Produse livrate ulterior
(dupa vanzarea primului produs

După vânzarea iniţială, orice vânzare adiţională pe care o faceţi către un anumit client se numeşte vânzare ulterioară. Pare logic, nu-i aşa!

Clienţii vă cunosc deja, au încredere în dvs. şi sunt familiarizaţi cu compania şi cu produsele.  Este mult mai probabil ca aceştia să cumpere tot de la dvs. decât de la concurenţa despre care nu ştiu mai nimic.
Acest tip de produse sunt neglijate de majoritatea celor care fac afaceri online, deoarece nu sunt constienti de imensul potential care sta in spatele acestui concept de vanzari.

Practic, costurile care apar la vanzarea acestor produse sunt neglijabile, pentru ca deja s-a stabilit o relatie de incredere reciproca.

Statisticile arata ca 30% dintre clienti vor fi dispusi sa cumpere din nou daca vanzatorul a avut grija sa cultive relatia stabilita si da dovada de bunavointa.

Exemplu

Pentru ca lucrurile sa fie si mai clare, sa facem niste calcule:

Produse livrate ulterior (dupa vanzarea primului produs) 1Sa presupunem ca aveti un produs (CD) pe care-l vindeti cu 40 RON.
Realizarea lui v-a costat 10 RON iar pentru promovare ati cheltuit 1,500 RON.

Intr-o luna aveti 100 de clienti.

Rezulta:

Profitul brut: 40×100 – 10×100 = 3,000 RON
Profitul net: 3,000 – 1,500 = 1,500 RON/lunar

Asadar, veti obtine un profit net lunar de 1,500 RON. Destul de bine, nu-i asa??

 

Sa vedem ce se intampla daca aplicati strategia cu produsele livrate ulterior.

Aveti deja pregatit un alt produs informational pe care il propuneti celor 100 de clienti.

Acest produs il vindeti cu 30 RON. Sau puteti sa-l vindeti chiar mai scump.

Din cei 100 de clienti, sa presupunem ca numai 30 vor cumpara cel de-al doilea produs.

Inseamna ca din vanzarea celui de-al doilea produs veti obtine un profit net lunar de:  30×30 clienti=900 RON

Dar nimeni nu va impiedica sa realizati si alte produse pe care sa le oferiti clientilor dvs., in mod repetat. Unele se vor vinde, altele nu …
In acest mod, veniturile obtinute vor creste substantial, cu eforturi minime.

Acest lucru se intampla deoarece ei au incredere in dvs. si in produsele pe care le comercializati.  Considera ca o data ce au incheiat o afacere si lucrurile au mers bine, nu au nici un motiv sa se indoiasca de bunacredinta de care dati dovada.

In plus, nu va costa nimic in plus. Tot ce trebuie sa faceti este sa trimiteti mesaje de promovare. Dar, prin intermediul autoresponderelor, acest lucru se poate face in cateva minute.

Baze de date clienti

Produse livrate ulterior (dupa vanzarea primului produs) 2Expertii in marketing considera ca activul cel mai important al unei afaceri online il reprezinta baza de date cu clientii. Un exemplu foarte bun este oferit de Hotmail.

Asa cum stiti, produsul principal pe care acestia il promoveaza este contul de webmail pe care il ofera GRATUIT.
La prima vedere, s-ar parea ca toata aceasta activitate nu aduce nici-un profit.

Cu toate acestea, acum cativa ani, Microsoft a cumparat Hotmail pentru cateva milioane de dolari!!! Care este secretul?

Microsoft nu a cumparat numai serverele pe care erau gazduite conturile de email. De fapt, a cumparat imensa baza de date continand datele milioanelor de subscrisi la Hotmail. Tuturor acestor persoane, cei de la Microsoft le-au trimis si continua sa trimita mesaje personalizate care promoveaza diverse produse. Ganditi-va ca daca numai un procent din acesti potential clienti ar cumpara produsele Microsoft si tot s-ar obtine un proft frumusel.

De aceea, baza de date cu clientii este foarte importanta.

Ganditi-va numai cati bani ati cheltuit si cat timp si energie ati consumat pentru a o construi! Acum aveti numele, adresele de email sau poate si alte informatii legate de profilul fiecarui client.

Cu eforturi si cheltuieli minime, puteti promova si vinde produse si servicii aditionale. Nimeni nu va impiedica sa faceti acest lucru, de cate ori doriti si  pe termen nelimitat.

Dezvoltarea de produse backend

Produse livrate ulterior (dupa vanzarea primului produs) 3Intr-o afacere online, succesul este determinat de existenta acestor produse.

Inca de la inceput, cand planificati situl web, trebuie sa aveti in vedere dezvoltarea sau gasirea unor produse backend. Este usor sa le gasiti cautand pe Internet. Puteti sa va afiliati la o retea sau sa gasiti o companie care comercializeaza produse din aceeasi categorie.

Dar atentie! De fiecare data, cand oferiti aceste produse va puneti reputatia in joc.  Asigurati-va ca ati incercat personal produsele, oferind cea mai buna calitate la cel mai bun pret.  Cititi recomandarile facute sau vorbiti cu cei care le-au cumparat deja. In nici un caz, nu trebuie sa le dati clientilor un motiv sa inceteze colaborarea cu dvs.

In cazul in care oferiti produse backend printr-un program afiliat, acestea trebuie sa fie in concordanta cu produsele pe care le aveti deja in oferta. De exemplu, este contraindicat sa oferiti ca produs backend un serviciu de gazduire web atunci  cand oferta initiala contine produse de infrumusetare.

 

Exemplu de produse livrate ulterior

Mai intai, am realizat o baza de date cu toti cei care au cumparat un CD sau o carte electronica.
Apoi, prin intermediul autoresponderului, am trimis mesaje celor  care au cumparat deja aceste produse.

Buna 

Iti multumesc pentru ca ai cumparat CD-ul “Medicina naturista”.
Astazi, vreau sa-ti prezint un alt CD realizat de mine cu titlul “Retete culinare” …”

https://sursesanatate.ro/carte-retete-culinare/dvd-rc/

In aceste mesaje, prezint clientilor mei noile mele oferte referitoare la alte CD-uri sau carti electronice pe care le-am realizat ulterior.

Dupa ce citesc aceste noi oferte, multe persoane cumpara si aceste produse backend.