Plan de afaceri- Strategia de Dezvoltare

În această secţiune, veţi prezenta modul în care intenţionaţi să vă îmbunătăţiţi afacerea. Această secţiune e de multe ori, din păcate, insuficient dezvoltată de multe planuri de afaceri. Presupunând că aveţi un plan de marketing dinamic, iar clienţii vor cumpăra, într-adevăr, produsele / serviciile dumneavoastră, trebuie să fiţi capabil  să le oferiţi ceea ce îşi doresc.

Secţiunea de Dezvoltare este o hartă a modului în care le veţi ajunge de unde sunteţi acum acolo unde vreţi să fiţi în viitor. Dacă porniţi o afacere, care sunt toţi paşii pe care trebuie să îi parcurgeţi pentru a face firma să funcţioneze?

Dacă sunteţi o afacere în dezvoltare, ce trebuie să faceţi pentru a o face să crească? Aceşti paşi pot fi rutinieri, precum asigurarea spaţiului de desfacere, sau critici, precum aplicarea pentru şi obţinerea unui patent pentru o tehnologie cheie.

Nu oferiţi prea multe detalii aici.
Spre exemplu, nevoia de a obţine cărţi de vizită nu îşi are locul în planul de dezvoltare (deşi o puteţi include într-o listă detaliată din anexe).

Strategia 

dezvoltareCe mai trebuie făcut pentru a vă lansa compania sau produsele?

Ce factori trebuie puşi la un loc pentru a face conceptul să funcţioneze?

Cum veţi face acest lucru?

Care sunt riscurile pentru implementarea cu succes a planurilor de dezvoltare?

Există riscuri tehnologice (ex: nu putem face produsul să funcţioneze) sau riscuri de cost (ex: va costa mai mult decât ne-am aşteptat) sau riscuri competiţionale (ex: competitorul ne-a luat-o înainte)?

Cum veţi răspunde la aceste probleme?

 Programul de dezvoltare

Care este programul pentru lansarea companiei sau produselor dumneavoastră? (Luaţi în considerare posibilitatea adăugării unei diagrame sau a unui tabel).

 Cheltuieli de Dezvoltare

Includeţi aici o descriere a costurilor şi asumpţiilor de dezvoltare care apar în declaraţiile dumneavoastră financiare.