Vanzarea cu produse grupate

Un bun exemplu de vanzare upselling, este vanzarea grupata.

Sa presupunem ca ati scris un numar de 10 carti electronice si le oferiti spre vanzare pe websitul vostru. Daca un client cumpara o carte, puteti cere pretul obisnuit. Dar, puteti oferi toata colectia de carti  la un pret mai mic, de nerefuzat!

De exemplu, este greu sa refuzi zece carti pentru un  pret pe pachet de  20.00 EUR, daca pretul pentru o singura carte este 5.00 EUR.

Vanzarea cu produse grupate 1Odata scrise aceste carti, ele devin produse care pot fi vandute in cantitati nelimitate, fara niciun efort suplimentar din partea voastra. Nu veti lichida stocul de carti, cu siguranta!

Indiferent de ceea ce vindeţi pe Internet, iată cum puteţi să creşteţi valoarea fiecărei tranzacţii:

a) După ce clientul a completat formularul cu datele de identificare şi informaţiile despre cardul de credit, acesta va căuta butonul de ‘Finalizare‘ a comenzii.

  1. b) Chiar deasupra acestui buton puneţi o căsuţă ce conţine o ofertă de reducere pentru un produs care are legătură cu cel cumpărat.
    Furnizaţi o scurtă descriere a beneficiilor de care se va bucura cumpărătorul dacă vă achiziţiona şi respectivul produs. Prezentaţi avantajele importante. Fiţi concişi şi la obiect. Oferiţi cumpărătorului un stimulent pentru a beneficia de oferta voastră limitată.
  2. c) Căutaţi să simplificaţi la maxim, modul prin care clientul poate să adauge în coşul lui de cumpărături respectivul produs.

Astfel, tot ce trebuie să facă respectivul client este să  bifeze o căsuţă şi produsul adiţional va fi adăugat la lista lui de achiziţii. Faceţi în aşa fel încât să fie foarte uşor pentru clienţi să cheltuiască bani în plus. Tot ceea ce trebuie să facă cumpărătorul este să bifeze doar o căsuţă şi să trimită cererea.

El va fi informat că o anumită sumă de bani se va adăuga la suma totală de plată şi va primi respectivul produs adiţional. Şi cu asta aţi realizat încâ o vânzare suplimentară!

Concentrati-va pe crearea unui proces de achitare “neted”, fara intreruperi, si usor de finalizat. Daca se perturba continuitatea procesului de cumparare, se poate usor observa
un efect negativ asupra vanzarilor.

Exemplu de vanzare grupata

Dupa ce cumpărătorul completează formularul de comandă pentru achiziţionarea unui CD “Medicina naturistă“,

şi dă click pe butonul “Trimite comanda“

îi apare automat o nouă pagină web cu mesajul:

“Felicitari pentru decizia de a cumpara acest CD.”

În continuare, pe aceeaşi pagină, îi prezint o nouă ofertă pentru produsele aditionale:

“NU UITA de reducerile de pret de care beneficiezi la comandarea mai multor cd-uri,astfel:

Pentru achizitionarea simultana a oricaror 2 cd-uri ofer o reducere de pret de … RON.
Pentru achizitionarea setului complet de 3 cd-uri ofer o reducere de pret de …
RON.
Spre exemplu:

  • suma totala pentru CD-urile “Medicina naturista” si “Retete culinare”, luand in considerare si reducerea de pret,este de … RON
  • suma totala pentru CD-urile “Medicina naturista” si “Cure de slabire”, luand in considerare si reducerea de pret,este de … RON
  • suma totala pentru pachetul complet de 3 CD-uri este de … RON (al treilea CD este gratuit) “