Curs online prin autoresponder 1Prin setarea unui curs online gratuit, veţi oferi vizitatorilor un serviciu valoros. Veţi putea automatiza eforturile de marketing online, lucru ce va duce la creşterea vanzărilor.
Mai intai, trebuie sa setati un formular (vezi imaginea alaturata) care sa contina ca titlu numele cursului (Terapii naturiste), doua campuri: Nume si Adresa de email, si un buton Ma inscriu. Fiecare autoresponder va ofera o optiune gratuita pentru crearea acestor formulare. Daca este interesat, vizitatorul se va inscrie la acest curs.

Cateva repere care trebuie urmărite în realizarea unui curs online:

 1. Prezentarea
  Mai intai trebuie să va prezentaţi şi să uraţi un „Bun venit” participantilor la curs:
  „Buna ziua. Ma numesc ….. şi sunt webmasterul sitului ….. Bine aţi venit la cursul …”
 2. Descrierea structurii cursului
  Trebuie să explicaţi pe scurt ceea ce vă propuneti să oferiţi in cursul respectiv.
  In continuare, prezentaţi structura (cuprinsul) cursului. Aici puteţi să includeti informaţii ca de exmplu:

  • Numărul lectiei
  • Titlul lectiei
  • Informaţii despre serviciile sau produsele oferite
  • Scurtă descriere a informaţiilor prezentate in lecţia respectivă
 3. Editarea lectiilor
  Cursul trebuie să identifice o problemă şi să furnizeze sfaturi pentru rezolvarea problemei respective. Este indicat ca soluţia la problema respectiva să fie reprezentata de produsul sau serviciul oferit şi/sau prezentat pe sit.
  Fiecare lectie trebuie scrisă într-un stil abordabil, pe intelesul cititorilor.
  Cursul nu trebuie scris ca o scrisoare de vanzare. El trebuie să cuprindă informaţii de calitate scrise pentru a a invata şi a informa abonaţii
 4. Nota de final
  La finalul fiecarei lectii, am introdus o nota de final sau observaţie:

„Observaţii:Primesti acest articol gratuit deoarece te-ai abonat sau ai fost abonat de cineva caruia i-ai oferit adresa ta de email. Deci acest email nu poate fi considerat SPAM. Poti transmite articolul şi altor persoane interesate, cu conditia pastrarii intacte a textului şi legăturilor. Dacă doresti să renunţaţi la abonament şi să nu mai primesti alte mesaje, te rog să dai un simplu click pe legătura de mai jos.
Vei fi şters automat din baza de date.”

5. În cazul în care cititorul respectiv hotărăşte să se dezaboneze, poate face acest lucru foarte simplu, accesand un simplu link de la sfarşitul mesajului.

6.Fişier semnatura
Toate AR va permit să setaţi un fişier semnătura care se ataseaza automat la sfarşitul fiecarui mesaj. Acesta reprezintă o nota in care sunt trecute datele de identificare ale autorului cursului.