Promovarea prin Mass-media

 

Mass-media (televiziunea, revistele, Internetul, ziarele etc.) caută întotdeauna poveşti unice pe care să le promoveze. Trebuie să vă concentraţi asupra modului în care produsul vostru poate ajuta la rezolvarea unei probleme, participa la valorile societăţii într-un mod unic sau poate face parte dintr-o tendinţă; veţi crea astfel poveşti extraordinare pentru presă.

Contactaţi presa chiar dacă nu credeţi că povestea voastră este nemaipomenită; după ce treceţi de aceşti paşi veţi avea cel puţin o poveste unică. Pe deasupra, poate că tatăl reporterului a avut odată un magazin ca al vostru (sau îi plăcea să joace sporturile pe care se bazează afacerea pe care o aveţi), iar prezenţa voastră va declanşa un răspuns emoţional.

Poate veţi avea noroc şi veţi da de un reporter care să aibă timpul necesar pentru o posibilă poveste unică. Poate că un reporter va cerceta o poveste despre vreo tendinţă a momentului, iar produsul vostru va fi folosit drept exemplu. Sau poate că este o săptămână săracă în ştiri. Nu se ştie niciodată; contactaţi presa şi faceţi-vă numele cunoscut.

Reporterii sunt şi ei oameni. Nu vă fie frică de ei şi nici nu ezitaţi să îi contactaţi. Aşa cum vorbiţi cu toată lumea, vorbiţi-le şi lor din perspectiva unui beneficiu pe care îl vor avea. Ei au o treabă de făcut, iar voi le faceţi viaţa mai uşoară.

Exact ca la un interviu pentru o slujbă, aflaţi mai multe despre reporter înainte să îl abordaţi şi veţi avea o comunicare mai uşoară. Cercetaţi subiectul despre care reporterul a scris sau şi-a exprimat un interes; apoi gândiţi-vă la cum produsul vostru îl poate ajuta pe acesta să îşi atingă scopul. Nu este viaţa mai plăcută atunci când oamenii exprimă un interes în ceea ce priveşte munca voastră? Acordaţi-le reporterilor acelaşi respect şi vă vor ajuta să împrăştiaţi zvonul despre produsul vostru.

Promovarea in presa scrisa va poate aduce multe avantaje.

Aţi putea scrie un articol despre produsul vostru de care publicaţii specifice ar putea fi interesate, în special publicaţiile cu distribuţie naţională. Este foarte greu să faceţi ca produsul vostru să fie menţionat în publicaţiile naţionale.

O strategie specială care ar putea funcţiona este să scrieţi un articol care să asigure cititorilor săi informaţie utilă şi să îl predaţi în numele respectului pentru cititori şi dreptului acestora de a fi informaţi.

Scrieţi un articol identificând beneficiile produsului vostru cu tema sau întrebarea pe care aţi descoperit-o. Cel mai uşor mod de a scrie un articol este să urmaţi stilul altor articole publicate în revista asupra căreia vă concentraţi. Dacă folosesc cuvinte pompoase sau titluri cu scrisul îngroşat pentru a scoate în evidenţă articolul, urmaţi exemplul respectiv.

Nu faceţi din produsul vostru principala preocupare a articolului. De fapt, încercaţi să includeţi şi alte produse sau servicii care fac parte din acelaşi curent pe care l-aţi descoperit; acest lucru face ca produsul vostru să pară mai atrăgător unui public mai larg.

In paginile urmatoare, va voi arata:

  • Cum sa redactaţi un comunicat media care descrie produsul şi beneficiile acestuia
  • Cum sa scrieti un articol
  • Cum sa-l testati cu ajutorul unui focus-grup
  • Cum sa contactati un reporter care sa va publice articolul pe care tocmai l-ati creat

Important:

 

Cercetaţi!

Faceţi-vă temele şi creaţi o poveste pe care orice reporter şi-ar dori să o publice.