Schimb de linkuri –
imbunatatirea popularitatii si reputatiei link-urilor externe

1.Concentreaza-te asupra colectarii de linkuri de la site-uri importante.
Ce conteaza cu adevrat nu este atat numarul linkurilor cat gradul de relevanta al acestora si importanta in Internet a site-urilor de pe care aceste linkuri sosesc.

2.Asigura-te ca site-ul propriu este listat in cel mai importante directoare web: Yahoo, DMOZ, LookSmart, About.

Cum sa faci un Schimb de Linkuri avantajos 13.Viziteaza http://www.searchengineguide.com/searchengines.html si extrage o lista cu cele mai importante motoare de cautare si directoare din domeniul tau de activitate, apoi asigura-ti un listing in fiecare dintre acestea. Actualmente SearchEngineGuide detine o lista cu peste 3700 de motoare de cautare si directoare tematice. Abordeaza totodata si explorarea proprie a webului in cautarea directoarelor tematice. Vei fi surprins cat de multe poti gasi si cat de repede iti poti inscrie site-ul daca vei utiliza in Google urmatoare formula de cautare: “expresie-cheie: add url” sau “expresie-cheie: free add url“.

4.Viziteaza si gaseste site-urile care ofera legaturi catre competitorii tai in domeniu. Viziteaza site-urile care trimit legaturi si contacteaza staff-ul solicitand un schimb de lagaturi cu propriul site web.

5.Creaza o lista de site-uri de la care ai dori obtinerea unui link, si plaseaza pe site-ul tau legaturi catre respectivele site-uri. Dupa ce aceasta operatiune a fost finalizata, contacteaza site-urile solicitand o legatura reciproca, oferindu-le totodata adresa paginii din site-ul propriu in care legaura catre ele a fost deja plasata. E mult mai probabil in felul acesta sa poti obtine cateva legaturi importante dinspre site-urile vizate. Metoda profesionala si cea mai eficienta de a face acest lucru este:

-Instalare Google Toolbar de la adresa http://toolbar.google.com;

-Deschidere browser cu noul toolbar vizibil.

-Cautare dupa: “expresie-cheie”. Se va obtine o lista de site-uri web bine cotate in Google din domeniul propriei afaceri.

-Se va examina pagina principala a fiecarui site in parte (dintre cele considerate relevante pentru tematica, oferta si continutul propriului site web) si, daca PageRank este cel putin 4, se va lua in considerare solicitarea unui schimb de legaturi cu site-ul respectiv. Acest lucru se va realiza printr-un email de contact PERSONALIZAT, solicitand in mod politicos acest lucru si oferind, spre edificare adresa propriului site web si a paginii din site unde a fost deja plasat link-ul catre site-ul de la care dorim legatura reciproca

6.Ia in considerare posibilitatea de a solicita schimb de linkuri de la site-uri cu subiect inrudit: spre exemplu daca vinzi pachete de vacanta la munte, solicita linkuri de la site-uri care se ocupa cu vanzarea accesoriilor de munte.

Cum sa faci un Schimb de Linkuri avantajos 27.Atunci cand vizitezi site-uri din domeniul propriei afaceri, cauta sa postezi remarci, comentarii, articole, pe fiecare din forumurile si listele de discutii pe care aceste site-uri le pun la dispozitie(daca), uzand de fisierul semnatura ce include, sub forma unei note de final: numele autorului. numele de firma sau de site al afacerii, cuvinte cheie specifice inglobate intr-o descriere sumara si, bineinteles, linkul catre site-ul propriu.

8.Ia in considerare posibilitatea setarii mai multor domenii web care sa gazduiasca site-uri cu tematica inrudita, pe care, mai apoi, sa le pui in legatura. Fiecare site va trebui gazduit la o alta companie de hosting, pe game de IP-uri diferite, altfel poti avea supriza ca toate site-urile vor fi eliminate pentru totdeauna din indexul Google din motive de SPAM.

9.Ofera o facilitate, un serviciu, un discount sau orice altceva interesant si gratuit acelora care posteaza pe site-ul propriu un link catre site-ul tau; vei stimula astfel interesul pentru trimiterea unei legaturi.

10.Creaza o pagina de marturii proprii despre anumite site-uri, in care, fara fals entuziasm, descrii facilitati, servicii, produse, customer support si alte lucruri care tin de admiratia proprie fata de o oferta profesionala. Apoi inviti site-ul in cauza sa trimita o legatura catre respectiva pagina de pe site-ul tau. Daca site-ul propriu are un continut original si profesional, succesul este aproape asigurat.

11.Scrie o marturie special conceputa pentru un anume site, semneaz-o cu numele tau si al site-ului propriu, apoi trimite printr-un email respectiva marturie care site-ul laudat. De cele mai multe ori, aceasta marturie va fi expusa public intr-o sectiune speciala dedicata marturiilor consumatorilor, insotita, evident, de un link catre site-ul autorului ei.

12.Initiaza pe site-ul propriu concursuri de premiere a celor mai bune site-uri in domeniul de interes vizat, apoi, odata cu decernarea premiilor, creaza sigle grafice specifice premiilor castigate de site-urile participante, pe care ulterior acestea sa le plaseze in paginile proprii, impreuna cu linkul catre site-ul tau (ca dovada edificatoare ca premiul este real, ca si site-ul care l-a decernat de altfel). Este un schimb de credibilitate reciproc avantajos.

13.Initiaza un program de afiliere, ceea ce reprezinta o ocazie excelenta de a colecta linkuri catre site-ul propriu.

14.Elaboreaza articole profesionale in domeniul propriu de activitate, pe care apoi posteaza-le pe toate site-urile, directoarele web, portalurile dornice de noutati si de informatie de calitate. Mentioneaza ca permiti republicarea lor cu conditia includerii la finalul articolului a fiserului semnatura prezent de altfel in formula initiala. Cel mai bun site de departe pentru o astfel de activitate de promovare este http://www.ezinearticles.com dar poti incepe sa gasesti tu singur site-uri similare mult mai specializate pe un anumit domeniu, cautand, de pilda cu Google, ceva in genul: “expresie-cheie: ezine articles“, “expresie-cheie: e-zine articles“, “expresie-cheie: posting articles“, “expresie-cheie: post articles fo free“, etc…

Cum sa faci un Schimb de Linkuri avantajos 315.Angajeaza cativa studenti (cu ceva timp la dispozitie si cunostinte in domeniu) care sa realizeze zilnic un anume numar de contacte cu site-uri in domeniu, solicitand linkuri.

16.Amplifica la scara campania de colectare de linkuri, fie apeland la firme specializate in campanii de colectare de linkuri si promovare pe scara larga

17.Nu in ultimul rand, valorifica la maxim legaturile interne, utilizand o pagina de tip Harta a Site-ului (sau Ghidul Site-ului) in care listezi legaturi text catre zecile, sutele sau miile de pagini ale site-ului. Apoi te asiguri ca, cel putin din pagina de index (pagina principala a site-ului), exista o legatura catre pagina harta a site-ului, permitand astfel spider-ului de indexare sa ajunga pe aceasta pagina-ghid pe cont propriu si sa indexeze cat poate de mult din paginile catre care se trimit legaturi.

18.Gazduieste pe site-ul web propriul forum sau carte de oaspeti sau lista de discutii, etc… In general, astfel de facilitati interactive colecteaza in timp munti de informatie, generaza zeci, sute, mii de pagini, toate legate intre ele, legate cu site-ul de care apartin, si de cele mai multe ori referite de pe alte forumuri, site-uri, liste de discutii. Odata indexate de motoarele de cautare (si aceasta indexare nu se va lasa prea mult asteptata), toate aceste pagini vor colecta un Page Rank remarcabil pentru propriul site web (chiar si numai din legaturile interne), vor face site-ul usor de gasit in clasamentele motoarelor pentru zeci si sute de cuvinte si expresii cheie si vor genera in timp un trafic masiv de vizitatori motivati si interesati de informatiile vehiculate pe site. Ca sa nu mai vorbim de credibilitatea castigata atunci cand clientii propriilor produse si servicii posteaza instantaneu catre “marele public” propriile impresii si pareri cu privire la oferta in domeniu.

 

Schimb de Linkuri – Cateva lucruri pe care sa NU le faci…

 

 1. Cum sa faci un Schimb de Linkuri avantajos 4Nu participa la “jocuri” de genul Site-uri Dedicate Schimburilor de Legaturi sau asa zisele Ferme de Linkuri (Link Farms). Este o chestiune de timp pana cand nu iti vei mai gasi site-ul listat in Google.
 1. Nu utiliza de regula linkuri ascunse in paginile propriului site web. Riscurile sunt penalizarea sau excluderea site-ului din indexul Google si al altor motoare de cautare sau directoare web importante.
 1. Nu face gresala sa crezi ca popularitatea linkurilor se creaza de la sine, la fel ca si succesul site-ului. O popularitate mare poate insemna uneori totul, mai ales in segmentele de piata online extrem de competitive. Si o astfel de popularitate, NU VINE SINGURA !
 1. Nu utiliza redirectari Meta sau JavaScript in paginile site-ului. Iti vei distruge propriul Page Rank intern datorita faptului ca Google nu va considera aceste redirectionari linkuri autentice.
 1. Nu te deranja cu site-urile de tip FFA (free for all pages) – analoage oarecum site-urilor de anunturi de pe la noi. In general tot ceea ce-ti asigura un posting pe astfel de pagini este nimic altceva decat o rata masiva de spam in email.
 1. Nu schimba legaturi cu site-uri avand tematici altele decat tematica site-ului propriu, in afara cazurilor cand aceste site-uri fie ca sunt directoare web importante, fie contin si o sectiune pe o tematica inrudita cat de cat cu a site-ului propriu sau pur si simplu au un Page Rank semnificativ (cel putin 5 sau 6).
 1. Nu efectua schimb de legaturi cu site-uri avand paginile cu legaturi externe plasate in structuri de directoare greu de gasit si accesat. Daca vizitatorului ii este greu sa le gaseasca, cu atat mai mult ii va fi robotului de indexare. In plus, relevanta unei pagini (fata de orice element web cu care pagina se afla in legatura) scade odata cu adancirea acesteia intr-o structura de directoare pe mai multe nivele
 1. Nu schimba legaturi cu site-uri gazduind sute si sute de legaturi catre extCum sa faci un Schimb de Linkuri avantajos 5erior pe cateva pagini. In cel mai fericit caz castigul de PageRank in astfel de cazuri va fi 0, insa daca site-urile in cauza se dovedesc a fi nu numai lispite de profesionalism ci si de etica (in ceea ce priveste SPAM-uirea motoarelor de cautare), atunci cu siguranta ca isi vor atrage de la sine penalizari din partea motoarelor.

  Aceste penalizari se vor rasfrange de cele mai multe ori si asupra site-urilor partenere (cu care se efectueaza schimb de legaturi).Ia in considerare faptul ca motoarele de cautare stiu “aproape totul” despre site-urile pointand catre site-ul tau, de la gradul de interes al vizitatorilor cu privire la aceste site-uri, pana la autoritatea in domeniu a acestora.

  Asadar, daca 1-2-3 site-uri bine cotate intr-un domeniu de mare interes online pointeaza catre site-ul tau, atunci este foarte posibil ca si site-ul tau sa fie considerat “autoritate in domeniu”, capatand astfel, in viziunea motorului de cautare, o mai mare relevanta pentru anumite cuvinte si expresii cheie tinta.

 1. Se vehiculeaza in ultimul timp ideea ca nu mai este o practica sigura (in ceea ce priveste potentialele penalizari din partea motoarelor de cautare) aceea de a lega reciproc exact aceleasi doua pagini ale cate unui site: Pag. A (apartinand site-ului X) legata cu Pag. B (apartinand de site-ului Y) si reciproc. Linkurile reciproce implementate la modul acesta sunt deseori inoculate ne natural, mai degraba in maniera trocului decat a completarii fericite a unor nise informationale.
 1. Nu porni o campanie de colectare de linkuri avand in minte motoarele de cautare, ci traficul de vizitatori umani. Pune-te in locul vizitatorului Site-ului X care gaseste pe Pagina Y a acestui site un link catre Pagina Z a Site-ului W. Daca in continuare ti se pare ca acel link isi are rostul in acel loc, atunci solicita legatura, daca nu, de cele mai multe ori ar trebui sa abandonezi ideea.

  Acest lucru deoarece, in zilele de azi, tot mai multe motoare de cautare isi perfectioneaza pe cat posibil metodele de estimare a calitatii legaturilor ca si vehicule de aducere a unor vizitatori interesati de pe un site web pe altul, trucurile artificiale ducand la desconsiderarea in timp a “greutatii” legaturii, paginii si, de ce nu, site-ului.