Strategia de marketing

 

Strategia de marketing 1O data ce ati identificat care este piata dvs de desfacere, va trebui sa explicati strategia dvs pentru a intra pe piata si a va distribui produsele si serviciile. Potentialii investitori vor analiza aceasta sectiune cu grija pentru a se asigura ca exista o metoda viabila de a atinge piata tinta identificata la un pret care are sens.

Analizati strategiile de marketing ale competitiei dvs pentru a invata cum au intrat ei pe piata. Daca strategia lor functioneaza, ia in considereare adoptarea unui plan asemanator. Daca este loc de imbunatatiri, lucrati la creearea unui plan inovator care  va va pozitiona produsul sau serviciul in mintile clientilor.

Cele mai eficiente strategii de marketing integreaza multiple medii sau strategii promotionale pentru a intra pe piata. Daca aveti mostre sau materiale pentru strategii de marketing care s-au dovetit a fi de succes, aveti grija sa le includeti in planul dumneavoastra.

Dezvoltarea unui plan de marketing eficient este de baza pentru succesul companiei dvs. Investitorii privesc favorabil strategiile creative care pun produsul sau serviciul dvs in fata potentialilor clienti. Petreceti timp dezvoltand aceasta sectiune.

O data ce ati identificat cum veti intra pe piata discutati in detaliu strategia dvs de distribuire a produsului sau serviciului catre clientii dvs. O sa trimiteti comenzi pe mail, o sa livrati personal, o sa angajati reprezentanti pe vanzari, o sa incheiati contracte cu distribuitori etc.?

Cerinţele fundamentale pentru planificarea  strategiei de marketing  sunt:

Strategia de marketing 2♦ vânzările ţintă;

♦ bugetul;

♦ intervalul de timp;

♦ obiectivele.

 

Trebuie să fiţi siguri de respectarea cerinţelor specificate anterior, pentru a determina care sunt tipurile de campanii care vor da rezultatele de care aveţi nevoie, de-a lungul cărei perioade de timp.

Campaniile publicitare pot varia de la o singură scrisoare trimisă la zece clienţi, până la un plan de comunicare cu mai multe canale, cu un buget de 10,000 EUR, direcţionat către zeci de mii de clienţi. Fiecare campanie ar trebui să fie planificată prin aceeaşi metodă detaliată.

Sectiunea de Marketing si Vanzari

Sectiunea de Marketing si Vanzari din planul dumneavoastra de afaceri va va aduce sau Ii va indeparta pe potentialii investitori In aceasta afacere. O idee buna este inutila daca nu isi poate gasi clienti. Proiectiile financiare bine pregatite si logice sunt irelevante daca nimeni nu cumpara produsul / serviciul dumneavoastra. In aceasta sectiune de Strategie de Marketing, trebuie sa convingeti potentialii investitori si ofiterii de credit ca exista o piata dornica sa achizitioneze un produs ca al dumneavoastra.

Sectiunea Strategie de Marketing este locul In care va veti pozitiona in structura pietei pe care tocmai ati descris-o.

  1. Care sunt nevoile neacoperite ale pietei si cum le veti acoperi dumneavoastra?
  2. Cum va veti diferentia produsul / serviciul de cele ale concurentilor?
  3. Care trasaturi unice, beneficii sau capacitati vor fi aduse de dumneavoastra pe piata?
  4. Care va sunt clientii?

Cercetarea pe care trebuie sa o  faceti pentru aceasta sub-sectiune este cu clientii, potentialii clienti, plus datele secondare necesare.

Este strict necesar sa realizati suficiente cercetari pentru a-i convinge pe potentialii investitori ca veti avea suficienti clieti care sa doreasca sa cumpere produsul sau serviciul dumneavoastra. Cercetarea poate include simple discutii cu potentiali clienti pentru a obtine reactii la idea dumneavoastra de produs, realizarea de focus grupuri, realizarea de anchete pe strada sau prin posta, sau realizarea de demonstratii ale conceputului dumneavoastra si solicitarea de feedback din parte clientilor etc.

Fiti creativ in a gasi moduri de a obtine informatii corecte de la clienti despre produsele si serviciile dumneavoastra. Nu in ultimul rand, tineti cont de faptul ca sunteti entuziasmat de conceptul dumneavoastra. Clientii vor observa acest entuziasm si se va reflecta In comportamentul lor, conducand la concluzii eronate despre acceptanta clientilor.

Deci, incercati sa fiti neutri si sa va bazati pe  fapte in colectarea datelor.