Promovarea online sau Internet marketing

 

O afacere moderna, indiferent cat de mica sau de mare, este, fara un plan de Internet marketing, va fi fie o afacere exclusiv locala, lipsita de aplicabilitate practica la distanta, fie o afacere implementata simplist si fara prea multe perspective in timp si spatiu.

Ce inseamna internet marketing?

Pe scurt, este  o strategie online de promovare a site-urilor web. Mai exact, este un plan de promovare a propriului site web prin mijloace exclusiv online, urmarindu-se in principal atragerea cat mai multor clienti noi si fidelizarii pe cat posibil a acestora, la costuri minime, cu profituri din vanzari maxime.

Etapa esentiala a oricarui plan de vanzari pe Internet este optimizarea site-urilor web special pentru motoarele de cautare si directoarele web.

Exista mai multe metode de promovare. Cele mai cunoscute si eficiente sunt urmatoarele:

 

Desigur, acestea sunt doar o parte din metodele de promovare care pot fi folosite de internet, insa lista este mereu deschisa.

Ceea ce am enumerat mai sus sunt doar cele esentiale. Promovarea in sine este un domeniu extrem de complex, iar atingerea perfectiunii tine de apanajul unor specialist.

De aceea iti recomand mereu sa lucrezi numai cu profesionisti, pentru ca rezultatele vor aparea numai si numai in acest fel.

Alaturi de SEO, SEM joaca un rol la fel de important pentru vizibilitatea afacerii tale pe net. Si acest aspect trebuie lasat in seama unor specialist in domeniu, astfel incat optimizarea sa dea rezultatele scontate.

Daca bugetul nu iti permite, poti incerca sa deslusesti si singur tainele acestor tehnici de optimizare pe internet. Retine insa ca vei avea nevoie de timp pentru a obtine ceea ce iti doresti.

Foarte important: nu renunta la primul esec! Motoarele de cautare  – Google in special – isi schimba destul de des algoritmii, de aceea vei fi nevoit sa fiu mereu la curent cu cele mai recente informatii din acest domeniu.

Iar pentru asta ai intotdeauna la dispozitie site-ul nostru. Un motiv in plus asadar sa tii acest link in bookmark. OK?