Credibilitate = satisfactie clienti

 

Credibilitate 1Increderea este esentiala pentru desfasurarea tranzactiilor atat in lumea reala cat si in cea de pe internet.Increderea este unul dintre factorii cheie ce va determina succesul vanzarilor. Existenta ei este vitala in cazul tranzactiilor de pe internet. 

Totusi, trecerea peste lipsa de incredere este unul dintre cele mai mari impedimente in calea vanzarilor online si nu numai. In zilele noastre inceperea unei afaceri pe internet este relativ simpla si putin costisitoare.Dar crearea unui profit de pe urma acetei intreprinderi este un lucru total diferit. Pentru asa ceva aveti nevoie de increderea oamenilor-trebuie sa fiti priviti ca o persoana demna de incredere si credibila in acelasi timp.

Increderea este adesea asociata cu credibilitatea iar stabilirea credibilitatii este in sine o mare provocare. Aceasta provocare este mult mai mare in cazul afacerilor pe internet din cauza lipsei oricarui tip de interactie vizuala, directa cu cel ce produce sau vinde. Potentialii clienti au in diferite momente un anumit nivel de paranoia si neincredere datorita unor experiente anterioare care i-au adus fata in fata cu tot felul de hoti.

Intr-un cuvant, pentru a va imbunatati cifra de vanzari online, este absolut necesar sa va stabiliti o imagine credibila pe care oamenii sa o accepte.In caz contrar, potentialii clienti nu vor incheia nici un fel de afacere cu dvs.

Exista o multitudine de modalitati prin care va puteti stabili credibilitatea si increderea:

 

1.Marca-Recunoasterea numelui si a reputatiei

Unul dintre cele mai puternice moduri prin care va puteti castiga credibilitatea si increderea celorlalti este sa creati o marca puternica. Acest lucru poate fi obtinut daca aveti o strategie de marca foarte clar si bine definita, ce apoi poate deveni unul din punctele forte fata de competitie.Pentru ca asa ceva sa fie eficient, marca dvs trebuie sa fie unica si sa ii motiveze pe clienti.

Actantii importanti de tipul Amazon.com si Yahoo.com sunt perceputi ca demni de incredere datorita marci lor. Acest lucru este intarit si de relatiile bune pe care le-au avut cu clientii lor.Acesti actanti de pe piata online au in mod clar un avantaj in fata celor mai mici, practic necunoscuti la nivel mondial, dar acest lucru nu inseamna ca firmele mici nu isi pot castiga si ele increderea in fata acestor giganti- este nevoie doar de credibilitate castigata prin merite proprii.

2.Service-ul acordat clientilor

Un service de calitateva poate ajuta sa castigati incredere si credibilitate in fata clientilor. Practic acest banal service va poate ajuta sa va castigati un renume si acest lucru datorita faptului ca intreaga afacere, marketing-ul, vanzarile si profitul depind in intregime de clientii dvs.Intr-o afacere generati profit vanzand produsele si serviciile celor care au nevoie de ele si care pot sa le cumpere.

Clientii doresc sa stie cum le puteti imbunatati viata sau cum ii puteti scapa de anumite disconforturi. Asadar, tot ceea ce faceti trebuie sa aiba unicul scop de a intruni si satisface nevoile clientilor.decizia pe care o luati trebuie sa se bazeze pe situatii concrete, pe ceea ce isi doresc clientii dvs si modul in care acest lucru va va afecta afacerea. Tratati fiecare situatie de service ca fiind unica. Interactionati cu fiecare client facandu-l sa se simta important si tratati-l asa cum el/ea isi doreste.

Un marketing de succes va poate atrage noi clienti, dar un service de calitate este cel care va poate da siguranta ca clientii se vor intoarce deoarece, in general, oamenii tind sa faca afaceri cu cei in care au incredere si pe care ii plac si, asadar, este foarte probabil sa continue sa faca afaceri cu cei care le ofera service de calitate.

Studiile au aratat ca cei mai multi clienti renunta la un furnizor datorita unei atitudini indiferente a acestuia.O afacere normala va avea mereu clienti nesatisfacuti dar acestia sunt primii care nu se vor mai intoarce la respectivul furnizor. O persoana nemultumita spune la alte 7 sau 10 persoane ca un anumit furnizor de buniri sau servicii l-a dezamagit si aceste persoane la randul lor vorbesc cu altele. Singurul rezultat care reiese din aceste situatii este o pierdere masiva a clientilor sau a potentialilor clienti.

3.Desing-ul siteurilor web

Navigarea pe internet presupune de obicei interactiune cu cat mai multe persoane.Un utilizator de internet petrece foarte putin timp pe o pagina de internet inainte de a-si forma deja o parere despre acel site sau despre produsele comercializate in el. Simpla furnizare a unor informatii de calitate nu este suficienta- este necesar sa aveti si un site care sa arate cat mai profesionist cu putinta.

In momentul in care creatorii de siteuri incearca sa puna bazele unei noi pagini de internet, acestia trebuie sa ia in considerare modul in care aspectul influenteaza utilizatorii: arata profesionist si in consecinta va fi privit ca fiind credibil? Site-ul trebuie sa impresioneze potentialii clienti, sa ii atraga si sa ii convinga sa petreaca mai mult timp pe site-ul dvs. credibilitatea acordata de clienti poate fi bazata si pe modul in care arata site-ul, acesta devenind o carte de vizita a intregii dvs. activitati.

4.Usurinta in navigare

Pe langa faptul ca site-ul trebuie sa arate profesionist, usurinta in navigare este de asemenea un element cheie.Informatiile trebuie sa fie bine structurate, clientii trebuie sa navigheze usor si sa poata gasi cu rapiditate ceea ce isi doresc.Daca ei nu pot gasi obiectele care ii intereseaza, nu isi vor petrece timpul si vor incerca sa gaseasca altul care are informatiile mult mai bine structurate.

Credibilitate 25.Calitatea informatiilor si obiectivitatea

Internetul este prin insasi natura sa flexibil si interactiv. Acest lucru permite consumatorilor sa il foloseasca ca o sursa de informatii pentru diverse scopuri, de la a gasi cele mai bune oferte pana la a gasi solutia pentru problema lor.

Totusi, problema esentiala este ca marea majoritate a informatiei disponibile pe internet nu este impartiala. Unele site-uri prezinta doar anumite perspective, si numai serviciile sau produsele anumitor companii. Lipsa interactionarii directe face ca credibilitatea acordata site-urilor sa fie redusa. In consecinta, pentru a stabili credibilitatea si increderea, trebuie sa va asigurati ca informatia prezentata pe site este obiectiva si transparenta.

In calitate de intreprinzator online, credibilitatea si increderea sunt esentiale.este absolut vital sa le stabiliti pe acestea doua daca vreti ca afacerea sa fie una de succes. Castigarea increderii clientilor solicita intai stabilirea credibilitatii. De indata ce va stabiliti credibilitatea, va veti diferentia de ceilalti competitori iar vanzarile dvs. vor creste simtitor.