2E-mailul are o limită precisă peste cea a anunţurilor publicitare expediate prin poştă atât în termeni de cost, cât şi de rate ale răspunsului, aşadar are un apel direct faţă de comercianţi.

Ratele răspunsului sunt, de asemenea, mai bune, iar campaniile directe prin e-mail bazate pe acordul audienţelor, generează în mod tipic între trei şi zece ori mai multe răspunsuri în comparaţie cu corespondenţa tradiţională (anunţurile publicitare expe­diate prin poştă).

În Statele Unite, marketingul prin e-mail, a câştigat atât de mult în popularitate încât unii analişti sugerează că a avut loc, ca rezultat, o diminuare importantă a utilizării anunţurilor publicitare expediate prin poştă. în Marea Britanie, marketingul prin e-mail este încă relativ nou, dar se dezvoltă rapid, parţial datorită conştientizării costului. În orice caz, companiile care îl testează descoperă deseori că au de rezol­vat probleme tehnice şi informaţionale mari înainte ca ele să poată face” un adevărat succes din marketingul prin e-mail.

 

3. Cerinţele sistemelor

Având în vedere uşurinţa cu care cu toţi expediem şi primim e-mailuri în ziua de azi, este de înţeles de ce multe companii presupun că pot începe un program de marketing prin e-mail, folosind infrastructura existentă. Dar, expedierea e-mailurilor ce conţin anunţuri publicitare, procesarea şi urmărirea efectivă a răspun­surilor, este o chestiune foarte diferită faţă de administrarea traficului e-mailurilor auxiliare dintre persoane.

Cum poti sa faci Email Marketing performant 3

În primul rând, trebuie să aveţi abilitatea de a expedia serii foarte mari de e-mailuri şi să urmăriţi cum au deschis mesajul şi ce link au accesat multe persoane. Acest nivel detaliat de urmărire vă poate ajuta să estimaţi volumul posibil de răspun­suri şi vă furnizează multiple oportunităţi de a îmbunătăţi campania în mod creativ şi de a obţine rezultate mai bune.

Puteţi folosi chiar şi metode creative diferite pentru acelaşi link în acelaşi e-mail şi puteţi testa care dintre acestea a fost mai eficientă prin urmărirea celei care a fost cea mai accesată. Utilizatorii celui mai avansat software care integrează web-ul şi telefonia pot observa o soluţie atunci când clienţii întâmpină probleme în contactarea lor prin intermediul web-ului şi trebuie să utilizeze telefonul.

Funcţiile de Solicitare de contactare telefonică devin cunoscute pe unele site-uri web, în special în domeniul turismului, iar acestea pot fi uşor incorporate în campaniile prin e-mail externe.

Odată ce răspunsurile încep să vină, trebuie să fiţi capabil să trimiteţi imediat un răspuns clientului şi apoi să repartizaţi mesajul departamentelor de vânzări / de marketing / de asistenţă pentru a-şi desfăşura activitatea.

Devine important să fiţi capabil să obţineţi feedbackul şi să cunoaşteţi aşteptările clienţilor legate de peri­oada de timp în care îi veţi contacta din nou.

De asemenea, trebuie să vă asiguraţi că puteţi negocia fără greşeli gestionarea preferinţei şi domeniul riscant al protecţiei datelor, în special în lumina noilor directive ale UE mesagere ale unei legislaţii stricte ale e-mailului comercial.